Napomena:
1. Pod pojmom "pelete" u ovom se odsjeku razumijevaju
proizvodi koji su aglomerirani kompresijom ili dodavanjem vezivnih
sredstava u količini do 3% po masi.
Napomene:
1. Ovo poglavlje ne obuhvaća proizvode za stočnu hranu iz tar. broja 12.14.
2. Pod pojmom "povrće" u tar. br. 07.09, 07.10, 07.11 i 07.12 razumijevaju se jestive gljive, tartufi (gomoljače), masline, kapari, mirodije, buče i tikve, patlidžan (modra rajčica), slatki kukuruz (Zea mays var. saccharata), paprike iz roda Capsicum ili iz roda Pimenta, komorač (finokio), peršin, krasuljica, estragon, kres salata, mažuran (Majorana hortensis ili Origanum majorana).
3. Tar. broj 07.12 obuhvaća sve sušeno povrće svih vrsta koje se razvrstavaju u tar. br. 07.01 do 07.11, osim:
a) osušenoga mahunastog povrća u zrnu (tar. broj 07.13);
b) slatkog kukuruza u oblicima navedenim u tar. br. 11.02 do 11.04;
c) brašna, krupice, praha, pahuljica, granula i peleta od krumpira (tar. br. 11.05);
d) brašna, krupice i praha od osušenog mahunastog povrća iz tar. broja 07.13 (tar. broj 11.06).
07.01 | Krumpir, svjež ili rashlađen: | ||||
0701.10 | - sjemenski | 070110008 | 10 + P | ||
0701.90 | - ostali | 070190001 | 20 + P | ||
07.02 | 0702.00 | Rajčica, svježa ili rashlađena | 070200007 | 20 + P | |
07.03 | Crveni luk, ljutika, češnjak, poriluk i ostale vrste luka, svježi ili rashlađeni: | ||||
0703.10 | - crveni luk i ljutika: | ||||
0703.101 | - - - lučice | 070310104 | 17 | ||
0703.109 | - - - ostalo | 070310902 | 20 + P | ||
0703.20 | - češnjak | 070320002 | 20 + P | ||
0703.90 | - poriluk i ostale vrste luka | 070390000 | 20 + P | ||
07.04 | Kupus, cvjetača, koraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, svježe ili rashlađeno: | ||||
0704.10 | - cvjetača i prokule | 070410001 | 20 + P | ||
0704.20 | - kelj pupčar | 070420007 | 20 + P | ||
0704.90 | - ostalo: | ||||
0704.901 | - - - kupus | 070490102 | 20 + P | ||
0704.909 | - - - ostalo | 070490900 | 20 + P | ||
07.05 | Salata (Lactuca sativa) i cikorija (Cichorium spp.), svježe ili rashlađene: | ||||
0705.1 | - salata: | ||||
0705.11 | - - glavičasta salata | 070511002 | 20 + P | ||
0705.19 | - - ostala | 070519003 | 20 + P | ||
0705.2 | - cikorija: | ||||
0705.21 | - - radič (Cichorium intubus var. foliosum) | 070521008 | 20 + P | ||
0705.29 | - - ostalo | 070529009 | 20 + P | ||
07.06 | Mrkva, bijela repa, cikla, celer korjenaš, rotkvica i slično jestivo korjenasto povrće, svježi ili rashlađeni: | ||||
0706.10 | - mrkva, bijela repa | 070610000 | 20 + P | ||
0706.90 | - ostalo | 070690004 | 20 + P | ||
07.07 | 0707.00 | Krastavci i kornišoni, svježi ili rashlađeni: | |||
0707.001 | - - - krastavci | 070700107 | 20 + P | ||
0707.002 | - - - kornišoni | 070700204 | 20 + P | ||
07.08 | Mahunasto povrće u mahunama ili zrnu, svježe ili rashlađeno: | ||||
0708.10 | - grašak (Pisum sativum) | 070810000 | 20 + P | ||
0708.20 | - grah (Vigna spp., Phaseolus spp.) | 070820005 | 20 + P | ||
0708.90 | - ostalo mahunasto povrće | 070890003 | 20 + P | ||
07.09 | Ostalo povrće, svježe ili rashlađeno: | ||||
0709.10 | - artičoke | 070910004 | 17 | ||
0709.20 | - šparoge | 070920000 | 20 + P | ||
0709.30 | - patlidžan (modra rajčica) | 070930005 | 20 + P | ||
0709.40 | - celer, osim celera korjenaša | 070940000 | 20 + P | ||
