Zakoni i propisi - Pravni savjeti Zakon o carinskoj tarifi - Poglavlje 39:

ODSJEK VII.

PLASTIČNE MASE I PROIZVODI OD PLASTIČNIH MASA;
KAUČUK I PROIZVODI OD KAUČUKA I GUME

Napomene:

  1. Proizvodi pripremljeni u setovima koji se sastoje od dva ili više posebnih sastojaka, od kojih se neki ili svi razvrstavaju u ovaj odsjek, a namijenjeni su da budu međusobno pomiješani radi dobivanja proizvoda iz odsjeka VI i VII, razvrstat će se u odgovarajući tar. broj za taj proizvod, uz uvjet da su ti sastojci:
    a) takvi da se mogu jasno prepoznati s obzirom na način na koji su pripremljeni i da su namijenjeni da se upotrijebe zajedno, bez potrebe da se prije prepakiraju;
    b) takvi da se zajedno carine;
    c) takvi da se mogu raspoznati po svojoj naravi ili po relativnim odnosima u kojima su prisutni te da se međusobno dopunjuju.
  2. Proizvodi od plastičnih masa, kaučuka i gume na kojima su tiskani motivi, tekst, ilustracije i sl., kojima tisak daje bitan karakter u odnosu na glavnu uporabu, razvrstavaju se u poglavlje 49, osim proizvoda iz tar. br. 39.18 i 39.19.


Poglavlje 39.

PLASTIČNE MASE I PROIZVODI OD PLASTIČNIH MASA

Napomene:

