Internet i poslovne usluge za poduzetnike Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave. Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice. Link za opširnije informacije o izradi web stranica |
||
|
|
| ||
01.01 | Konji, magarci, mazge i mule, živi: | |||
0101.1 | - konji: | |||
0101.19 | - - ostali: | |||
0101.191 | - - - za klanje | |||
01.02 | ive životinje, vrsta goveda: | |||
0102.10 | - čiste pasmine za rasplod: | |||
0102.102 | - - - krave | |||
0102.90 | - ostale: | |||
0102.901 | - - - bikovi | |||
0102.902 | - - - volovi | |||
0102.903 | - - - krave | |||
0102.904 | - - - junad za tov, mase od 200 do 320 kg | |||
0102.905 | - - - junad utovljena, mase više od 320 do 450 kg | |||
0102.906 | - - - junad, ostala | |||
0102.909 | - - - ostalo | |||
01.03 | Svinje, žive: | |||
0103.9 | - ostale: | |||
0103.91 | - - mase manje od 50 kg: | |||
0103.912 | - - - mesnate za klanje | |||
0103.913 | - - - masne za klanje | |||
0103.919 | - - - ostale | |||
0103.92 | - - mase 50 kg ili veće: | |||
0103.922 | - - - mesnate za klanje | |||
0103.923 | - - - masne za klanje | |||
0103.929 | - - - ostale | |||
01.04 | Ovce i koze, žive: | |||
0104.10 | - ovce: | |||
0104.102 | - - - za klanje | |||
0104.109 | - - - janjad, ostala | |||
0104.20 | - koze: | |||
0104.202 | - - - za klanje | |||
0104.209 | - - - jarad, ostala | |||
01.05 | Domaća perad živa (kokoši vrste Gallus domesticus, patke, guske, pure i biserke): | |||
0105.1 | - mase do 185 g: | |||
0105.11 | - - pilići vrste Gallus domesticus: | |||
0105.119 | - - - ostali: | |||
0105.1191 | - - - - hibridi teške linije za tov | |||
0105.1192 | - - - - hibridi lake linije za uzgoj | |||
0105.12 | - - purići: | |||
0105.122 | - - - za tov | |||
0105.19 | - - ostala: | |||
0105.191 | - - - pačići: | |||
0105.1912 | - - - - za tov | |||
0105.192 | - - - guščići: | |||
0105.1922 | - - - - za tov | |||
0105.9 | - ostala: | |||
0105.92 | - - kokoši vrste Gallus domesticus mase do 2.000 g: | |||
0105.922 | - - - ostale: | |||
0105.9221 | - - - - hibridi teške linije za tov | |||
0105.9222 | - - - - hibridi lake linije za uzgoj | |||
0105.9223 | - - - - brojleri teške linije utovljeni | |||
0105.9224 | - - - - pilenke lake linije uzgojne | |||
0105.9225 | - - - - izlučene kokoši lake linije | |||
0105.9229 | - - - - ostale | |||
0105.93 | - - kokoši vrste Gallus domesticus mase veće od 2.000 g: | |||
0105.931 | - - - brojleri teške linije, utovljeni | |||
0105.932 | - - - izlučene kokoši teške linije | |||
0105.939 | - - - ostale | |||
0105.99 | - - ostala: | |||
0105.999 | - - - ostale: | |||
0105.9991 | - - - - pure utovljene | |||
0105.9992 | - - - - patke utovljene | |||
0105.9993 | - - - - guske utovljene | |||
0105.9999 | - - - - ostala | |||
02.01 | Goveđe meso, svježe ili rashlađeno: | |||
0201.10 | - trupovi i polovice: | |||
0201.101 | - - - teleći | |||
0201.102 | - - - juneći | |||
0201.103 | - - - goveđi | |||
0201.109 | - - - ostali | |||
0201.20 | - ostali komadi s kostima: | |||
0201.201 | - - - teleći | |||
0201.202 | - - - juneći: | |||
0201.2021 | - - - - kompenzirane četvrtine | |||
0201.2022 | - - - - prednje četvrtine | |||
0201.2023 | - - - - stražnje četvrtine | |||
0201.2029 | - - - - ostali | |||
0201.203 | - - - goveđi: | |||
0201.2031 | - - - - kompenzirane četvrtine | |||
0201.2032 | - - - - prednje četvrtine | |||
0201.2033 | - - - - stražnje četvrtine | |||
0201.2039 | - - - - ostali | |||
0201.209 | - - - ostali | |||
0201.30 | - bez kostiju: | |||
0201.301 | - - - teleće | |||
0201.302 | - - - juneće | |||
0201.303 | - - - goveđe | |||
0201.309 | - - - ostalo | |||
02.02 | Goveđe meso, smrznuto: | |||
0202.10 | - trupovi i polovice: | |||
0202.101 | - - - teleći | |||
0202.102 | - - - juneći | |||
0202.103 | - - - goveđi | |||
0202.109 | - - - ostali | |||
0202.20 | - ostali komadi s kostima: | |||
0202.201 | - - - teleći | |||
0202.202 | - - - juneći: | |||
0202.2021 | - - - - kompenzirane četvrtine | |||
0202.2022 | - - - - prednje četvrtine | |||
0202.2023 | - - - - stražnje četvrtine | |||
0202.2029 | - - - - ostali | |||
0202.203 | - - - goveđi: | |||
0202.2031 | - - - - kompenzirane četvrtine | |||
0202.2032 | - - - - prednje četvrtine | |||
0202.2033 | - - - - stražnje četvrtine | |||
0202.2039 | - - - - ostali | |||
0202.209 | - - - ostali | |||
0202.30 | - bez kostiju: | |||
0202.301 | - - - teleće | |||
0202.302 | - - - juneće | |||
0202.303 | - - - goveđe | |||
0202.309 | - - - ostalo | |||
02.03 | Svinjsko meso, svježe rashlađeno ili smrznuto | |||
0203.1 | - svježe ili rashlađeno: | |||
0203.11 | - - trupovi i polovice: | |||
0203.111 | - - - oguljene obezmašćene polovice | |||
0203.112 | - - - polovice EU obrade | |||
0203.119 | - - - ostalo | |||
0203.12 | - - butovi, lopatice i komadi od njih, s kostima: | |||
0203.121 | - - - butovi | |||
0203.122 | - - - lopatice bez masnoće | |||
0203.123 | - - - lopatice s masnoćom i kožom | |||
0203.129 | - - - ostali | |||
0203.19 | - - ostalo: | |||
0203.191 | - - - slanina prošarana mesom | |||
0203.192 | - - - svinjski obresci | |||
0203.193 | - - - kare bez masnoće | |||
0203.194 | - - - kare s kožom i masnoćom | |||
0203.195 | - - - vrat bez masnoće | |||
0203.196 | - - - butovi bez kostiju | |||
0203.197 | - - - lopatice bez kostiju | |||
0203.199 | - - - ostalo | |||
0203.2 | - smrznuto: | |||
0203.21 | - - trupovi i polovice | |||
0203.22 | - - butovi, lopatice i komadi od njih, s kostima: | |||
