Internet i poslovne usluge za poduzetnike Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave. Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice. Link za opširnije informacije o izradi web stranica |
||
OZ-5C |
Format 295x205 mm
I. PODACI O UGOSTITELJU
_ | _ |
_ | _ |
_ | _ |
_ | _ |
Kategorija koju ugostitelj predlaže utvrditi za ugostiteljski objekt | |
_ | _ |
Priložiti:
1. - Rješenjeo upisu u registar trgovačkog suda (za ugostitelja pravnu osobu), ili
2. - Svu pribavljenu dokumentaciju o ispunjavanju uvjeta sukladno posebnim propisima
Godina izgradnje: ___________
Ugostiteljski objekt ima: podrum, prizemlje i katovE terasasto građen objekt s etaža, ili smješten
je na katu zgrade (nepotrebno precrtati), ili
Ugostiteljski objekt posluje: a) sezonski od______ do_________ ili
Ugostiteljske usluge:
1. Smještajni kapacitet objekta
a) Ukupan kapacitet:
Broj apartmana:
Napomena: Postelje u Studiju računaju se kao stalne postelje i ako su na rasklapanje.
b) Popis apartmana prema rednom broju i osnovnim značajkama
Tip: STUDIO
Kapacitet (broj osoba):
Kategorija (predlaže se):
Ukupan broj istih apartmana:
Redni brojevi pod kojima se izdaju:
Prostori: Površina:
Prostorija za boravak, blagovanje, kuhanje
i spavanje
Kompletna kupaonica: tuš kada ili
polukada ili ležeća kada, zahod, umivaonik ili dvostruki
umivaonik, bide
Ukupno:
Predprostor - ako ga ima
Sveukupno (bez lođe i balkona):
Napomena: Ako postoji veći
broj različitih studija
Tip: APARTMAN s sobe i pomoćne
postelje.
Kapacitet (broj osoba):
Kategorija (predlaže se):
Ukupan broj istih apartmana:
Redni brojevi pod kojima se izdaju:
Prostori: Površina:
Prostorija za boravak, blagovanje,kuhanje
Jednoposteljna soba
Dvoposteljna soba
Kompletna kupaonica: tuš kada ili
polukada ili ležeća kada, zahod, umivaonik, bide (nepotrebno
precrtati)
Kupaonica: tuš kada ili polukada
ili ležeća kada, umivaonik (nepotrebno precrtati)
Zaseban zahod s umivaonikom
Ukupno:
Predprostor - ako ga ima
Sveukupno (bez lođe i balkona):
Napomena: Ako postoji veći
broj različitih apartmana
2. Sadržaji u objektu
Prijem (recepcija) i domaćinstvo:
Kat: Površina: Broj
sjedala:
Prijemni hol
Salon
Broj sjedala:
Ugostiteljstvo Kat: Površina u
U unutar- U
(sadržaji): unutarnjem njem
prostoru vanjskom
prostoru: prostoru:
Blagovaonica
(gl. restoran)
Caffe bar
Kavana
Noćni klub
Disco klub
Napomena: Nepostojeće prostore
(sadržaje) precrtati.
3. Zajednički zahodi za goste
koji se zadržavaju u prijemnom holu (recepcija) i ostalim
sadržajima u neposrednoj blizini.
navesti ostale sadržaje:
Na katu_________________ Na katu
Sanitarni čvor .........Sanitarni čvor
Broj zahoda_________ Broj zahoda_______
Broj pisoara_________ Broj umivaonika______
Broj umivaonika________
Zajednički zahodi za goste glavnog
restorana (blagovaonice) i ostalih sadržaja u neposrednoj
blizini.