0709.5 | - jestive gljive i tartufi (gomoljače): | ||||
0709.51 | - - jestive gljive | 070951002 | 20 + P | ||
0709.52 | - - tartufi (gomoljače) | 070952009 | 20 + P | ||
0709.60 | - paprika iz roda Capiscum ili iz roda Pimenta: | ||||
0709.601 | - - - sorte Kapija | 070960109 | 20 + P | ||
0709.602 | - - - sorte Rotund, tehnološki zrela | 070960206 | 10 + P | ||
0709.609 | - - - ostala | 070960907 | 20 + P | ||
0709.70 | - špinat, novozelandski špinat i loboda | 070970007 | 20 + P | ||
0709.90 | - ostalo: | ||||
0709.901 | - - - maslina | 070990105 | 20 + P | ||
0709.909 | - - - ostalo | 070990903 | 20 + P | ||
07.10 | Povrće (uključujući i blanširano), smrznuto: | ||||
0710.10 | - krumpir | 071010007 | 20 + P | ||
0710.2 | - mahunasto povrće u zrnu ili mahunama: | ||||
0710.21 | - - grašak (Pisum sativum) | 071021009 | 20 + P | ||
0710.22 | - - mahune i grah (Vigna spp., Phaseolus spp.) | 071022005 | 20 + P | ||
0710.29 | - - ostalo | 071029000 | 20 + P | ||
0710.30 | - špinat, novozelandski špinat i loboda | 071030008 | 20 + P | ||
0710.40 | - slatki kukuruz | 071040003 | 17 | ||
0710.80 | - ostalo povrće: | ||||
0710.801 | - - - paprika | 071080102 | 20 + P | ||
0710.809 | - - - ostalo | 071080900 | 20 + P | ||
0710.90 | - mješavine povrća | 071090000 | 20 + P | ||
07.11 | Povrće privremeno konzervirano (npr. sumpornim dioksidom, u slanoj vodi, sumporenoj vodi ili drugim otopinama za konzerviranje), ali u stanju neprikladnom za neposrednu prehranu: | ||||
0711.10 | - crveni luk | 071110001 | 20 + P | ||
0711.20 | - masline | 071120007 | 20 + P | ||
0711.30 | - kapare | 071130002 | 17 | ||
0711.40 | - krastavci i kornišoni | 071140008 | 20 + P | ||
0711.90 | - ostalo povrće; mješavine povrća | 071190005 | 20 + P | ||
07.12 | Sušeno povrće, cijelo, rezano u komade ili mljeveno, ali dalje nepripremljeno: | ||||
0712.20 | - crveni luk | 071220001 | 20 + P | ||
0712.30 | - jestive gljive i tartufi | 071230007 | 20 + P | ||
0712.90 | - ostalo povrće; mješavina povrća | 071290000 | 14 + P | ||
07.13 | Sušeno mahunasto povrće u zrnu, oljušteno ili neoljušteno ili lomljeno: | ||||
0713.10 | - grašak (Pisum sativum): | ||||
0713.101 | - - - sjemenski | 071310108 | 10 + P | ||
0713.109 | - - - ostali | 071310906 | 20 + P | ||
0713.20 | - slani grašak (Garbanzos) | 071320006 | 10 + P | ||
0713.3 | - grah (Vigna spp., Phaseolus spp.): | ||||
0713.31 | - - grah vrsta Vigna mungo (L.) Hepper ili Vigna radiata (L.) Wilczek |
071331008 | 20 + P | ||
0713.32 | - - grah sitni crveni (Adzuki) (Phaseolus ili Vigna angularis) | 071332004 | 20 + P | ||
0713.33 | - - grah obični (Phaseolus vulgaris) | 071333000 | 20 + P | ||
0713.39 | - - ostali | 071339009 | 20 + P | ||
0713.40 | - leća | 071340007 | 10 + P | ||
0713.50 | - bob (Vicia faba var. major) i konjski bob (Vicia faba var. eguina, Vicia faba var. minor) | 071350002 | 17 | ||
0713.90 | - ostalo | 071390004 | 20 + P | ||
07.14 | Manioka, arorut, salep, čičoka, slatki krumpir i slično korijenje i gomolji s visokim udjelom škroba ili inulina, svježi, rashlađeni, smrznuti ili osu | ||||
0714.10 | - manioka (cassava) | 071410005 | 17 | ||
0714.20 | - slatki krumpir | 071420000 | 20 + P | ||
0714.90 | - ostalo | 071490009 | 20 + P |