  1. Pod pojmom "plastične mase" u tarifi razumijevaju se oni materijali iz tar. br. 39.01 do 39.14 koji jesu ili su bili sposobni, bilo u trenutku polimerizacije ili na nekome idućem stupnju dok su bili podvrgnuti nekom vanjskom utjecaju (obično toplini ili tlaku, a ako je potrebno, s otapalom ili plastifikatorom) da se oblikuju lijevanjem, istiskivanjem, valjanjem ili drugim postupkom u oblike koji se zadržavaju nakon prestanka vanjskog utjecaja.
    Pod pojmom "plastične mase" u ovoj tarifi razumijeva se i vulkanfiber. Međutim, pod pojmom "plastične mase" ne razumijevaju se tekstilni materijali iz odsjeka XI.
  2. Ovo poglavlje ne obuhvaća:
    a) voskove iz tar. broja 27. 12 ili 34.04;
    b) izdvojene kemijski određene organske spojeve (poglavlje 29);
    c) heparin i njegove soli (tar. broj 30.01);
    d) otopine ( osim koloidnih) koje se sastoje od proizvoda iz tarifnih brojeva 39.01 do 39.l3 u hlapivim organskim otapalima, kada je masa otapala veća od 50% od mase otopine; tiskarske folije iz tar. broja 32.12;
    e) organska površinski aktivna sredstva i preparate iz tar. broja 34.02;
    f) tekuće smole i kolofonijske smole (tar. broj 38.06);
    g) dijagnostičke ili laboratorijske reagense na podlozi od plastične mase (tar. br. 38.22);
    h) sintetski kaučuk, definiran u poglavlju 40 te proizvode od sintetskog kaučuka;
    ij) sedlarske i remenarske proizvode (tar. broj 42.01), sanduke, kovčege, ručne torbe i ostale spremnike iz tar. broja 42.02;
    k) pletarske, košaračke proizvode i ostale proizvode iz poglavlja 46;
    l) tapete iz tar. broja 48.14;
    m) robu iz odsjeka XI (tekstil i tekstilne proizvode);
    n) proizvode iz odsjeka XII (npr. obuću, kape, šešire, kišobrane, suncobrane, štapove, bičeve, korbače i njihove dijelove);
    o) imitacije draguljarkskih predmeta iz tar. broja 71.17;
    p) proizvode iz odsjeka XVI (strojeve, te mehaničke ili električne uređaje);
    q) dijelove zrakoplova ili vozila iz odsjeka XVII;
    r) proizvode iz poglavlja 90 (npr. optičke elemente, okvire za naočale, instrumente za crtanje);
    s) proizvode iz poglavlja 91 (na pr. kućišta za satove ili satove);
    t) prozvode iz poglavlja 92 (na pr. glazbala i njihove dijelove);
    u) proizvode iz poglavlja 94 (na pr. pokućstvo, svjetiljke i rasvjetna tijela, svjetleće znakove, montažne zgrade);
    v) proizvode iz poglavlja 95 (na pr. igračke, rekvizite za šport i igre);
    w) proizvode iz poglavlja 96 (npr. četke, dugmad, patentne zatvarače, češljeve, piskove ili cijevi lula za pušenje, usnike za cigare ili slično, dijelove termos-boca, patent olovke, pera za pisanje).
  3. Tar. brojevi 39.01 do 39.11 obuhvaćaju samo ovu robu proizvodenu kemijskom sintezom:
    a) tekuće sintetske poliolefine, od kojih manje od 60% obujma destilira na 300o C, nakon konverzije na 1.013 milibara primjenom metode destilacije pod smanjenim tlakom (tar. br. 39.01 i 39.02);
    b) nisko polimerizirane smole, vrste kumaron-indenske smole (tar. broj 39.11);
    c) ostale sintetske polimere, s prosjekom od najmanje 5 monomer-jedinica;
    d) silikone (tar. broj 39.10);
    e) rezole (tar. broj 39.09) i druge pretpolimere.
  4. Izraz "kopolimeri" obuhvaća sve polimere u kojima niti jedan pojedinačni monomer po masi ne sudjeluje sa 95% ili više u ukupnoj masi polimera.
    Za potrebe glave, osim ako tekst imenovanja ne zahtjeva drukčije, kopolimeri ( uključujući ko-polimerizate, ko-poliadicione proizvode, blok polimere i graft polimere) i mješavine polimera razvrstavaju se u onaj tarifni broj koji obuhvaća polimere onog komonomera koji prevladava po masi nad svakim drugim pojedinačnim komonomerom. U svrhu ove napomene, komonomeri od kojih su sastavljeni polimeri uzimaju se zajedno, ako spadaju u isti tarifni broj.
    Ako niti jedan komonomer ne prevladava po masi, kopolimeri i mješavine polimera razvrstavaju se u tarifni broj koji je posljednji po redu od onih tarifnih brojeva koje zbog važnosti treba podjenako uzeti u obzir.
  5. Kemijski modificirani polimeri, kod kojih su samo dodacima na glavni polimerni lanac kemijskom reakcijom izvršene promjene, razvrstat će se u odgovarajući tarifni broj nemodificiranog polimera. Ova se odredba ne primjenjuje na cijepljene (graft) kopolimere.
  6. U tar br. 39.01 do 39.14, pod pojmom "primarni oblici" razumijevaju se samo ovi oblici:
    a) tekućine i paste, uključujući disperzije (emulzije i suspenzije) i otopine;
    b) blokovi nepravilnog oblika, grude, prah (uključujući prah za oblikovanje), granule, ljuskice i slični oblici.
  7. Tar. broj 39.15 ne obuhvaća otpatke, pilovinu i ostatke od pojedinačnih termoplastičnih materijala, prerađene u primarne oblike (tar. br. 39.01 do 39.14).
  8. U smislu tar. broja 39.17 pod pojmom "cijevi i crijeva" razumijevaju se šuplji proizvodi, bez obzira na to da li su poluproizvodi ili gotovi proizvodi koji se obično rabe za transport, provođenje ili distribuciju plinova ili tekućina (npr. rebrasta crijeva za zalijevanje, perforirane cijevi). Ovaj pojam obuhvaća i omote za kobasičarske proizvode i ostale spoljoštene cijevi. Međutim proizvodi, osim prethodno spomenutih proizvoda koji imaju drukčiji unutarnji poprečni presjek osim kružnoga, ovalnoga, pravokutnog (kod kojih dužina ne premašuje 1,5 puta širinu) ili u obliku pravilnog mnogokutnika, ne smatraju se cijevima i crijevima već profilnim oblicima.
  9. U smislu tar. broja 39.18, pod pojmom "plastične tapete za zidove i stropove" razumijevaju se proizvodi u smocima, širine 45 cm ili veće, prikladni za dekoraciju zidova i stropova, a sastoje se od plastične mase trajno pričvršćene na podlogu bilo od kojeg materijala osim od papira, uz uvjet da je sloj plastične mase (s lica) zrnate površine, reljefno ukrašen, površinski obojen, s tiskanim šarama ili drukčije ukrašen.
  10. U tar. broju 39.20 i 39.21, pod pojmom "ploče, listovi, filmovi, folije i vrpce" razumijevaju se samo ploče, listovi filmovi, folije i vrpce (osim onih iz poglavlja 54) i blokovi pravilnoga geometrijskog oblika, tiskani ili netiskani ili drukčije površinski obrađeni, nesječeni ili sječeni u pravokutne oblike (uključujući kvadratne), ali dalje neobrađeni (čak i ako su sječenjem postali gotovi proizvodi za uporabu).
  11. Tar. broj 39.25 obuhvaća samo ove proizvode, uz uvjet da nisu obuhvaćeni bilo kojim tarifnim brojem razdjela II ovog poglavlja:
    a) spremnike, cisterne (uključujući septičke cisterne), kace i slične posude obujma iznad 300 l;
    b) građevinske elemente koji se rabe npr., u podovima, zidovima, pregradama, stropovima ili krovovima;
    c) oluke i pribor za oluke;
    d) vrata, prozore i njihove okvire i pragove za vrata;
    e) balkonske, stubišne i druge ograde, vrata za dvorišne ograde i slične prepreke;
    f) prozorske kapke, rolete (uključujući venecijanske rolete) i slične proizvode, njihove dijelove i pribor;
    g) police velikih dimenzija, na sklapanje ili za trajnu ugradnju, npr. u prodavaonicama, radionicama, skladištima;
    h) ukrasne arhitektonske motive, npr. žljebasti ukrasi, kupole i slično;
    ij) pribor za trajnu ugradnju u vrata ili na vrata, stubišne prozore, zidove ili druge dijelove zgrade, npr. ručice, kuke, držači, držači ručnika, ploče za prekidače i ostale zaštitne ploče.