Navesti ostale sadržaje:
Na katu_____ Na katu_____
Sanitarni čvor za muškarce:_________
Sanitarni čvor za žene:
Broj zahoda_______ Broj zahoda
Broj pisoara_______ Broj umivaonika
Broj umivaonika______
4. Ostali sadržaji u objektu
ili neposrednoj blizini u sastavu objekta. Sadržaji namijenjeni
isključivo ili pretežito gostima tog objekta
ÿ plaža
(pijesak, šljunak, žal ili betonski platoi na kamenitoj obali)
ÿ sauna
ÿ zatvoreni
bazen ÿ masaža
ÿ otvoreni
bazen ÿ frizerski
salon
ÿ bazeni
za djecu otvoreni ili zatvoreni
ÿ teniski
tereni - broj
ÿ
Ostali sadržaji:
5. Broj dizala za goste Broj dizala
za robu (teret)
6. Broj parkirališta______________ Broj
garaža
Priložiti: 3. - Tlocrt tipova smještajnih
jedinica u
- obrtnicu (za ugostitelja fizičku osobu)
II. PODACI O UGOSTITELJSKOM OBJEKTU
Godina rekonstrukcije:____________
b) cijelu godinu
a) noćenje i doručak
b) polupansion
c) puni pansion
Broj stalnih postelja:
Broj pomoćnih postelja:
Ukupno postelja:
tabela se može kopirati i priložiti ili na
isti način navesti popis na posebnom
listu.
tabela se može kopirati i priložiti ili na
isti način navesti popis na posebnom
listu.
Ako objekt raspolaže s drugim pros-
torima treba ih navesti
za muškarce:_________za žene:_________
omjeru 1:100, te prijemnog holga i
blagovaonice u omjeru 1:200 s
naznačenim površinama prostorija.
.
NAZIV ELEMENTA | ||||||||||
I. UREÐENJE I OPREMA
1. Veličina objekta
Najmanje 10 soba u apartmanima | ||||||||
Najmanje 15 soba u apartmanima | ||||||||
Najmanje 20 soba u apartmanima |
2. Ulazi
Pristup za pješake | ||||||||
Pristup za vozila - ne odnosi se na objekte do kojih objektivno nije moguč pristup vozila | ||||||||
Zajednički ulaz za goste i osoblje | ||||||||
Zaseban ulaz za osoblje i robu, a zaseban za goste | ||||||||
Natkriveni glavni ulaz za goste | ||||||||
Zasebne veze između katova (stubišta i/ili dizala) za osoblje i robu, a zasebne za goste | ||||||||
Pristup za invalide u invalidskim kolicima - obveza za ugostiteljske objekte kapaciteta 50 i više soba - ne primjenjuje se na ugostiteljske objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika |
3. Prijemni hal s recepcijom, portirnicom, informacijama i mjenjačnicom - površine se ne primjenjuju na ugostiteljske objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika
Najmanje 9 m2 površine uvečano za 0,50 m2 po sobi iznad 20 soba u apartmanima | ||||||||
Najmanje 15 m2 površine uvečano za 0,50 m2 po sobi iznad 20 soba u apartmanima | ||||||||
Najmanje 30 m2 površine uvečano za 0,60 m2 po sobi iznad 20 soba u apartmanima | ||||||||
Najmanje 30 m2 površine uvečano za 0,80 m2 po sobi iznad 20 soba u apartmanima | ||||||||
Unutamja korisna visina 2,80 m, zidovi ukrašeni slikama i drugim predmetima | ||||||||
Najmanje jedan prozor, ukupno ostakljene površine najmanje 1/10 površine poda od kojih se najmanje 1/2 može otvarati ili djelotvoran sustav ventilacije | ||||||||
Podovi prekriveni tepisonom ili polirane ploče,odnosno pločice ili parket s tepihom | ||||||||
Pult za službe: recepcije, portirnice, informacija i mjenjačnice | ||||||||
Mjenjačnica ako je ima | ||||||||
Prihvačanje kreditnih kartica od najmanje dvije vodeče tvrtke | ||||||||
Dodatne mogučnosti (iznajmljivanje vozila - rent-a-car služba, rezervacije ulaznica za kazališta, športske priredbe i sl., rezervacije u svezi putovanja, raspolaganje i davanje lokalnih informacija, usluge PTT-a, kompjuterizacija recepcijskog poslovanja, poznavanje sklonosti gosta (što gost voli, a što ne voli) | ||||||||
Pult nosača prtljage | ||||||||
Mogučnost privremenog odlaganja prtljage gostiju | ||||||||