0203.221 | - - - butovi | |||
0203.222 | - - - lopatice bez masnoće | |||
0203.223 | - - - lopatice s masnoćom i kožom | |||
0203.229 | - - - ostali | |||
0203.29 | - - ostalo: | |||
0203.291 | - - - slanina prošarana mesom | |||
0203.292 | - - - svinjski obresci | |||
0203.293 | - - - kare bez masnoće | |||
0203.294 | - - - kare s kožom i masnoćom | |||
0203.295 | - - - vrat bez masnoće | |||
0203.296 | - - - butovi bez kostiju | |||
0203.297 | - - - lopatice bez kostiju | |||
0203.299 | - - - ostalo | |||
02.04 | Ovčje ili kozje meso, svježe, rashlađeno ili smrznuto: | |||
0204.10 | - janjeći trupovi i polovice, svježi ili rashlađeni | |||
0204.2 | - ostalo ovčje meso, svježe ili rashlađeno: | |||
0204.21 | - - trupovi i polovice | |||
0204.22 | - - ostali komadi s kostima | |||
0204.23 | - - bez kostiju | |||
0204.30 | - janjeći trupovi i polovice, smrznuti | |||
0204.4 | - ostalo ovčje meso, smrznuto: | |||
0204.41 | - - trupovi i polovice | |||
0204.42 | - - ostali komadi s kostima | |||
020443 | - - bez kostiju | |||
0204.50 | - kozje meso | |||
02.07 | Meso peradi i jestivi otpaci peradi iz tar.br. 01.05, svježi, rashlađeni ili smrznuti: | |||
0207.1 | - od kokoši vrste Gallus domesticus | |||
0207.11 | - - neisječeno na komade, svježe ili rashlađeno: | |||
0207.111 | - - - pileće | |||
0207.119 | - - - ostalo | |||
0207.12 | - - neisječeno na komade, smrznuto: | |||
0207.121 | - - - pileće | |||
0207.129 | - - - ostalo | |||
0207.13 | - - isječeno na komade i jestivi otpaci, svježi ili rashlađeni: | |||
0207.131 | - - - file od pilića | |||
0207.132 | - - - ostalo od pilića | |||
0207.139 | - - - ostalo | |||
0207.14 | - - isječeno na komade i jestivi otpaci, smrznuti: | |||
0207.141 | - - - file od pilića | |||
0207.142 | - - - ostalo od pilića | |||
0207.143 | - - - jetra | |||
0207.149 | - - - ostalo | |||
0207.2 | - od pure: | |||
0207.24 | - - neisječeno na komade, svježe ili rashlađeno | |||
0207.25 | - - neisječeno na komade, smrznuto | |||
0207.26 | - - isječeno na komade i jestivi otpaci, svježi ili rashlađeni: | |||
0207.261 | - - - file | |||
0207.269 | - - - ostalo | |||
0207.27 | - - isječeno na komade i jestivi otpaci, smrznuti: | |||
0207.271 | - - - file | |||
0207.272 | - - - jetra | |||
0207.279 | - - - ostalo | |||
0207.3 | - od patke, guske i biserke: | |||
0207.32 | - - neisječeno na komade, svježe ili rashlađeno: | |||
0207.321 | - - - od patke | |||
0207.329 | - - - od ostalih | |||
0207.33 | - - neisječeno na komade, smrznuto: | |||
0207.331 | - - - od patke | |||
0207.339 | - - - od ostalih | |||
0207.34 | - - masna jetra, svježa ili rashlađena | |||
0207.35 | - - ostalo, svježe ili rashlađeno | |||
0207.36 | - - ostalo, smrznuto: | |||
0207.361 | - - - jetra | |||
0207.369 | - - - ostalo | |||
02.09 | 0209.00 | Svinjska slanina i salo očišćeni od mesa i salo peradi, neotopljeni niti drukčije ekstrahirani, svježi, rashlađeni, smrznuti, soljeni, u salamuri, sušeni ili diml | ||
0209.001 | - - - svinjska slanina i salo | |||
0209.009 | - - - ostalo | |||
02.10 | Meso, jestivi mesni i drugi klaonični proizvodi, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni; jestivo brašno i prah od mesa ili od drugih klaoničnih proizvoda: | |||
0210.1 | - svinjsko meso: | |||
0210.11 | - - butovi, lopatice i drugi komadi od njih, s kostima | |||
0210.12 | - - trbušina (slanina prošarana mesom) i komadi od nje |
| ||
0210.19 | - - ostalo | |||
0210.20 | - goveđe meso | |||
0210.90 | - ostalo, uključujući jestivo brašno, prah od mesa i drugih klaoničkih proizvoda |
| ||
03.01 | ive ribe: | |||
0301.9 | - ostale žive ribe: | |||
0301.91 | - - pastrve (Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae, Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster) |
| ||
0301.93 | - - šaran | |||
03.02 | Ribe, svježe ili rashlađene, osim ribljih fileta i ostalog ribljeg mesa iz tar. broja 03.04: | |||
0302.1 | - salmonide, osim jetre i ikre: | |||
0302.11 | - - pastrve (Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae, Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster) |
| ||
0302.6 | - ostala riba, osim jetre i ikre: | |||
0302.61 | - - srdele (Sardina pilchardus, Sardinops spp.), velike srdele (Sardinella spp.) i papaline (Sprattus sprattus): | |||
0302.611 | - - - papaline (Sprattus sprattus) | |||
0302.619 | - - - ostale | |||
0302.69 | - - ostala: | |||
0302.691 | - - - slatkovodne ribe | |||
03.03 | Riba smrznuta, osim ribljih fileta i ostalog ribljeg mesa iz tar. broja 03.04: | |||
0303.2 | - ostale salmonide, osim jetre i ikre: | |||
0303.21 | - - pastrve (Salmo trutta, Oncorhynchus mykiss, Oncorhynchus clarki, Oncorhynchus aguabonita, Oncorhynchus gilae, Oncorhynchus apache i Oncorhynchus chrysogaster) |
| ||
0303.29 | - - ostale: | |||
0303.291 | - - - slatkovodna | |||
03.04 | Riblji fileti i ostalo riblje meso (nemljeveno ili mljeveno), svježe, rashlađeno ili smrznuto: | |||
0304.10 | - svježe ili rashlađeno: | |||
0304.101 | - - - od slatkovodne ribe | |||
0304.109 | - - - od morske ribe | |||
0304.20 | - smrznuti fileti: | |||
0304.201 | - - - od slatkovodne ribe | |||
0304.209 | - - - od morske ribe | |||
0304.90 | - ostalo: | |||
0304.901 | - - - od slatkovodne ribe | |||
0304.909 | - - - od morske ribe | |||
04.01 | Mlijeko i vrhnje, nekoncentrirani i bez dodanog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje: | |||
0401.10 | - s udjelom masti do 1% po masi: | |||
0401.101 | - - - mlijeko u pakiranju do 2 litre: | |||
