Napomene:
1. Pozivanje u ovom odsjeku na pojedini rod ili vrstu životinja, osim ako iz teksta ne proizlazi drukčije, odnosi se i na mladunčad toga roda ili vrste.
2. Odredba što se odnosi na "suhe" proizvode u
tarifi, obuhvaća i proizvode koji su dehidrirani, evaporirani
ili liofilizirani, osim ako u tekstu nije drukčije određeno.
Napomene:
1. Ovo poglavlje ne obuhvaća:
a) proizvode vrsta iz tar. br. 02.01 do 02.08 i 02.10, neuporabljive i neprikladne za ljudsku prehranu;
b) životinjska crijeva, mjehure ili želuce (tar. broj 05.04) ni životinjsku krv (tar. broj 05.11 ili 30.02);
02.01 | Goveđe meso, svježe ili rashlađeno: | ||||
0201.10 | - trupovi i polovice: | ||||
0201.101 | - - - teleći | 020110104 | 25 + P | ||
0201.102 | - - - juneći | 020110201 | 25 + P | ||
0201.103 | - - - goveđi | 020110309 | 25 + P | ||
0201.109 | - - - ostali | 020110902 | 25 + P | ||
0201.20 | - ostali komadi s kostima: | ||||
0201.201 | - - - teleći | 020120100 | 25 + P | ||
0201.202 | - - - juneći: | ||||
0201.2021 | - - - - kompenzirane četvrtine | 020120215 | 25 + P | ||
0201.2022 | - - - - prednje četvrtine | 020120223 | 25 + P | ||
0201.2023 | - - - - stražnje četvrtine | 020120231 | 25 + P | ||
0201.2029 | - - - - ostali | 020120290 | 25 + P | ||
0201.203 | - - - goveđi: | ||||
0201.2031 | - - - - kompenzirane četvrtine | 020120312 | 25 + P | ||
0201.2032 | - - - - prednje četvrtine | 020120320 | 25 + P | ||
0201.2033 | - - - - stražnje četvrtine | 020120339 | 25 + P | ||
0201.2039 | - - - - ostali | 020120398 | 25 + P | ||
0201.209 | - - - ostali | 020120908 | 25 + P | ||
0201.30 | - bez kostiju: | ||||
0201.301 | - - - teleće | 020130105 | 25 + P | ||
0201.302 | - - - juneće | 020130202 | 25 + P | ||
0201.303 | - - - goveđe | 020130300 | 25 + P | ||
0201.309 | - - - ostalo | 020130903 | 25 + P | ||
02.02 | Goveđe meso, smrznuto: | ||||
0202.10 | - trupovi i polovice: | ||||
0202.101 | - - - teleći | 020210109 | 25 + P | ||
0202.102 | - - - juneći | 020210206 | 25 + P | ||
0202.103 | - - - goveđi | 020210303 | 25 + P | ||
0202.109 | - - - ostali | 020210907 | 25 + P | ||
0202.20 | - ostali komadi s kostima: | ||||
0202.201 | - - - teleći | 020220104 | 25 + P | ||
0202.202 | - - - juneći: | ||||
0202.2021 | - - - - kompenzirane četvrtine | 020220210 | 25 + P | ||
0202.2022 | - - - - prednje četvrtine | 020220228 | 25 + P | ||
0202.2023 | - - - - stražnje četvrtine | 020220236 | 25 + P | ||
0202.2029 | - - - - ostali | 020220295 | 25 + P | ||
0202.203 | - - - goveđi: | ||||
0202.2031 | - - - - kompenzirane četvrtine | 020220317 | 25 + P | ||
0202.2032 | - - - - prednje četvrtine | 020220325 | 25 + P | ||
0202.2033 | - - - - stražnje četvrtine | 020220333 | 25 + P | ||
0202.2039 | - - - - ostali | 020220392 | 25 + P | ||
0202.209 | - - - ostali | 020220902 | 25 + P | ||
0202.30 | - bez kostiju: | ||||
0202.301 | - - - teleće | 020230100 | 25 + P | ||
0202.302 | - - - juneće | 020230207 | 25 + P | ||
0202.303 | - - - goveđe | 020230304 | 25 + P | ||
0202.309 | - - - ostalo | 020230908 | 25 + P | ||
02.03 | Svinjsko meso, svježe, rashlađeno ili smrznuto: | ||||
0203.1 | - svježe ili rashlađeno: | ||||
0203.11 | - - trupovi i polovice: | ||||
0203.111 | - - - oguljene obezmašćene polovice | 020311100 | 25 + P | ||
0203.112 | - - - polovice EU obrade | 020311207 | 25 + P | ||
0203.119 | - - - ostalo | 020311908 | 25 + P | ||