Stolice ili fotelje za sjedenje sa stoličima s mogučnošču prilagođavanja njihovog razmještaja (grupe gostiju ili pojedinačni gosti) | ||||||||
Dovoljan broj čistih pepeljara osim u prostorijama u kojima je vidno istaknuta zabrana pušenja | ||||||||
Zvono na ulazu u objekt za poziv osoblja ako se vrata tijekom noči zaključavaju |
4. Bar (aperitiv bar) i dučan (shop)
Bar u prijemnom holu ili neposrednoj blizini | ||||||||
Dučan: prodaja dnevnog, tjednog i mjesečnog domačeg i inozemnog tiska, souvenira, razglednica, osnovne kozmetike i sl. |
5. Dizala
Jedno dizalo za goste u ugostiteljskim objektima do 40 soba u apartmanima | ||||||||
Dva dizala za goste u ugostiteljskim objektima s više od 40 soba u apartmanima - ne primjenjuje se na ugostiteljske objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika | ||||||||
U objektima s 5 razina (4 kata i više) | ||||||||
U objektima s 4 razine (3 kata i više) | ||||||||
U objektima s 3 razine (2 kata i više) | ||||||||
U objektima s 2 razine (1 kat i više) | ||||||||
Jedno dizalo za robu (teret) i osoblje |
6. Prostorije za zajednički boravak (salon) i blagovaonice-blagovaonica obvezna samo za objekte koji pružaju glavne obroke (ručak, večera)
Prostorija za boravak ili blagovaonica ukupne površine najmanje l m2 po sobi u apartmanu. U slučaju da postoji samo blagovaonica, ista mora biti na raspolaganju gostima između obroka i prilagođena zadržavanju gostiju | ||||||||
Prostorije za boravak ili blagovaonice ukupne površine najmanje 1,50 m2 po sobi u apartmanu. Blagovaonica s najmanje 20% sjedečih mjesta u odnosu na broj postelja, a kod objekata koji pružaju pansionsku uslugu najmanje 60%.U slučaju da postoji samo blagovaonica, ista mora biti na raspolaganju gostima između obroka i prilagođena zadržavanju gostiju | ||||||||
Najmanje jedna prostorija za boravak gostiju. Blagovaonica za najmanje 30% sjedečih mjesta u odnosu na broj postelja, a u objektima koji pružaju pansionsku uslugu najmanje 80% | ||||||||
Prostorije za boravak gostiju. Blagovaonica s najmanje 30% stolova pogodnih za usluživanje jela i piča u odnosu na broj soba, a u objektima koji pružaju pansionsku uslugu najmanje 60% | ||||||||
Blagovaonica s najmanje 40% stolova pogodnih za usluživanje jela i piča u odnosu na broj soba, a u objektima koji pružaju pansionsku uslugu najmanje 80% | ||||||||
Blagovaonica sa odvojenim dijelom za nepušače | ||||||||
Podovi blagovaonice prekriveni tepisonom ili tepihom vrhunske kvalitete |
7. Stubišta i hodnici - širine stubišta i hodnika ne primjenjuje se na ugostiteljske objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika
Stubište od prirodnog materijala sa zaštitnom trakom ili pokriveno tepisonom odnosno tepih stazom najmanje širine 1,10 m, a hodnici širine 1,20 m | ||||||||
Stubišta od prirodnog materijala sa zaštitnom trakom ili pokriveno tepisonom odnosno tepih stazom širine najmanje 1,20 m, a hodnici širine 1,30 m | ||||||||
Stubišta od prirodnog materijala sa zaštitnom trakom ili pokriveno tepisonom odnosno tepih stazom širine 1,30 m, a hodnici širine 1,50 m u cijelosti prekriveni tepisonom ili tepih stazom | ||||||||
Stubišta i hodnici najmanje širine 1,50 m u cijelosti prekriveni tepisonom ili tepisima | ||||||||
Stubište širine 1,50 m i hodnici širine 1,70 m u cijelosti prekriveni tepisonom ili tepisima |
8. Prostorije za osobnu higijenu gostiju u neposrednoj blizini sadržaja
Broj zahoda mora biti: | ||||||||
- do 80 mjesta jedan zahod za žene s predprostorom i jedan zahod za muškarce, s pisoarom i predprostorom | ||||||||
- do 170 mjesta dva zahoda za žene s predprostorom i jedan zahod za muškarce s dva pisoara i predprostorom | ||||||||