0401.1011 | - - - - sterilizirano | |||
0401.1012 | - - - - pasterizirano | |||
0401.1019 | - - - - ostalo | |||
0401.109 | - - - ostalo | |||
0401.20 | - s udjelom masti više od 1% do 6% po masi: | |||
0401.201 | - - - mlijeko u pakiranju do 2 litre: | |||
0401.2011 | - - - - sterilizirano | |||
0401.2012 | - - - - pasterizirano | |||
0401.2013 | - - - - ostalo | |||
0401.209 | - - - ostalo | |||
0401.30 | - s udjelom masti više od 6% po masi: | |||
0401.301 | - - - vrhnje | |||
0401.302 | - - - mlijeko u pakiranju do 2 litre: | |||
0401.3021 | - - - - sterilizirano | |||
0401.3022 | - - - - pasterizirano | |||
0401.3029 | - - - - ostalo | |||
0401.309 | - - - ostalo | |||
04.02 | Mlijeko i vrhnje, koncentrirani ili s dodanim šećerom ili drugim tvarima za zaslađivanje: | |||
0402.10 | - u prahu, granulama ili drugim krutim oblicima, s udjelom masti do 1,5% po masi |
| ||
0402.2 | - u prahu, granulama ili drugim krutim oblicima, s udjelom masti više od 1,5% po masi: | |||
0402.21 | - - bez dodanog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje |
| ||
0402.29 | - - ostalo | |||
0402.9 | - ostalo: | |||
0402.91 | - - bez dodanog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje |
| ||
0402.99 | - - ostalo | |||
04.03 | Stepka, kiselo mlijeko, kiselo vrhnje, jogurt, kefir i ostalo fermentirano ili zakiseljeno mlijeko i vrhnje, koncentrirani ili nekoncentrirani, s dodanim ili bez dodanog šeæ | |||
0403.10 | - jogurt: | |||
0403.101 | - - - jogurt s dodacima, u pakiranju do 1 litre | |||
0403.109 | - - - ostali | |||
0403.90 | - ostalo: | |||
0403.901 | - - - kiselo vrhnje, u pakiranju do 1 litre: | |||
0403.9011 | - - - - iznad 12% masti | |||
0403.9019 | - - - - ostalo | |||
0403.902 | - - - stepka s dodacima | |||
0403.909 | - - - ostalo | |||
04.04 | Surutka, koncentrirana ili nekoncentrirana, s dodanim ili bez dodanog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje; proizvodi koji se sastoje od prirodnih sastojaka mlijeka | |||
0404.10 | - surutka i modificirana surutka, koncentrirana ili nekoncentrirana, s dodanim ili bez dodanog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje |
| ||
0404.90 | - ostalo | |||
04.05 | 0405.00 | Maslac i ostale masti i ulja, dobiveni od mlijeka; mliječni namazi: | ||
0405.10 | - maslac | |||
0405.20 | - mliječni namazi | |||
0405.90 | - ostalo | |||
04.06 | Sir i skuta: | |||
0406.10 | - svježi sir (nefermentiran ili neusoljen) uključujući surutkin sir i skutu: | |||
0406.101 | - - - svježi sir, nefermentiran ili neusoljen | |||
0406.109 | - - - surutkin sir i skuta | |||
0406.20 | - sir, strugani ili u prahu, svih vrsta | |||
0406.30 | - sir topljeni, osim struganoga ili u prahu | |||
0406.40 | - sir prošaran plavom plijesni | |||
0406.90 | - sir, ostali: | |||
0406.901 | - - - polutvrdi | |||
0406.902 | - - - tvrdi | |||
0406.903 | - - - sir s ostalom plemenitom plijesni | |||
0406.909 | - - - ostali | |||
04.07 | 0407.00 | Jaja peradi i ptičja jaja, u ljusci, svježa, konzervirana ili skuhana: | ||
0407.002 | - - - kokošja jaja oplođena: | |||
0407.0021 | - - - - teške linije za tov | |||
0407.0022 | - - - - lake linije za uzgoj | |||
0407.003 | - - - ostala kokošja jaja: | |||
0407.0031 | - - - - konzumna | |||
0407.0032 | - - - - za preradu | |||
0407.004 | - - - purja jaja: | |||
0407.0049 | - - - - ostala | |||
0407.005 | - - - pačja jaja | |||
0407.0059 | - - - - ostala | |||
0407.006 | - - - guščja jaja | |||
0407.0069 | - - - - ostala | |||
0407.009 | - - - ostala jaja | |||
04.08 | Jaja peradi i ptičja jaja, bez ljuske i žumanjci jaja, svježi, sušeni, kuhani u vodi ili pari, oblikovani, smrznuti ili na drugi način konzervirani, zasla | |||
0408.1 | - žumanjci: | |||
0408.11 | - - sušeni | |||
0408.19 | - - ostali: | |||
0408.191 | - - - smrznuti | |||
0408.199 | - - - ostali | |||
0408.9 | - ostalo: | |||
0408.91 | - - sušeno: | |||
0408.911 | - - - jaja u prahu | |||
0408.919 | - - - ostalo | |||
0408.99 | - - ostalo: | |||
0408.991 | - - - smrznuto: | |||
0408.9911 | - - - - melanž | |||
0408.9919 | - - - - ostalo | |||
0408.999 | - - - ostalo | |||
04.09 | 0409.00 | Prirodni med: | ||
0409.001 | - - - u pakiranjima od 25 kg | |||
0409.009 | - - - u ostalim pakiranjima | |||
06.02 | Ostale žive biljke (uključujući njihovo korijenje), reznice, plemke i cijepovi; micelij gljiva: | |||
0602.10 | - neožiljene reznice i plemke, cijepovi: | |||
0602.101 | - - - lozne | |||
0602.109 | - - - ostale | |||
0602.20 | - voćne sadnice, uključujući voćne sadnice u obliku šiblja ili grmova, cijepljene ili necijepljene: | |||
0602.201 | - - - lozne | |||
0602.209 | - - - ostale | |||
07.01 | Krumpir, svjež ili rashlađen: | |||
0701.10 | - sjemenski | |||
0701.90 | - ostali | |||
07.02 | 0702.00 | Rajčica svježa ili rashlađena | ||
07.03 | Crveni luk, ljutika, češnjak, poriluk i ostale vrste luka, svježi ili rashlađeni: | |||
0703.10 | - crveni luk i ljutika: | |||
0703.109 | - - - ostalo | |||
0703.20 | - češnjak | |||
0703.90 | - poriluk i ostale vrste luka | |||
07.04 | Kupus, cvjetača, koraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, svježe ili rashlađeno: | |||
0704.10 | - cvjetača i prokule | |||
0704.20 | - kelj pupčar | |||
0704.90 | - ostalo: | |||
0704.901 | - - - kupus | |||
0704.909 | - - - ostalo | |||
07.05 | Salata (Lactuca sativa) i cikorija (Cichorium spp.), svježe ili rashlađene: | |||
0705.1 | - salata: | |||
0705.11 | - - glavičasta salata | |||
0705.19 | - - ostala | |||