Napomene uz tarifni podbroj:

l. U okviru svakoga tarifnog broja ove glave polimeri (uključujući kopolimere) i kemijski modificirani polimeri razvrstavaju se prema sljedećim odredbama:

a) gdje u nizu podbrojeva postoji naziv "ostalo":
1) kada je u imenovanju tarifnog podbroja polimer označen prefiksom, "poli" (npr. polietilen ili poliamid-6,6) znači da jedan ili više monomera , uzeti zajedno, moraju u ukupnoj masi polimera sudjelovati sa 95% ili više mase;
2) kopolimeri iz tarifnih podbrojeva 390l.30, 3903.20, 39.03.30 i 3904.30 razvrstavaju se u te podbrojeve, pod uvjetom da komonomeri imenovanog polimera u ukupnoj masi polimera sudjeluju sa 95% ili više mase;
3) kemijski modificirani polimeri razvrstavaju se u podbroj "ostalo" pod uvjetom da nisu obuhvaćeni drugim tarifnim podbrojevima;.
4) polimeri koji nisu obuhvaćeni pod l), 2) i 3) razvrstavaju se u onaj tarifni podbroj, od preostalih podbrojeva, u koji se razvrstavaju polimeri monomera koji po masi prevladava nad svakim pojedinačnim komonomerom. U ovu svrhu, monomeri od kojih su sastavljeni polimeri uzimaju se zajedno ako spadaju u isti podbroj . U razmatranju upoređuju se samo komonomeri od kojih su sastavljeni polimeri u nizu podbrojeva.
b) gdje u nizu tarifnih podbrojeva ne postoji naziv "ostalo":
1) polimeri se razvrstavaju u onaj podbroj u koji se razvrstavaju polimeri monomera koji prevladava po masi nad svakim drugim pojedinačnim komonomerom. U ovu svrhu, monomeri od kojih su sastavljeni polimeri uzimaju se zajedno ako spadaju u isti podbroj. U razmatranju upoređuju se samo komonomeri od kojih su sastavljeni polimeri u nizu podbrojeva.
2) kemijski modificirani polimeri razvrstavaju se u isti podbroj u koji se razvrstava odgovarajući nemodoficirani polimer.
Mješavine polimera razvrstavaju se u isti podbroj u koji se razvrstava polimer sastavljen od istih monomera i u istim omjerima.