- do 350 mjesta tri zahoda za žene s predprostorom i dva zahoda za muškarce s tri pisoara i predprostorom | ||||||||
- više od 350 mjesta četiri zahoda za žene s predprostorom i tri za muškarce s četiri pisoara i predprostorom | ||||||||
U predprostorima zahoda za žene i zahoda za muškarce mora biti: | ||||||||
- do 140 mjesta jedan umivaonik u svakom predprostoru | ||||||||
- do 350 mjesta dva umivaonika u svakom predprostoru | ||||||||
- više od 350 mjesta tri umivaonika u svakom predprostoru | ||||||||
Ako se u predprostor zahoda za žene i zahoda za muškarce ulazi kroz zajedničku prostoriju, tada u toj prostoriji mogu biti: | ||||||||
- do 80 mjesta jedan umivaonik | ||||||||
- do 170 mjesta dva umivaonika | ||||||||
- do 350 mjesta tri umivaonika | ||||||||
Zidovi obloženi keramičkim ili kamenim pločicama do visine 1,60 m | ||||||||
Zidovi obloženi plastičnom oblogom do visine 1,60 m | ||||||||
Podovi obloženi keramičkim ili kamenim pločicama | ||||||||
Podovi od materijala koji ne propušta vodu, lako se čisti i održava |
9. Grijanje
Grijanje zajedničkih prostorija za goste, te prostorija za borarak i sanitarnih prostorija u apartmanima do temperature od najmanje 18,5°C osim u objektima koji se koriste samo u ljetnoj sezoni | ||||||||
Grijanje svih prostorija do temperature od najmanje 18,5°C osim u objektima koji se koriste samo u ljetnoj sezoni | ||||||||
Grijanje svih prostorija do temperature od najmanje 20°C | ||||||||
Grijanje svih prostorija do temperature od najmanje 22°C uz mogučnost da gost sam regulira temperaturu u apartmanu |
10. Kondicioniranje zraka (Air condition) pri temperaturi višoj od 24°C i vlažnosti višoj od 60%
U zajedničkim prostorijama za goste (aperitiv bar, blagovaonica i salon) | ||||||||
U svim prostorijama uz mogučnost da gost sam regulira kondicioniranje u apartmanu |
11. Prozračivanje zajedničkih prostorija za goste
Mogučnost dovoljnog prirodnog prozračivanja u objektima koji rade samo sezonski | ||||||||
Mogučnost dovoljnog prozračivanja djelotvornim sustavom ventilacije za objekte koji rade cjelogodišnje |
12. Električna rasvjeta zajedničkih prostorija
Stubišta, hodnici i ostave najmanje 5 W/m2 | ||||||||
Zajedničke prostorije (blagovaonice, saloni, dvorane i sl.) najmanje 10 W/m2 | ||||||||
Mogučnost da gost sam regulira intenzitet svjetla u svim prostorijama apartmana |
13. Električna rasvjeta smještajnih jedinica
Vanjska rasvjeta na ulazu | ____ | |||||||
Osvjetljene zidnom ili stropnom lampom u svakoj prostoriji minimalnog intenziteta svjetla 10 W/m2 | ____ | |||||||
Lampa uz svaku postelju intenziteta svjetla najmanje 7,5 W/m2 | ____ | |||||||
Stolna ili stoječa lampa za osvjetljenje stola | ____ | |||||||
Osvjetljenje prostorija za osobnu higijenu gostiju minimalnog intenziteta svjetla l0 W/m2 | ____ |
14. Telefonski standardi
U recepcijskom holu uveden telefon u zatvorenoj ili zvučno izoliranoj kabini | ||||||||
Telefon u svim apartmanima s biranjem preko centrale | ||||||||
Telefon u svim apartmanima s izravnim biranjem internih, međugradskih i međunarodnih veza | ||||||||
Telefon u boravku i sobama | ||||||||
Telefon u kupaonici ili bežični telefon |
15. Uređaji za daljinsko komuniciranje i fotokopiranje
Raspolaganje telefaksom ili drugim uređajem za daljinsko komuniciranje | ||||||||
Mogučnost fotokopiranja | ||||||||
Mogučnost iznajmljivanja telefaksa u sobi |
16. Signalni uređaji za poziv osoblja
Signalni uređaji za poziv osoblja u svim apartmanima osim u apartmanima iz kojih je to moguče telefonom | ||||||||
SOS poziv u svim kupaonicama osim u kupaonicama koje imaju telefon |
17. Sefovi za čuvanje vrijednosti