0203.12 | - - butovi, lopatice i komadi od njih, s kostima: | ||||
0203.121 | - - - butovi | 020312106 | 25 + P | ||
0203.122 | - - - lopatice bez masnoće | 020312203 | 25 + P | ||
0203.123 | - - - lopatice s masnoćom i kožom | 020312300 | 25 + P | ||
0203.129 | - - - ostali | 020312904 | 25 + P | ||
0203.19 | - - ostalo: | ||||
0203.191 | - - - slanina prošarana mesom | 020319100 | 25 + P | ||
0203.192 | - - - svinjski obresci | 020319208 | 25 + P | ||
0203.193 | - - - kare bez masnoće | 020319305 | 25 + P | ||
0203.194 | - - - kare s kožom i masnoćom | 020319402 | 25 + P | ||
0203.195 | - - - vrat bez masnoće | 020319500 | 25 + P | ||
0203.196 | - - - butovi bez kostiju | 020319607 | 25 + P | ||
0203.197 | - - - lopatice bez kostiju | 020319704 | 25 + P | ||
0203.199 | - - - ostalo | 020319909 | 25 + P | ||
0203.2 | - smrznuto: | ||||
0203.21 | - - trupovi i polovice | 020321008 | 25 + P | ||
0203.22 | - - butovi, lopatice i komadi od njih, s kostima: | ||||
0203.221 | - - - butovi | 020322101 | 25 + P | ||
0203.222 | - - - lopatice bez masnoće | 020322209 | 25 + P | ||
0203.223 | - - - lopatice s masnoćom i kožom | 020322306 | 25 + P | ||
0203.229 | - - - ostali | 020322900 | 25 + P | ||
0203.29 | - - ostalo: | ||||
0203.291 | - - - slanina prošarana mesom | 020329106 | 25 + P | ||
0203.292 | - - - svinjski obresci | 020329203 | 25 + P | ||
0203.293 | - - - kare bez masnoće | 020329300 | 25 + P | ||
0203.294 | - - - kare s kožom i masnoćom | 020329408 | 25 + P | ||
0203.295 | - - - vrat bez masnoće | 020329505 | 25 + P | ||
0203.296 | - - - butovi bez kostiju | 020329602 | 25 + P | ||
0203.297 | - - - lopatice bez kostiju | 020329700 | 25 + P | ||
0203.299 | - - - ostalo | 020329904 | 25 + P | ||
02.04 | Ovčje ili kozje meso, svježe, rashlađeno ili smrznuto: | ||||
0204.10 | - janjeći trupovi i polovice, svježi ili rashlađeni | 020410000 | 20 + P | ||
0204.2 | - ostalo ovčje meso, svježe ili rashlađeno: | ||||
0204.21 | - - trupovi i polovice | 020421002 | 20 + P | ||
0204.22 | - - ostali komadi s kostima | 020422009 | 20 + P | ||
0204.23 | - - bez kostiju | 020423005 | 20 + P | ||
0204.30 | - janjeći trupovi i polovice, smrznuti | 020430001 | 20 + P | ||
0204.4 | - ostalo ovčje meso, smrznuto: | ||||
0204.41 | - - trupovi i polovice | 020441003 | 20 + P | ||
0204.42 | - - ostali komadi s kostima | 020442000 | 20 + P | ||
0204.43 | - - bez kostiju | 020443006 | 20 + P | ||
0204.50 | - kozje meso | 020450002 | 20 + P | ||
02.05 | 0205.00 | Konjsko i magareće meso ili meso mula i mazgi, svježe, rashlađeno ili smrznuto |
020500000 | 20 | |
02.06 | Drugi klaonični proizvodi od goveđega, svinjskoga, ovčjega, kozjega, konjskoga i magarećeg mesa ili od mesa mula i mazgi, pogodni za ljudsku prehranu, svježi, r | ||||
0206.10 | - od goveda, svježi ili rashlađeni | 020610000 | 20 | ||
0206.2 | - od goveda, smrznuti: | ||||
0206.21 | - - jezici | 020621001 | 20 | ||
0206.22 | - - jetra | 020622008 | 20 | ||
0206.29 | - - ostalo | 020629002 | 20 | ||
0206.30 | - svinjski, svježi ili rashlađeni | 020630000 | 20 | ||
0206.4 | - svinjski, smrznuti: | ||||
0206.41 | - - jetra | 020641002 | 20 | ||
0206.49 | - - ostalo | 020649003 | 20 | ||
0206.80 | - ostalo, svježe ili rashlađeno | 020680008 | 20 | ||
0206.90 | - ostalo, smrznuto | 020690003 | 20 | ||