Tarifni broj
Tarifna oznaka
Naziv
Šifra tarifnog stavka
Mjerna jedinica
CARINSKA STOPA
I. PROIZVODI U PRIMARNIM OBLICIMA
39.01 Polimeri etilena, u primarnim oblicima:
3901.10- polietilen, specifične gustoće manje od 0,94:
3901.101 - - - umreživi 390110103
kg
5
3901.102 - - - linearni 390110200
kg
5
3901.109 - - - ostali 390110901
kg
15
3901.20- polietilen, specifične gustoće 0,94 ili veće 390120001
kg
5
3901.30- kopolimeri etilen-vinil acetata 390130007
kg
5
3901.90- ostalo 390190000
kg
10
39.02 Polimeri propilena ili ostalih olefina, u primarnim oblicima:
3902.10- polipropilen 390210000
kg
5
3902.20- poliizobutilen 390220006
kg
5
3902.30- kopolimeri propilena 390230001
kg
5
3902.90- ostalo 390290004
kg
5
39.03 Polimeri stirena, u primarnim oblicima:
3903.1- polistiren:
3903.11- - za ekspandiranje 390311001
kg
20
3903.19- - ostali:
3903.191 - - - polistiren u suspenziji 390319100
kg
15
3903.199 - - - ostali 390319908
kg
15
3903.20- kopolimeri stiren-akrilonitrila (SAN) 390320000
kg
5
3903.30- kopolimeri akrilonitril-butadien-stirena (ABS) 390330006
kg
5
3903.90- ostali 390390009
kg
10
39.04 Polimeri vinilklorida ili drugih halogeniranih olefina, u primarnim oblicima:
3904.10- polivinilklorid, nepomiješan s drugim tvarima 390410000
kg
20
3904.2- ostali polivinilkloridi:
3904.21- - neplastificirani 390421001
kg
20
3904.22- - plastificirani 390422008
kg
20
3904.30- kopolimeri vinilklorid-vinilacetat 390430000
kg
5
3904.40- ostali kopolimeri vinilklorida 390440006
kg
5
3904.50- polimeri viniliden-klorida 390450001
kg
5
3904.6- fluornipolimeri:
3904.61- - politetrafluoretilen 390461003
kg
5
3904.69- - ostali 390469004
kg
5
3904.90- ostali 390490003
kg
5
39.05 Polimeri vinilacetata ili drugih vinilestera, u primarnim oblicima; ostali polimeri vinila u primarnim oblicima:
3905.1- polivinilacetat:
3905.12- - u vodenoj disperziji 390512007
kg
20
3905.19- - ostali 390519001
kg
20
3905.2- kopolimeri vinilacetata:
3905.21- - u vodenoj disperziji 390521006
kg
5
3905.29- - ostali 390529007
kg
5
3905.30- polivinilalkohol s nehidroliziranim acetatnim skupinama ili bez njih
390530005

kg

5
3905.9- ostali:
3905.91- - kopolimeri 390591004
kg
5
3905.99- - ostali 390599005
kg
5
39.06 Akrilni polimeri u primarnim oblicima:
3906.10- polimetilmetakrilat 390610009
kg
5
3906.90- ostali 390690002
kg
5
39.07 Poliacetali, ostali polieteri i epoksidne smole, u primarnim oblicima; polikarbonati, alkidne smole, polialil esteri i ostali poliesteri, u primarnim obli
3907.10- poliacetali 390710003
kg
5
3907.20- ostali polieteri:
3907.201 - - - čisti polieteri za polutvrde i tvrde poliuretanske pjene
390720106