Zajednički sefovi ili druge odgovarajuče mogučnosti za deponiranje vrijednosti za najmanje 30% apartmana | ||||||||
Zasebni sefovi za najmanje 30% apatmana | ||||||||
Ugrađen sef u svakom apartmanu |
18. Parkirališta ili garaže - samo za objekte do kojih je objektivno moguč pristup vozila
Parkirališta za najmanje 10% apartmana, 1 vozilo po apartmanu | ||||||||
Parkirališta za najmanje 20% apartmana, 1 vozilo po apartmanu | ||||||||
Parkirališta za najmanje 30% apartmana, 1 vozilo po apartmanu | ||||||||
Garaža za najmanje 20% apartmana, 1 vozilo po apartmanu | ||||||||
Garaža za najmanje 30% apartmana, jedno vozilo po apartmanu | ||||||||
Natkriveno parkiralište | ||||||||
Čuvano parkiralište | ||||||||
Za ugostiteljske objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika ako postoji mogučnost izgradnje | ||||||||
Parkirališta za najmanje 10% apartmana, 1 vozilo po apartmanu | ||||||||
Parkirališta za najmanje 20% apartmana, 1 vozilo po apartmanu | ||||||||
Garaža za najmanje 20% apartmana, 1 vozilo po apartmanu | ||||||||
Natkriveno parkiralište | ||||||||
Čuvano parkiralište |
19. Radio i TV prijemnici
Radio i TV prijemnik u zajedničkim prostorijama | | | - | - | - | - | ____ | ____ |
Radio, TV prijemnik i video u zajedničkim prostorijama | o | o | | | | 1 | ____ | ____ |
Radio prijemnik u boravku apartmana | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
TV prijemnik u boravku apartmana | o | o | o | | | 2 | ____ | ____ |
Radio prijemnik u svim sobama apartmana | o | o | o | o | | 1 | ____ | ____ |
Uređaj za prijem satelitskog programa u zajedničkim prostorijama i apartmanima | o | o | o | o | | 4 | ____ | ____ |
20. Apartman -STUDIO
Jedna prostorija uređena i opremljena za dnevni boravak, blagovanje, kuhanje i spavanje | ||||||||
Kompletna kupaonica s polukadom ili tuš kadom ili zasebni zahod s umivaonikom i kupaonica s polukadom ili tuš kadom i umivaonikom |
21. Apartman
Jedna prostorija može biti uređena i opremljena za: dnevni boravak, blagovanje i kuhanje | ||||||||
Jedna prostorija može biti uređena i opremljena za: dnevni boravak i blagovanje (kuhinja je zasebna prostorija) | ||||||||
Predprostor na ulazu | ||||||||
Kompletna kupaonica s ležečom kadom | ||||||||
Kompletna kupaonica s ležečom kadom ili kupaonica s ležečom kadom i umivaonikom i zasebnim zahodom i umivaonikom | ||||||||
Kompletna kupaonica s polukadom ili tuš kadom ili zaseban zahod s umivaonikom i kupaonica s polukadom ili tuš kadom i umivaonikom | ||||||||
Spavače sobe s dvije ili više postelja s vlastitom kompletnom kupaonicom u okviru sobe | ||||||||
Zaseban zahod s umivaonikom bez obzira na kapacitet apartmana | ||||||||
Broj kompletnih kupaonica jednak je broju soba | ||||||||
Broj kompletnih kupaonica ili kupaonica s ležečom kadom i umivaonikom i zasebnih zahoda s umivaonikom jednak je broju dvoposteljnih soba osim ako apartman raspolaže s jednoposteljnim sobama, na svake dvije postelje u jednoposteljnim sobama dolazi jedna kompletna kupaonica | ||||||||
Ako je apartman za četiri i manje osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu | ||||||||
Ako je apartman za pet osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu i dodatni zahod s umivaonikom | ||||||||
Ako je apartman za šest osoba mora imati dvijekompletne kupaonice | ||||||||
Ako je apartman za sedam osoba mora imati dvije kompletne kupaonice i dodatni zahod s umivaonikom | ||||||||
Ako je apartman za osam osoba mora imati tri kompletne kupaonice | ||||||||
Ako je apartman za pet i manje osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu | ||||||||
Ako je apartman za šest osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu i dodatni zahod s umivaonikom | ||||||||