0705.2 | - cikorija: | |||
0705.21 | - - radič (Cichorium intubus var. foliosum) | |||
0705.29 | - - ostalo | |||
07.06 | Mrkva, bijela repa, cikla, celer korjenaš, rotkvica i slično jestivo korjenasto povrće, svježi ili rashlađeni: | |||
0706.10 | - mrkva, bijela repa | |||
0706.90 | - ostalo | |||
07.07 | 0707.00 | Krastavci i kornišoni, svježi ili rashlađeni: | ||
0707.001 | - - - krastavci | |||
0707.002 | - - - kornišoni | |||
07.08 | Mahunasto povrće u mahunama ili zrnu, svježe ili rashlađeno: | |||
0708.10 | - grašak (Pisum sativum) | |||
0708.20 | - grah (Vigna spp., Phaseolus spp.) | |||
0708.90 | - ostalo mahunasto povrće | |||
07.09 | Ostalo povrće, svježe ili rashlađeno: | |||
0709.20 | - šparoge | |||
0709.30 | - patlidžan (modra rajčica) | |||
0709.40 | - celer, osim celera korjenaša | |||
0709.5 | - jestive gljive i tartufi (gomoljače): | |||
0709.51 | - - jestive gljive | |||
0709.52 | - - tartufi (gomoljače) | |||
0709.60 | - paprike iz roda Capsicum ili roda Pimenta: | |||
0709.601 | - - - sorte Kapija | |||
0709.602 | - - - sorte Rotund, tehnološki zrela | |||
0709.609 | - - - ostala | |||
0709.70 | - špinat, novozelandski špinat i loboda | |||
0709.90 | - ostalo: | |||
0709.901 | - - - maslina | |||
0709.909 | - - - ostalo | |||
07.10 | Povrće (uključujući i blanširano), smrznuto: | |||
0710.10 | - krumpir | |||
0710.2 | - mahunasto povrće u zrnu ili mahunama: | |||
0710.21 | - - grašak (Pisum sativum) | |||
0710.22 | - - mahune i grah (Vigna spp., Phaseolus spp.) | |||
0710.29 | - - ostalo | |||
0710.30 | - špinat, novozelandski špinat i loboda | |||
0710.80 | - ostalo povrće: | |||
0710.801 | - - - paprika | |||
0710.809 | - - - ostalo | |||
0710.90 | - mješavine povrća | |||
07.11 | Povrće privremeno konzervirano (npr. sumpornim dioksidom, u slanoj vodi, sumporenoj vodi ili drugim otopinama za konzerviranje), ali u stanju neprikladnom za neposrednu prehranu | |||
0711.10 | - crveni luk | |||
0711.20 | - masline | |||
0711.40 | - krastavci i kornišoni | |||
0711.90 | - ostalo povrće; mješavine povrća | |||
07.12 | Sušeno povrće, cijelo, rezano u komade ili mljeveno, ali dalje nepripremljeno: | |||
0712.20 | - crveni luk | |||
0712.30 | - jestive gljive i tartufi | |||
0712.90 | - ostalo povrće; mješavina povrća | |||
07.13 | Sušeno mahunasto povrće u zrnu, oljušteno ili neoljušteno ili lomljeno: | |||
0713.10 | - grašak (Pisum sativum): | |||
0713.101 | - - - sjemenski | |||
0713.109 | - - - ostali | |||
0713.20 | - slani grašak (Garbanzos) | |||
0713.3 | - grah (Vigna spp., Phaseolus spp.): | |||
0713.31 | - - grah vrsta Vigna mungo (L.) Hepper ili Vigna radiata (L.) Wilczek |
| ||
0713.32 | - - grah sitni crveni (Adzuki) (Phaseolus ili vigna angularis) |
| ||
0713.33 | - - grah obični (Phaseolus vulgaris) | |||
0713.39 | - - ostali | |||
0713.40 | - leća | |||
0713.90 | - ostalo | |||
07.14 | Manioka, arorut, salep, čičoka, slatki krumpir i slično korijenje i gomolji s visokim udjelom škroba ili inulina, svježi, rashlađeni, smrznuti ili o | |||
0714.20 | - slatki krumpir | |||
0714.90 | - ostalo | |||
08.02 | Ostalo koštuničavo (lupinasto) voće, svježe, suho, oljušteno ili neoljušteno: | |||
0802.1 | - bademi: | |||
0802.11 | - - u ljusci | |||
0802.12 | - - oljušteni | |||
0802.2 | - lješnjaci (Corylus spp.): | |||
0802.21 | - - u ljusci | |||
0802.22 | - - oljušteni | |||
0802.3 | - obični orasi: | |||
0802.31 | - - u ljusci | |||
0802.32 | - - oljušteni | |||
0802.40 | - kesteni (Castanea spp.) | |||
08.04 | Datulje, smokve, ananas, avokado, guava, mango i mangusta, svježi ili suhi: | |||
0804.20 | - smokve | |||
08.05 | Agrumi, svježi ili suhi: | |||
0805.20 | - mandarine (uključujući tangirske satsumas mandarine); hibridi agruma (klementina, vilking i sl.) |
| ||
08.06 | Grožđe, svježe ili suho: | |||
0806.10 | - svježe: | |||
0806.101 | - - - za preradu | |||
0806.109 | - - - ostalo | |||
08.07 | Dinje, lubenice i papaje, svježe: | |||
0807.1 | - dinje (uključujući lubenice): | |||
0807.11 | - - lubenice | |||
0807.19 | - - ostalo | |||
08.08 | Jabuke, kruške i dunje, svježe: | |||
0808.10 | - jabuke | |||
0808.20 | - kruške i dunje | |||
08.09 | Marelice, trešnje i višnje, breskve (uključujući nektarine), šljive i divlje šljive, svježe: | |||
0809.10 | - marelice | |||
0809.20 | - trešnje i višnje | |||
0809.30 | - breskve, uključujući nektarine | |||
0809.40 | - šljive i divlje šljive | |||
08.10 | Ostalo svježe voće: | |||
0810.10 | - jagode | |||
0810.20 | - maline, kupine, dudovi (murve) i loganske bobice | |||
0810.30 | - crni, bijeli i crveni ribizli i ogrozd | |||
0810.40 | - brusnice, borovnice i ostalo voće roda Vaccinium | |||
0810.50 | - kivi | |||
0810.90 | - ostalo | |||
08.11 | Voće uključujući koštuničavo (lupinasto), nekuhano ili kuhano u vodi ili pari, smrznuto, s dodanim ili bez dodanog šećera ili drugih tvari za | |||
0811.20 | - maline, kupine, dudovi (murve), loganske bobice, crni bijeli i crveni ribizli i ogrozdi: | |||
0811.201 | - - - maline | |||
0811209 | - - - ostalo | |||
08.13 | Voće, suho, osim onoga koje se razvrstava u tar. br. 08.01 do 08.06; mješavine koštuničavog (lupinastog) ili suhog voća iz ovog poglavlja: | |||
0813.20 | - šljive | |||
09.01 | Kava, pržena ili nepržena sa ili bez kofeina; kavine ljuske i opne, nadomjesci kave, koji sadrže kavu u bilo kojem postotku: | |||
0901.1 | - kava, nepržena: | |||
0901.11 | - - s kofeinom | |||
0901.12 | - - bez kofeina | |||