kg

5
3907.202 - - - polieteri za meke poliuretanske pjene 390720203
kg
5
3907.209 - - - ostali 390720904
kg
5
3907.30- epoksidne smole 390730004
kg
5
3907.40- polikarbonati 390740000
kg
5
3907.50- alkidne smole 390750005
kg
20
3907.60- polietilentereftalat 390760000
kg
15
3907.9- ostali poliesteri:
3907.91- - nezasićeni:
3907.911 - - - u prahu i granulatu 390791100
kg
10
3907.919 - - - ostali 390791909
kg
20
3907.99- - ostali:
3907.991 - - - zasićeni, u prahu i granulatu 390799101
kg
10
3907.999 - - - ostali 390799900
kg
10
39.08 Poliamidi u primarnim oblicima:
3908.10- poliamid 6, -11, -12, -6,6, -6,9,-6,10 i -6,12:
3908.101 - - - u prahu i granulatu 390810105
kg
5
3908.109 - - - u ostalim primarnim oblicima 390810903
kg
5
3908.90- ostali:
3908.901 - - - u prahu i granulatu 390890109
kg
5
3908.909 - - - u ostalim primarnim oblicima 390890907
kg
5
39.09 Amino-smole, fenolne smole i poliuretani, u primarnim oblicima:
3909.10- urea smole; tiourea smole:
3909.101 - - - ljepila 390910100
kg
5
3909.109 - - - ostalo 390910908
kg
15
3909.20- melaminske smole:
3909.201 - - - melaminski duroplasti u granulatu 390920105
kg
15
3909.209 - - - ostale 390920903
kg
15
3909.30- ostale aminosmole 390930003
kg
15
3909.40- fenolne smole 390940009
kg
15
3909.50- poliuretani:
3909.501 - - - u granulama ili listićima 390950101
kg
5
3909.509 - - - ostali 390950900
kg
15
39.10 3910.00 Silikoni u primarnim oblicima:
3910.001 - - - silikonska ulja 391000107
kg
5
3910.002 - - - emulzije 391000204
kg
5
3910.003 - - - silikonski kit u pakiranju do 1 kg 3910.00301
kg
10
3910.009 - - - ostalo 391000905
kg
5
39.11 Smole od nafte, kumaron-indenske smole, politerpeni, polisulfidi, polisulfoni i drugi proizvodi navedeni u napomeni 3 uz ovo poglavlje, nespomenuti ili ne
3911.10- smole od nafte, kumarona, indena i kumaron-indenske smole i politerpeni
391110000

kg

5
3911.90- ostalo 391190003
kg
5
39.12 Celuloza i njezini kemijski derivati, nespomenuti ili neobuhvaćeni na drugom mjestu, u primarnim oblicima:
3912.1- celulozni acetati:
3912.11- - neplastificirani 391211000
kg
5
3912.12- - plastificirani 391212007
kg
5
3912.20- celulozni nitrati (uključujući kolodione) 391220000
kg
5
3912.3- celulozni eteri:
3912.31- - karboksimetil-celuloza i njezine soli 391231001
kg
5
3912.39- - ostali 391239002
kg
5
3912.90- ostalo 391290008
kg
5
39.13 Prirodni polimeri (npr. alginska kiselina) i modificirani prirodni polimeri (npr. skrućene bjelančevine, kemijski derivati prirodnog kau&egra
3913.10- alginska kiselina, njezine soli i esteri 391310009
kg
5
3913.90- ostalo:
3913.901 - - - mikrokristalna celuloza 391390100
kg
5
3913.902 - - - od kazeina 391390207
kg
5
3913.903 - - - od želatine 391390304
kg
5
3913.904 - - - viši polimeri dekstrina 391390401
kg
5
3913.909 - - - ostalo 391390908
kg
5
39.14 3914.00 Izmjenjivači iona na osnovi polimera iz tarifnih brojeva 39.01 do 39.13, u primarnim oblicima
391400008