Ako je apartman za sedam osoba mora imati dvije kompletne kupaonice | ||||||||
Ako je apartman za osam osoba mora imati dvije kompletne kupaonice i dodatni zahod s umivaonikom | ||||||||
Ako je apartman za šest i manje osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu | ||||||||
Ako je apartman za sedam osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu i dodatni zahod s umivaonikom | ||||||||
Ako je apartman za osam osoba mora imati dvije kompletne kupaonice |
22. Apartman za invalide - ne primjenjuje se na ugostiteljske objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika
Objekti kapaciteta 50 apartmana najmanje jedan apartman | o | | | | | 3 | ____ | ____ |
Na svakih daljnjih 50 apartmana najmanje jedan apartman | o | | | | | 3 | ____ | ____ |
23. Minimalne površine pojedinih prostorija u Studiju u m2 bez predprostora, lođe i balkona - u ugostiteljskim objektima koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika površine kompletnih kupaonica mogu biti manje do 0,5 m2, ali ne manje od propisanog minimuma, te prostorija za dnevni boravak, blagovanje, kuhanje i spavanje ukupno do 2,0 m2
Prostorija za dnevni boravak, blagovanje, kuhanje i spavanje za pojedine uobičajene tipove Studija: | ||||||||
Tip: Studio za dvije osobe | 17,0 | 19,0 | 21,0 | - | - | ____ | ____ | |
Tip: Studio za tri osobe | 20,5 | 23,0 | 25,5 | - | - | ____ | ____ | |
Tip: Studio za četiri osobe | 24,0 | 27,0 | 30,0 | - | - | ____ | ____ | |
Kompletna kupaonica s polukadom ili tuš kadom | 2,5 | 3,0 | 3,5 | - | - | ____ | ____ |
24. Minimalne površine pojedinih prostorija u apartmanu u m2 bez predprostora, lođe i balkona - u ugostiteljskim objektima koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika površine kompletnih kupaonica mogu biti manje do 0,5 m2, ali ne manje od propisanog minimuma, površine soba do 2,0 m2, te prostorija za dnevni boravak, blagovanje, kuhanje i spavanje ukupno do 2,0 m2
Površina prostorije za dnevni boravak, blagovanje i kuhanje utvrđuje se na slijedeči način: | ||||||||
- ako apartman nema pomočnih postelja ili ima jednu, površina se utvrđuje kao za apartman s dvije pomočne postelje: | ||||||||
- na osnovu broja postelja (stalnih u sobama i pomočnih - sklopivih u dijelu za dnevni boravak, ako ih apartman ima) tako da po svakoj postelji iznosi m2 | ||||||||
- površina ni u kojem slučaju ne može biti manja od ukupno m2 | ||||||||
- ako su u dijelu za dnevni boravak pomočne postelje površina se povečava po svakoj pomočnoj postelji za m2 | ||||||||
Površina prostorije za dnevni boravk, blagovanje i kuhanje za pojedine uobičajene tipove apartmana: | ||||||||
a) apartman bez pomočnih - sklopivih postelja u dijelu za dnevni boravak5 | ||||||||
Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom sobom | ||||||||
Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom i jednom jednoposteljnom sobom | ||||||||
Tip: Apartman s dvije dvoposteljne sobe | ||||||||
Tip: Apartman s dvije dvoposteljne i jednom jednoposteljnom sobom | ||||||||
Tip: Apartman s tri dvoposteljne sobe | ||||||||
Tip: Apartman s jednom troposteljnom sobom | ||||||||
b) apartman s pomočnim - sklopivim posteljama u dijelu za dnevni boravak5 | ||||||||
Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom sobom i dvije pomočne postelje | ||||||||
Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom i jednom jednoposteljnom sobom i dvije pomočne postelje | ||||||||
Tip: Apartman s dvije dvoposteljne sobe i dvije pomočne postelje | ||||||||
Tip: Apartman s dvije dvoposteljne i jednom jednoposteljnom sobom i dvije pomočne postelje | ||||||||