0901.2 | - kava, pržena: | |||
0901.21 | - - s kofeinom | |||
0901.22 | - - bez kofeina | |||
0901.90 | - ostalo: | |||
0901.901 | - - - ljuske i opne od kave | |||
0901.902 | - - - nadomjesci kave koji sadrže kavu | |||
10.01 | Pšenica i suražica: | |||
1001.10 | - tvrda pšenica: | |||
1001.101 | - - - sjemenska | |||
1001.102 | - - - ostala | |||
1001.90 | - ostalo: | |||
1001.901 | - - - sjemenska pšenica | |||
1001.902 | - - - ostala pšenica | |||
10.02 | 1002.00 | Raž: | ||
1002.009 | - - - ostala | |||
10.03 | 1003.00 | Ječam: | ||
1003.001 | - - - sjemenski | |||
1003.002 | - - - pivarski | |||
1003.003 | - - - za stočnu hranu | |||
1003.009 | - - - ostali | |||
10.04 | 1004.00 | Zob: | ||
1004.009 | - - - ostala | |||
10.05 | Kukuruz: | |||
1005.90 | - ostali: | |||
1005.901 | - - - bijeli | |||
1005.902 | - - - žuti | |||
1005.903 | - - - činkvantin | |||
1005.909 | - - - ostali | |||
10.08 | Heljda, proso, sjeme za ptice; ostale žitarice: | |||
1008.90 | - ostale žitarice | |||
11.01 | 1101.00 | Brašno od pšenice ili suražice: | ||
1101.001 | - - - pšenično | |||
1101.009 | - - - od suražice | |||
11.02 | Brašno od žitarica, osim od pšenice ili suražice: | |||
1102.10 | - raženo brašno | |||
1102.20 | - kukuruzno brašno | |||
1102.90 | - ostalo | |||
11.03 | Prekrupa od žitarica, krupica i pelete: | |||
1103.1 | - prekrupa i krupica: | |||
1103.11 | - - pšenična | |||
1103.12 | - - zobena | |||
1103.13 | - - kukuruzna | |||
1103.19 | - - ostalih žitarica | |||
1103.2 | - pelete: | |||
1103.21 | - - pšenične | |||
1103.29 | - - ostalih žitarica | |||
11.04 | itarice u zrnu na drugi način obrađene (npr. oljuštene, valjane, u ljuskicama, perlirane, obrezane ili gnječene), osim riže iz tar. broja 10.06; klic | |||
1104.1 | - zrnje, valjano ili u obliku ljuskica: | |||
1104.11 | - - ječmeno | |||
1104.12 | - - zobeno | |||
1104.19 | - - ostalih žitarica | |||
1104.2 | - drukčije obrađeno zrnje (npr. oljušteno, perlirano, obrezano ili gnječeno): | |||
1104.21 | - - ječmeno | |||
1104.22 | - - zobeno | |||
1104.23 | - - kukuruzno | |||
1104.29 | - - ostalih žitarica | |||
11.05 | Brašno, krupica, prah, ljuskice, granule i pelete od krumpira: | |||
1105.10 | - brašno, krupica i prah | |||
1105.20 | - ljuskice, granule i pelete | |||
11.07 | Slad, prženi ili neprženi: | |||
1107.10 | - neprženi | |||
1107.20 | - prženi | |||
12.05 | 1205.00 | Sjeme uljane repice, uključujući lomljeno ili drobljeno: | ||
1205.001 | - - - za sjetvu | |||
1205.009 | - - - ostalo | |||
12.06 | 1206.00 | Suncokretovo sjeme, uključujući lomljeno ili drobljeno: | ||
1206.001 | - - - za sjetvu | |||
1206.009 | - - - ostalo | |||
15.01 | 1501.00 | Svinjska mast (uključujući salo) i mast peradi, osim iz tar. br. 02.09 ili 15.03: | ||
1501.002 | - - - jestiva svinjska mast | |||
1501.004 | - - - jestiva mast peradi | |||
1501.009 | - - - ostalo | |||
15.02 | Masti od goveda, ovaca ili koza, osim iz tar. br. 15.03: | |||
1502.001 | - - - za prehrambene svrhe | |||
1502.009 | - - - ostalo | |||
15.07 | Sojino ulje i njegove frakcije, rafinirani ili nerafinirani, ali kemijski nemodificirani: | |||
1507.10 | - sirovo ulje, uključujući degumirano (bez smole) | |||
1507.90 | - ostalo: | |||
1507.901 | - - - rafinirano, pakirano do 25 litara | |||
1507.909 | - - - ostalo | |||
15.09 | Maslinovo ulje (dobiveno mehaničkim postupkom) i njegove frakcije, rafinirani ili nerafinirani, ali kemijski nemodificirani: | |||
1509.10 | - iz prvog prešanja: | |||
1509.101 | - - - pakirano do 25 litara | |||
1509.109 | - - - ostalo | |||
1509.90 | - ostalo: | |||
1509.901 | - - - pakirano do 25 litara | |||
1509.909 | - - - ostalo | |||
15.10 | 1510.00 | Maslinova ulja ostala, dobivena solventnom ekstrakcijom i njihove frakcije, rafinirani ili nerafinirani, ali kemijski nemodificirana, uključujući mješavine tih ulja ili frakcija s ulj | ||
1510.001 | - - - pakirano do 25 litara | |||
1510.009 | - - - ostalo | |||
15.12 | Ulje od sjemena suncokreta, šafranike i pamuka i njihove frakcije, rafinirani ili nerafinirani, ali kemijski nemodificirani: | |||
1512.1 | - ulje od suncokreta i šafranike i njihove frakcije: | |||
1512.11 | - - sirovo ulje | |||
1512.19 | - - ostalo: | |||
1512.191 | - - - rafinirano, pakirano do 25 litara | |||
1512.199 | - - - ostalo | |||
15.14 | Ulje od repice ili ulje od gorušice i njihove frakcije, rafinirani ili nerafinirani, ali kemijski nemodificirani: | |||
1514.10 | - sirovo ulje: | |||
1514.101 | - - - od repice | |||
1514.102 | - - - od gorušice | |||
1514.90 | - ostalo: | |||
1514.901 | - - - od repice: | |||
1514.9011 | - - - - rafinirano, pakirano do 25 litara | |||
1514.9019 | - - - - ostalo | |||
1514.909 | - - - od gorušice: | |||
1514.9091 | - - - - rafinirano, pakirano do 25 litara | |||
1514.9099 | - - - - ostalo | |||
15.15 | Ostale biljne masti i ulja, nehlapljivi (uključujući jojoba ulje) i njihove frakcije, rafinirani i nerafinirani, ali kemijski nemodificirani: | |||
1515.2 | - kukuruzno ulje i njegove frakcije: | |||
1515.21 | - - sirovo ulje | |||
1515.29 | - - ostalo: | |||
1515.291 | - - - - rafinirano, pakirano do 25 litara | |||
1515.299 | - - - - ostalo | |||
1515.90 | - ostalo: | |||
1515.901 | - - - bučino ulje | |||
1515.902 | - - - ostala biljna ulja | |||
1515.909 | - - - ostale biljne masti | |||
15.16 | Masti i ulja životinjskog ili biljnog podrijetla i njihove frakcije, djelomično ili potpuno hidrogenirani, inter-esterificirani, re-esterificirani ili elaidinizirani, bez | |||