kg

5
II. OTPACI, STRUGOTINE I OSTACI; POLUPROIZVODI; PROIZVODI
39.15 Otpaci, strugotine i ostaci od plastičnih masa:
3915.10- od polimera etilena 391510008
kg
15
3915.20- od polimera stirena 391520003
kg
15
3915.30- od polimera vinilklorida 391530009
kg
15
3915.90- od ostalih plastičnih masa 391590001
kg
15
39.16 Monofilamenti najveće dimenzije poprečnog presjeka većeg od 1 mm, šipke, štapovi i profilni oblici od plastičnih masa,
3916.10- od polimera etilena 391610002
kg
15
3916.20- od polimera vinilklorida 391620008
kg
20
3916.90- od ostalih plastičnih masa:
3916.901 - - - žice za tenis od poliamida 391690103
kg
15
3916.909 - - - ostalo 391690901
kg
15
39.17 Cijevi, crijeva i pribor za njih (npr. spojnice, koljena, prirubnice), od plastičnih masa:
3917.10- umjetna crijeva (omoti za kobasičarske proizvode) od skrućenih bjelančevina ili celuloznih materijala
391710007

kg

5
3917.2- cijevi i crijeva, kruti:
3917.21- - od polimera etilena:
3917.211 - - - za podmorski vodovod 391721106
kg
20
3917.219 - - - ostalo 391721904
kg
20
3917.22- - od polimera propilena 391722005
kg
20
3917.23- - od polimera vinilklorida 391723001
kg
20
3917.29- - od ostalih plastičnih masa 391729000
kg
20
3917.3- ostale cijevi i crijeva:
3917.31- - fleksibilne cijevi i crijeva, koji mogu podnijeti tlak od 27,6 MPa ili veći
391731004

kg

20
3917.32- - ostale, koje nisu pojačane niti kombinirane s drugim materijalima, bez pribora
391732000

kg

20
3917.33- - ostale, koje nisu pojačane niti kombinirane s drugim materijalima, s priborom
391733007

