Zakoni i propisi - Pravni savjeti Zakon o carinskoj tarifi - Poglavlje 17: ŠEĆER I PROIZVODI OD ŠEĆERA

ODSJEK IV.

PROIZVODI PREHRAMBENE INDUSTRIJE; PIĆA, ALKOHOLI I
OCAT; DUHAN I PRERAĐENI NADOMJESCI DUHANA

Napomena:

  1. Pod pojmom "pelete" u ovom odsjeku razumijevaju se proizvodi koji su aglomerirani kompresijom ili dodavanjem vezivnog sredstva u količini do 3% po masi.

Poglavlje 17

ŠEĆER I PROIZVODI OD ŠEĆERA

Napomena:

  1. Ovo poglavlje ne obuhvaća:
    a) proizvode od šećera koji sadrže kakao (tar. broj 18.06);
    b) kemijski čiste šećere (osim saharoze, laktoze, maltoze, glukoze i fruktoze) i druge proizvode iz tar. broja 29.40;
    c) lijekove i druge proizvode iz poglavlja 30.
  2. Napomena za podbroj:
  3. U smislu tarifnih podbrojeva 1701.11 i 1701.12, pod pojmom "sirovi šećer" razumijeva se šećer čiji maseni udio saharoze u suhom stanju odgovara polarimetrijskoj vrijednosti manjoj od 99,5 stupnjeva.


Tarifni broj

Tarifna oznaka

Naziv

Šifra tarifnog stavka

Mjerna jedinica

CARINSKA STOPA

17.01

Šećer od šećerne trske i šećerne repe i kemijski čista saharoza, u krutom stanju:

1701.1

- sirovi šećer bez dodanih tvari za aromatizaciju ili za bojenje:

1701.11

- - šećer od šećerne trske

170111001

kg

20 + P

1701.12

- - šećer od šećerne repe

170112008

kg

20 + P

1701.9

- ostalo:

1701.91

- - s dodanim tvarima za aromatizaciju ili za bojenje

170191005

kg

20 + P

1701.99

- - ostalo:

1701.991

- - - šećer od šećerne trske ili repe, rafinirani

170199103

kg

20 + P

1701.992

- - - kandi šećer

170199200

kg

15

1701.999

- - - kemijski čista saharoza

170199901

kg

20 + P

17.02

Ostali šećeri, uključujući kemijski čistu laktozu, maltozu, glukozu i fruktozu, u krutom stanju; šećerni sirupi bez dodanih tvari za aromatizaciju ili za bojenje; umjetni med i mješavine umjetnog i prirodnog meda; karamel:

1702.1

- laktoza i laktozni sirup:

1702.11

- - koji sadrži 99% ili više laktoze po masi, izražene kao anhidrid laktoze, računato na suhu tvar


170211006


kg


10

1702.19

- - ostali

170219007

kg

10

1702.20

- šećer i sirup, od javora

170220005

kg

15 + P

1702.30

- glukoza (dekstroza) i glukozni sirup bez udjela fruktoze ili s udjelom fruktoze manje od 20% po masi u suhom stanju:

1702.301

- - - kemijski čista glukoza

170230108

kg

5

1702.309

- - - ostalo

170230906

kg

5

1702.40

- glukoza i glukozni sirup s udjelom 20% do 50% fruktoze po masi u suhom stanju


170240006


kg


5

1702.50

- kemijski čista fruktoza

170250001

kg

10

1702.60

- ostala fruktoza i fruktozni sirup s udjelom više od 50% u masi fruktoze u suhom stanju


170260007


kg


10

1702.90

- ostalo, uključujući invertni šećer:

1702.901

- - - umjetni med

170290100

kg

20 + P

1702.902

- - - karamel

170290208

kg

19

1702.903

- - - maltoza monohidrat

170290305

kg

10

1702.904

- - - šećer iz tarifnog broja 17.01 u vodenoj otopini

170290402

kg

20 + P

1702.905

- - - sirup dobiven za vrijeme ekstrakcije iz šećerne repe ili trske


170290500


kg


20 + P

1702.909

- - - ostalo

170290909

kg

20 + P

17.03

Melase dobivene pri ekstrakciji ili rafiniranju šećera:

1703.10

- melase od šećerne trske

170310004

kg

15

1703.90

- ostale

170390008

kg

15

17.04

Proizvodi od šećera (uključujući bijelu čokoladu), bez kakaa:

1704.10

- žvakaće gume, uključujući i one prevučene šećerom

170410009

kg

20 + P

1704.90

- ostalo:

1704.901

- - - bomboni

170490100

kg

20 + P

1704.902

- - - bijela čokolada

170490207

kg

20 + P

1704.909

- - - ostalo

170490908

kg

20 + P