1516.20 | - biljne masti i ulja i njihove frakcije: | |||
1516.209 | - - - ostalo | |||
15.17 | Margarin; jestive mješavine ili preparati masti ili ulja životinjskog ili biljnog podrijetla ili od frakcija različitih masti ili ulja iz ove glave, osim jestivih mas | |||
1517.10 | - margarin, isključujući tekući margarin: | |||
1517.101 | - - - industrijski margarin | |||
1517.102 | - - - stolni | |||
1517.103 | - - - mazivi | |||
1517.109 | - - - ostali | |||
1517.90 | - ostalo: | |||
1517.901 | - - - miješano biljno ulje, pakirano do 25 litara | |||
1517.902 | - - - miješano biljno ulje, pakirano iznad 25 litara | |||
1517.903 | - - - miješane biljne masti: | |||
1517.9039 | - - - - ostale | |||
1517.904 | - - - biljni mrs | |||
1517.905 | - - - proizvodi srodni margarinu s najmanje 40% masnoće |
| ||
1517.909 | - - - ostalo | |||
16.01 | 1601.00 | Kobasice i slični proizvodi, od mesa, od drugih klaoničnih jestivih proizvoda ili od krvi; složeni prehrambeni proizvodi na osnovi tih proizvoda: | ||
1601.001 | - - - trajni | |||
1601.002 | - - - polutrajni | |||
1601.009 | - - - ostalo | |||
16.02 | Ostali pripremljeni ili konzervirani proizvodi od mesa, od drugih klaoničnih proizvoda ili od krvi: | |||
1602.10 | - homogenizirani proizvodi | |||
1602.20 | - od jetre bilo koje životinje | |||
1602.3 | - od peradi iz tar.br. 01.05: | |||
1602.31 | - - pureći: | |||
1602.311 | - - - trajni | |||
1602.312 | - - - polutrajni | |||
1602.313 | - - - smrznuti | |||
1602.32 | - - od kokoši vrste Gallus domesticus: | |||
1602.321 | - - - pileći trajni | |||
1602.322 | - - - pileći polutrajni | |||
1602.323 | - - - pileći smznuti | |||
1602.329 | - - - ostali | |||
1602.39 | - - ostalo | |||
1602.4 | - svinjski: | |||
1602.41 | - - butovi i komadi butova | |||
1602.42 | - - lopatice i komadi lopatica | |||
1602.49 | - - ostalo, uključujući mješavine | |||
1602.50 | - goveđi | |||
1602.90 | - ostalo, uključujući prerađevine od krvi bilo kojih životinja |
| ||
16.04 | Pripremljena ili konzervirana riba; kavijar i nadomjesci kavijara priprmljeni od riblje ikre: | |||
1604.1 | - riba, cijela ili u komadima, ali nemljevena: | |||
1604.13 | - - srdele i papaline | |||
1604.14 | - - tune, trupci prugavci i palamide (Sarda spp.) | |||
1604.15 | - - skuše | |||
1604.16 | - - inćuni | |||
1604.19 | - - ostalo | |||
1604.20 | - ostala pripremljena ili konzervirana riba | |||
17.01 | ećer od šećerne trske i šećerne repe i kemijski čista saharoza u krutom stanju: | |||
1701.1 | - sirovi šećer bez dodanih tvari za aromatizaciju ili za bojenje: | |||
1701.11 | - - šećer od šećerne trske | |||
1701.12 | - - šećer od šećerne repe | |||
1701.9 | - ostalo: | |||
1701.91 | - - s dodanim tvarima za aromatizaciju ili za bojenje | |||
1701.99 | - - ostalo: | |||
1701.991 | - - - šećer od šećerne trske ili repe, rafinirani | |||
1701.999 | - - - kemijski čista saharoza | |||
17.02 | Ostali šećeri, uključujući kemijski čistu laktozu, maltozu, glukozu i fruktozu, u krutom stanju; šećerni sirupi bez dodanih tvari za aromatiz | |||
1702.20 | - šećer i sirup, od javora | |||
1702.90 | - ostalo, uključujući invertni šećer: | |||
1702.901 | - - - umjetni med | |||
1702.904 | - - - šećer iz tarifnog broja 17.01 u vodenoj otopini | |||
1702.905 | - - - sirup dobiven za vrijeme ekstrakcije iz šećerne repe ili trske |
| ||
1702.909 | - - - ostalo | |||
17.04 | Proizvodi od šećera (uključujući bijelu čokoladu), bez kakaa: | |||
1704.10 | - žvakaće gume, uključujući i one prevučene šećerom |
| ||
1704.90 | - ostalo: | |||
1704.901 | - - - bomboni | |||
1704.902 | - - - bijela čokolada | |||
1704.909 | - - - ostalo | |||
18.06 | Čokolada i ostali prehrambeni proizvodi koji sadrže kakao: | |||
1806.10 | - kakao prah, s dodanim šećerom ili drugim tvarima za zaslađivanje |
| ||
1806.20 | - ostali proizvodi u blokovima ili šipkama mase veće od 2 kg ili u tekućem stanju, pasti, prahu, granulama ili u drugim oblicima u rasutom stanju u posudama ili neposrednim pakiranjima |
| ||
1806.3 | - ostalo, u blokovima ili šipkama: | |||
1806.31 | - - punjeni | |||
1806.32 | - - nepunjeni | |||
1806.90 | - ostalo: | |||
1806.901 | - - - čokoladna jaja | |||
1806.909 | - - - ostalo | |||
19.01 | Sladni ekstrakt; prehrambeni proizvodi od brašna, krupice , škroba i sladnog ekstrakta, bez dodanog kakao praha ili s dodanim kakao prahom u količini manjoj od 40% po | |||
1901.20 | - mješavine i tijesta za proizvodnju pekarskih proizvoda iz tar. broja 19.05 |
| ||
1901.90 | - ostalo: | |||
1901.903 | - - - mliječni puding | |||
1901.909 | - - - ostalo | |||
19.02 | Tjestenina, kuhana ili nekuhana ili punjena (mesom ili drugim tvarima) ili drukčije pripremljena, kao što su špageti, makaroni, rezanci, lazanje, njoki, ravioli, kane | |||
1902.1 | - tjestenina nekuhana i nepunjena niti drukčije pripremljena: | |||
1902.11 | - - s dodatkom jaja | |||
1902.19 | - - ostala | |||
1902.20 | - tjestenina punjena, kuhana ili nekuhana ili drukčije pripremljena |
| ||
1902.30 | - ostala tjestenina | |||
19.05 | Kruh, peciva, kolači, keksi i ostali pekarski proizvodi s dodatkom kakaa ili bez dodatka kakaa; hostije, kapsule za farmaceutske proizvode, oblate, rižin papir i sli&egrav | |||
1905.10 | - hruskavi kruh (krisp) | |||
1905.20 | - medenjaci začinjeni ingverom (đumbirom) i slično | |||
1905.30 | - keksi i njima slični proizvodi, slatki; vafli i oblate | |||
1905.40 | - dvopek, tost-kruh i slični tost-proizvodi | |||