kg

20
3917.39- - ostale 391739005
kg
20
3917.40- pribor 391740003
kg
20
39.18 Podni pokrivači od plastičnih masa, uključujući i nesamoljepljive i samoljepljive, u smocima ili u obliku ploča; tapete
3918.10- od polimera vinilklorida 391810001
kg
20
3918.90- od ostalih plastičnih masa 391890005
kg
20
39.19 Samoljepljive ploče, listovi, filmovi, folije, vrpce i ostali slični oblici od plastičnih masa, uključujući i one u smoc
3919.10- u smocima širine do 20 cm:
3919.101 - - - od polipropilena 391910103
kg
20
3919.102 - - - od polivinilklorida 391910200
kg
20
3919.103 - - - od polietilena 391910308
kg
20
3919.104 - - - od regenerirane celuloze 391910405
kg
5
3919.109 - - - ostalo 391910901
kg
20
3919.90- ostalo 391990000
kg
20
39.20 Ostale ploče, listovi, filmovi, folije i vrpce, od plastičnih masa, koje nisu celularne strukture ili koje nisu pojačane, laminirane,
3920.10- od polimera etilena 392010009
kg
20
3920.20- od polimera propilena 392020004
kg
10
3920.30- od polimera stirena 392030000
kg
20
3920.4- od polimera vinilklorida:
3920.41- - kruti (nesavitljivi) 392041001
kg
10
3920.42- - savitljivi 392042008
kg
20
3920.5- od akrilnih polimera:
3920.51- - od polimetilmetakrilata 392051007
kg
10
3920.59- - ostalo 392059008
kg
10
3920.6- od polikarbonata, alkidnih smola, polialilnih estera ili drugih poliestera:
3920.61- - od polikarbonata 392061002
kg
10
3920.62- - od polietilentereftalata 392062009
kg
10
3920.63- - od nezasićenih poliestera 392063005
kg
10
3920.69- - od ostalih poliestera 392069003
kg
5
3920.7- od celuloze ili njezinih kemijskih derivata:
3920.71- - od regenerirane celuloze:
3920.711 - - - folije za dijalizu krvi 392071105
kg
5
3920.719 - - - ostalo 392071903
kg
5
3920.72- - od vulkanvlakna 392072004
kg
5
3920.73- - od celuloznog acetata 392073000
kg
5
3920.79- - od ostalih derivata celuloze 392079009
kg
5
3920.9- od ostalih plastičnih masa:
3920.91- - od polivinilbutirata 392091009
kg
10
3920.92- - od poliamida 392092005
kg
10
3920.93- - od amino-smola 392093001
kg
5
3920.94- - od fenolnih smola 392094008
kg
10
3920.99- - od ostalih plastičnih masa 392099000
kg
10
39.21 Ostale ploče, listovi, filmovi, folije i vrpce, od plastičnih masa:
3921.1- celularne strukture:
3921.11- - od polimera stirena 392111000
kg
20
3921.12- - od polimera vinilklorida 392112006
kg
20
3921.13- - od poliuretana 392113002
kg
20
3921.14- - od regenerirane celuloze 392114009
kg
20
3921.19- - od ostalih plastičnih masa 392119000
kg
20
3921.90- ostalo 392190007
kg
20
39.22 Kade, tuš-kade, umivaonici, bidei, zahodske školjke, sjedala i poklopci, kotlići za vodu i slični sanitarni proizvodi, od plasti&eg
3922.10- kade, tuš-kade i umivaonici 392210008
kg
10
3922.20- zahodska sjedala i poklopci 392220003
kg
15
3922.90- ostalo 392290001
kg
15
39.23 Proizvodi za transport i pakiranje robe, od plastičnih masa; čepovi, poklopci, zaklopci i ostali zatvarači, od plastičnih masa
3923.10- kutije, sanduci, gajbe i slični proizvodi 392310002
kg
20
3923.2- vreće i vrećice (uključujući stožaste):
3923.21- - od polimera etilena 392321004
kg
20
3923.29- - od ostalih plastičnih masa 392329005
kg
20
3923.30- baloni, boce, bočice i slični proizvodi 392330003
kg
12
3923.40- kalemovi, kopsovi, cjevčice i slične podloge 392340009
kg
20
3923.50- čepovi, poklopci, zaklopci i ostali zatvarači 392350004
kg
15
3923.90- ostalo:
3923.901 - - - bačve i cisterne 392390103
kg
20
3923.909 - - - ostalo 392390901
kg
20
39.24 Stolno posuđe, kuhinjsko posuđe i ostali kućanski proizvodi te toaletni proizovodi, od plastičnih masa:
3924.10- stolno i kuhinjsko posuđe i pribor 392410007
kg
20
3924.90- ostalo 392490000
kg
20
39.25 Građevinski proizvodi za ugradnju, od plastičnih masa, nespomenuti ili neobuhvaćeni na drugom mjestu:
3925.10- spremnici, cisterne, kace i slične posude, obujma iznad 300 l
392510001

kg

20
3925.20- vrata, prozori i okviri za njih, pragovi za vrata 392520007
kg
20
3925.30- kapci, rolete (uključujući venecijanske rolete) i slični proizvodi i njihovi dijelovi
392530002

kg

20
3925.90- ostalo 392590005
kg
20
39.26 Ostali proizvodi od plastičnh masa i proizvodi od ostalih materijala iz tar. br. 39.01 do 39.14:
3926.10- proizvodi za urede i škole 392610006
kg
20
3926.20- odjeća i pribor za odjeću (uključujući rukavice) 392620001
kg
20
3926.30- plastični okovi za pokućstvo, karoserije i slično 392630007
kg
10
3926.40- statuete i ostali ukrasni predmeti 392640002
kg
20
3926.90- ostalo:
3926.901 - - - sita 392690107
kg
20
3926.909 - - - ostalo 392690905
kg
20