02.07 | Meso peradi i jestivi otpaci peradi iz tar. broja 01.05, svježi, rashlađeni ili smrznuti: | ||||
0207.1 | - od kokoši vrste Gallus domesticus: | ||||
0207.11 | - - neisječeno na komade, svježe ili rashlađeno: | ||||
0207.111 | - - - pileće | 020711108 | 20 + P | ||
0207.119 | - - - ostalo | 020711906 | 20 + P | ||
0207.12 | - - neisječeno na komade, smrznuto: | ||||
0207.121 | - - - pileće | 020712104 | 20 + P | ||
0207.129 | - - - ostalo | 020712902 | 20 + P | ||
0207.13 | - - isječeno na komade i jestivi otpaci, svježi ili rashlađeni: | ||||
0207.131 | - - - file od pilića | 020713100 | 20 + P | ||
0207.132 | - - - ostalo od pilića | 020713208 | 20 + P | ||
0207.139 | - - - ostalo | 020713909 | 20 + P | ||
0207.14 | - - isječeno na komade i jestivi otpaci, smrznuti: | ||||
0207.141 | - - - file od pilića | 020714107 | 20 + P | ||
0207.142 | - - - ostalo od pilića | 020714204 | 20 + P | ||
0207.143 | - - - jetra | 020714301 | 20 + P | ||
0207.149 | - - - ostalo | 020714905 | 20 + P | ||
0207.2 | - od pure: | ||||
0207.24 | - - neisječeno na komade, svježe ili rashlađeno | 020724005 | 20 + P | ||
0207.25 | - - neisječeno na komade, smrznuto | 020725001 | 20 + P | ||
0207.26 | - - isječeno na komade i jestivi otpaci, svježi ili rashlađeni: | ||||
0207.261 | - - - file | 020726105 | 20 + P | ||
0207.269 | - - - ostalo | 020726903 | 20 + P | ||
0207.27 | - - isječeno na komade i jestivi otpaci, smrznuti: | ||||
0207.271 | - - - file | 020727101 | 20 + P | ||
0207.272 | - - - jetra | 020727209 | 20 + P | ||
0207.279 | - - - ostalo | 020727900 | 20 + P | ||
0207.3 | - od patke, guske i biserke: | ||||
0207.32 | - - neisječeno na komade, svježe ili rashlađeno: | ||||
0207.321 | - - - od patke | 020732105 | 20 + P | ||
0207.329 | - - - od ostalih | 020732903 | 20 + P | ||
0207.33 | - - neisječeno na komade, smrznuto: | ||||
0207.331 | - - - od patke | 020733101 | 20 + P | ||
0207.339 | - - - od ostalih | 020733900 | 20 + P | ||
0207.34 | - - masna jetra, svježa ili rashlađena | 020734000 | 20 + P | ||
0207.35 | - - ostalo, svježe ili rashlađeno | 020735007 | 20 + P | ||
0207.36 | - - ostalo, smrznuto: | ||||
0207.361 | - - - jetra | 020736100 | 20 + P | ||
0207.369 | - - - ostalo | 020736909 | 20 + P | ||
02.08 | Ostalo meso i jestivi mesni i drugi klaonični proizvodi, svježi, rashlađeni ili smrznuti: | ||||
0208.10 | - od pitomih i divljih zečeva | 020810009 | 20 | ||
0208.20 | - žablji bataci | 020820004 | 20 | ||
0208.90 | - ostalo | 020890002 | 20 | ||
02.09 | 0209.00 | Svinjska slanina i salo očišćeni od mesa i salo peradi, netopljeni niti drukčije ekstrahirani, svježi, rashlađeni, smrznuti, soljeni, u salamuri, su | |||
0209.001 | - - - svinjska slanina i salo | 020900105 | 20 + P | ||
0209.009 | - - - ostalo | 020900903 | 20 + P | ||
02.10 | Meso, jestivi mesni i drugi klaonični proizvodi, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni; jestivo brašno i prah od mesa ili od drugih klaoničnih proizvoda: | ||||
0210.1 | - svinjsko meso: | ||||
0210.11 | - - butovi, lopatice i drugi komadi od njih, s kostima | 021011002 | 25 + P | ||
0210.12 | - - slanina prošarana mesom i komadi od nje | 021012009 | 25 + P | ||
0210.19 | - - ostalo | 021019003 | 25 + P | ||
0210.20 | - goveđe meso | 021020001 | 25 + P | ||
0210.90 | - ostalo, uključujući jestivo brašno, prah od mesa i drugih klaoničnih proizvoda |
021090000 | 25 + P |