1905.90 | - ostalo | |||
20.01 | Povrće, voće, uključujući koštuničavo (lupinasto) voće i ostali jestivi dijelovi biljaka, pripremljeni ili konzervirani u octu ili octenoj k | |||
2001.10 | - krastavci i kornišoni | |||
2001.90 | - ostalo: | |||
2001.902 | - - - ostala paprika | |||
2001.909 | - - - ostalo | |||
20.02 | Rajčice pripremljene ili konzervirane na drugi način osim u octu ili octenoj kiselini: | |||
2002.10 | - rajčica, cijela ili u komadima | |||
2002.90 | - ostalo | |||
20.03 | Gljive i tartufi, pripremljeni ili konzervirani na drugi način, osim u octu ili octenoj kiselini: | |||
2003.10 | - gljive | |||
20.05 | Ostalo povrće, pripremljeno ili konzervirano na drugi način osim u octu ili octenoj kiselini, nesmrznuto, osim proizvoda iz tar. br. 20.06: | |||
2005.20 | - krumpir | |||
2005.40 | - grašak (Pisum sativum) | |||
2005.70 | - masline | |||
2005.90 | - ostalo povrće i mješavine povrća: | |||
2005.901 | - - - kiseli kupus | |||
2005.909 | - - - ostalo | |||
20.07 | Džemovi, voćni želei, marmelade, pirei i paste od voća i od koštuničavog (lupinastog) voća dobiveni kuhanjem, s dodanim ili bez dodanog še | |||
2007.99 | - - ostalo: | |||
2007.991 | - - - pekmez od šljiva | |||
2007.992 | - - - džemovi | |||
2007.999 | - - - ostalo | |||
20.08 | Voće, uključujući i koštuničavo (lupinasto) voće i ostali jestivi dijelovi biljaka, drukčije pripremljeni ili konzervirani, s dodanim ili b | |||
2008.60 | - trešnje i višnje: | |||
2008.601 | - - - trešnje | |||
2008.609 | - - - višnje | |||
2008.70 | - breskve | |||
20.09 | Voćni sokovi (uključujući mošt od grožđa) i sokovi od povrća, nefermentirani i bez dodanog alkohola, s dodanim ili bez dodanog šećera | |||
2009.1 | - sok od naranče: | |||
2009.11 | - - smrznuti | |||
2009.19 | - - ostali: | |||
2009.191 | - - - koncentrirani | |||
2009.199 | - - - ostali | |||
2009.20 | - sok od limunike (grape-fruita): | |||
2009.201 | - - - koncentrirani | |||
2009.209 | - - - ostali | |||
2009.30 | - sok od ostalih agruma: | |||
2009.301 | - - - koncentrirani | |||
2009.309 | - - - ostali | |||
2009.40 | - sok od ananasa: | |||
2009.401 | - - - koncentrirani | |||
2009.409 | - - - ostali | |||
2009.50 | - sok od rajčice | |||
2009.60 | - sok od grožđa (uključujući mošt od grožđa) | |||
2009.70 | - sok od jabuka: | |||
2009.701 | - - - koncentrirani | |||
2009.709 | - - - ostali | |||
2009.80 | - sok od ostalog voća ili povrća | |||
2009.90 | - mješavine sokova | |||
21.01 | Ekstrakti, esencije i koncentrati kave, čaja, mate-čaja i preprati na osnovi tih proizvoda ili na osnovi kave, čaja ili mate-čaja; pržena cikorija i o | |||
2101.1 | - ekstrakti, esencije i koncentrati kave, i preparati na osnovi tih ekstrakata, esencija ili koncentrata ili na osnovi kave: | |||
2101.11 | - - ekstrakti, esencije i koncentrati | |||
2101.12 | - - proizvodi na osnovi ekstrakata, esencija ili koncentrata ili na osnovi kave |
| ||
2101.30 | - pržena cikorija i ostali prženi nadomjesci kave i ekstrakti, esencije i koncentrati tih proizvoda |
| ||
21.02 | Kvasci (aktivni ili neaktivni); ostali jednostanični mikroorganizmi, mrtvi (osim cjepiva iz tar. broja 30.02); pripremljeni praškovi za peciva: | |||
2102.10 | - aktivni kvasci: | |||
2102.101 | - - - pivski | |||
2102.102 | - - - za miješenje | |||
21.03 | Umaci i preparati za umake; miješani začini i miješana začinska sredstva; brašno i krupica od gorušice i pripremljena gorušica (senf): | |||
2103.90 | - ostalo: | |||
2103.902 | - - - majoneza | |||
2103.903 | - - - salatna krema | |||
2103.909 | - - - ostalo | |||
21.04 | Juhe, mesne juhe i preparati za te proizvode; homogenizirani složeni prehrambeni proizvodi: | |||
2104.10 | - juhe i mesne juhe i preparati za te proizvode | |||
21.05 | 2105.00 | Sladoled i njemu slični jestivi ledeni proizvodi, s dodatkom ili bez dodatka kakaa | ||
21.06 | Prehrambeni proizvodi nespomenuti i neobuhvaćeni na drugom mjestu: | |||
2106.90 | - ostalo: | |||
2106.903 | - - - sirupi za pripravu bezalkoholnih pića | |||
2106.904 | - - - instant preparati za pripravu osvježavajućih bezalkoholnih pića |
| ||
2106.906 | - - - žvakaće gume bez šećera ili žvakaće gume s umjetnim sredstvima za zaslađivanje i nadomjescima za šećer |
| ||
2106.907 | - - - bomboni bez šećera ili bomboni s umjetnim sredstvima za zaslađivanje i nadomjescima za šećer |
| ||
2106.909 | - - - ostalo | |||
22.01 | Voda, uključujući prirodnu i umjetnu mineralnu vodu i gaziranu vodu, bez dodanog šećera ili drugih tvari za zaslađivanje ili aromatizaciju; led i snijeg: | |||
2201.10 | - mineralna voda i gazirana voda: | |||
2201.101 | - - - prirodne mineralne vode: | |||
2201.1011 | - - - - negazirane | |||
2201.1019 | - - - - ostale | |||
2201.109 | - - - ostale: | |||
2201.1091 | - - - - negazirane | |||
2201.1099 | - - - - ostale | |||
2201.90 | - ostala: | |||
2201.902 | - - - u bocama, tetrapaku i sličnom pakiranju | |||
22.02 | Voda, uključujući mineralnu vodu i gaziranu vodu, s dodanim šećerom ili drugim tvarima za zaslađivanje ili aromatizaciju i ostala bezalkoholna pića, | |||
2202.10 | - voda, uključujući mineralnu vodu i gaziranu vodu s dodanim šećerom ili drugim tvarima za zaslađivanje ili aromatizaciju |
| ||
2202.90 | - ostalo: | |||
2202.903 | - - - bezalkoholno pivo | |||
2202.909 | - - - ostalo | |||
22.03 | 2203.00 | Pivo dobiveno od slada | ||
22.04 | Vino od svježeg grožđa, uključujući pojačana vina; mošt od grožđa osim mošta iz tar.broja 20.09: | |||
2204.10 | - pjenušava vina: | |||
2204.101 | - - - u posudama do 2 litre: | |||
2204.1011 | - - - - prirodno pjenušava | |||
2204.1012 | - - - - gazirano pjenušava | |||
2204.109 | - - - u posudama većim od 2 litre: | |||
2204.1091 | - - - - prirodno pjenušava | |||
2204.1092 | - - - - gazirano pjenušava | |||
2204.2 | - ostala vina; mošt od grožđa kod kojeg je fermentacija zaustavljena dodavanjem alkohola: | |||
2204.21 | - - u posudama do 2 l: | |||
2204.211 | - - - stolno vino | |||
2204.212 | - - - kvalitetno vino: | |||
2204.2121 | - - - - bijelo | |||
2204.2129 | - - - - ostalo | |||
2204.213 | - - - vrhunsko vino | |||
2204.214 | - - - predikatno vino | |||
2204.215 | - - - arhivsko vino | |||
2204.216 | - - - specijalno vino: | |||
2204.2161 | - - - - desertno | |||
2204.2162 | - - - - likersko | |||
2204.219 | - - - ostalo | |||
2204.29 | - - ostalo: | |||
2204.291 | - - - stolno vino | |||
2204.292 | - - - kvalitetno vino: | |||
2204.2921 | - - - - bijelo | |||
2204.2929 | - - - - ostalo | |||
2204.293 | - - - specijalno vino: | |||
2204.2931 | - - - - desertno | |||
2204.2932 | - - - - likersko | |||
2204.299 | - - - ostalo | |||
2204.30 | - ostali mošt od grožđa | |||
22.05 | Vermut i ostala vina od svježeg grožđa, aromatizirani biljem ili tvarima za aromatizaciju: | |||
2205.10 | - u posudama do 2 l: | |||
2205.101 | - - - vermut | |||
2205.109 | - - - ostalo | |||
2205.90 | - ostalo | |||
22.06 | 2206.00 | Ostala fermentirana pića (npr. jabukovača, kruškovača, medovina); mješavine fermentiranih pića i mješavine fermentiranih i bezalkoholnih pića, nespomenute | ||
2206.001 | - - - jabukovača | |||
2206.002 | - - - kruškovača | |||
2206.003 | - - - medovina | |||
2206.004 | - - - vino od suhog grožđa | |||
2206.009 | - - - ostalo | |||
22.07 | Nedenaturirani etilni alkohol alkoholne jakosti 80% volumena ili jači; etilni alkohol i ostali alkoholi, denaturirani, bilo koje jakosti: | |||
2207.10 | - etilni alkohol alkoholne jakosti 80% volumena ili jači, nedenaturirani: | |||
2207.101 | - - - sintetski | |||
2207.109 | - - - ostali | |||
2207.20 | - etilni alkohol i ostali alkoholi, denaturirani, bilo koje jakosti: | |||
2207.201 | - - - sintetski | |||
2207.209 | - - - ostali | |||
22.08 | Nedenaturirani etilni alkohol alkoholne jakosti manje od 80% volumena; rakije, likeri i ostala alkoholna pića: | |||
2208.20 | - alkoholna pića dobivena destilacijom vina, kljuka ili komine, od grožđa: | |||
2208.201 | - - - vinjak (konjak), armanjak i slično | |||
2208.202 | - - - lozovača i komovica | |||
2208.209 | - - - ostala | |||
2208.30 | - viski | |||
2208.40 | - rum i tafija (rakija od šećerne trske) | |||
2208.50 | - džin i klekovača | |||
2208.60 | - votka | |||
2208.70 | - likeri i likeri za okrepu | |||
2208.90 | - ostalo: | |||
2208.901 | - - - šljivovica | |||
2208.902 | - - - vinski destilat | |||
2208.909 | - - - ostalo | |||
22.09 | Ocat i nadomjesci octa dobivene od octene kiseline: | |||
2209.001 | - - - vinski | |||
2209.002 | - - - voćni | |||
2209.009 | - - - ostali | |||
23.04 | 2304.00 | Uljane pogače i ostali kruti ostaci dobiveni pri ekstrakciji ulja od soje, nemljeveni, mljeveni ili peletirani | ||
23.06 | Uljane pogače i ostali kruti ostaci dobiveni ekstrakcijom biljnih masti ili ulja, osim onih iz tar. br. 23.04 i 23.05, nemljeveni, mljeveni ili peletirani: | |||
2306.30 | - od suncokretovog sjemena | |||
2306.40 | - od sjemena uljane repice | |||
2306.90 | - ostalo | |||
23.09 | Proizvodi koji se upotrebljavaju za hranidbu životinja: | |||
2309.90 | - ostalo: | |||
2309.901 | - - - potpune krmne smjese za hranidbu peradi, riba i stoke: | |||
2309.9011 | - - - - za goveda | |||
2309.9012 | - - - - za svinje | |||
2309.9013 | - - - - za perad | |||
2309.9014 | - - - - za kuniće | |||
2309.9015 | - - - - za ribe | |||
2309.9019 | - - - - ostale | |||
2309.902 | - - - stočna hrana obogaćena melasom, tropom, ugljikohidratima, vitaminima, mineralima i sl. | |||
2309.903 | - - - predsmjese (premiksi): | |||
2309.9031 | - - - - mineralne | |||
2309.9032 | - - - - vitaminske | |||
2309.9033 | - - - - vitaminsko-mineralne | |||
2309.9039 | - - - - ostale | |||
2309.904 | - - - dopunske krmne smjese za hranidbu peradi, riba i stoke |
| ||
2309.909 | - - - ostalo | |||
24.01 | Duhan sirovi, ili neprerađeni; duhanski otpaci: | |||
2401.10 | - duhan, neižiljeni | |||
2401.20 | - duhan, djelomično ili potpuno ižiljen | |||
2401.30 | - duhanski otpaci | |||
24.02 | Cigare, cigarilosi i cigarete od duhana i nadomjesci duhana: | |||
2402.10 | - cigare i cigarilosi, koji sadrže duhan: | |||
2402.101 | - - - cigare | |||
2402.102 | - - - cigarilosi | |||
2402.20 | - cigarete koje sadrže duhan | |||
2402.90 | - ostalo | |||
24.03 | Ostali prerađeni duhan i nadomjesci duhana; homogenizirani i rekonstituirani duhan; duhanski ekstrakt i sokovi: | |||
2403.10 | - duhan za pušenje, s dodatkom ili bez dodatka nadomjestaka duhana bilo u kojem odnosu: | |||
2403.101 | - - - rezani duhan | |||
2403.102 | - - - duhan za lulu | |||
2403.109 | - - - ostali | |||
2403.9 | - ostalo: | |||
2403.91 | - - homogenizirani ili rekonstituirani duhan (folija) | |||
2403.99 | - - ostalo | |||
35.02 | Albumini (uključujući koncentrate od dvije ili više bjelančevina surutke, koji sadrže po masi više od 80% bjelančevina surutke, računa | |||
3502.1 | - albumin od jaja: | |||
3502.11 | - - sušeni: | |||
3502.111 | - - - u prahu | |||
3502.19 | - - ostali: | |||
3502.191 | - - - smrznuti |