Tip: Apartman s tri dvoposteljne sobe i dvije pomočne postelje | ||||||||
Tip: Apartman s jednom troposteljnom sobom i dvije pomočne postelje | ||||||||
Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom sobom i jednom pomočnom posteljom | ||||||||
Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom, jednom jednoposteljnom sobom i jednom pomočnom posteljom | ||||||||
Tip: Apartman s dvije dvoposteljne sobe i jednom pomočnom posteljom | ||||||||
Tip: Apartman s dvije dvoposteljne sobe, jednom jednoposteljnom sobom i jednom pomočnom posteljom | ||||||||
Tip: Apartman s tri dvoposteljne sobe i jednom pomočnom posteljom | ||||||||
Tip: Apartman s jednom troposteljnom sobom i jednom pomočnom posteljom | ||||||||
Jednoposteljna soba5 | ||||||||
Dvoposteljna soba5 | ||||||||
Višeposteljna soba ima površinu dvoposteljne sobe uvečanu po svakoj dodatnoj stalnoj postelji za m2 | ||||||||
Kompletna kupaonica s ležečom kadom6 | ||||||||
Kompletna kupaonica s polukadom ili tuš kadom6 | ||||||||
Zaseban zahod s umivaonikom6 | ||||||||
Kupaonica s ležečom kadom i umivaonikom6 | ||||||||
Tuš kupaonica s umivaonikom6 | ||||||||
Predprostor u jednosobnom apartmanu5 | ||||||||
Predprostor u dvosobnom apartmanu5 | ||||||||
Predprostor u trosobnom apartmanu5 | ||||||||
Ako apartman raspolaže ormarom u zidu za njegovu površinu uvečava se površina prostorije u kojoj se nalazi | ||||||||
Ako apartman raspolaže ostavom za njenu površinu uvečava se površina kuhinje | ||||||||
Unutarnja korisna vsina prostorije 2,40 m | ||||||||
Sobe za poslugu ako ih apartman ima Jednoposteljna5 | ||||||||
Dvoposteljna5 | ||||||||
Kompletna tuš kupaonica6 |
25. Uređenje i oprema apartmana
a) Zajednički sadržaji | ||||||||
Svi apartmani s balkonom | ||||||||
Postotak apartmana za nepušače | ||||||||
Apartmani koji zauzimaju više od jednog kata označeni brojevima u kojima prva znamenka označava kat, ostale znamenke brojeve apartmana na istom katu | ||||||||
Zidovi ukrašeni slikama ili drugim predmetima | ||||||||
Ostakljene površine koje se mogu otvarati (prozori i vrata) moraju iznositi najmanje 1/10 površine poda sobe | ||||||||
Mogučnost zamračenja i sprečavanja pogleda izvana s mogučnošču reguliranja svjetla u sobi | ||||||||
Ormar za garderobu s pretincima i odjeljkom za odlaganje odječe odgovarajuče veličine prema broju postelja i najmanje 4 vješalice po postelji | ||||||||
Stalak za kofere, osim ako se koferi mogu držati u ormaru | ||||||||
Stol za blagovanje i stolice za toliko osoba koliko apartman ima postelja | ||||||||
Stol za blagovanje prekriven stolnjakom | ||||||||
Stol za blagovanje prekriven platnenim stolnjakom i nadstolnjakom, platneni ubrusi za svaku osobu | ||||||||
Vidno istaknut cjenik apartmana s cijenom usluge smještaja i cijenama dodatnih usluga ako se pružaju a nisu uključene u cijenu smještaja, te navedenim brojem, kapacitetom (broj osoba), tipom i kategorijom apartmana | ||||||||
Košarica za otpatke | ||||||||
Glačalo na zahtjev gosta ako se ne pruža usluga glačanja | ||||||||
Uređaj za glačanje h1ača | ||||||||
Ugrađena budilica | ||||||||
Čokoladica ili bombon u svakoj sobi (»Laku noć bombon«) | ||||||||
Svježe cviječe u svakom apartmanu | ||||||||
Detektor dima - ne primjenjuje se na ugostiteljske objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika | ||||||||
Tiskane obavijesti (»ne smetaj«, »molim pospremiti apartman« i sl.) | ||||||||
Interni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona | ||||||||
Informativna mapa s informacijama o aparthotelu, prospektima, vodičima i priborom za pisanje u svakom apartmanu | ||||||||
Pribor za šivanje | ||||||||
Poklon za dobrodošlicu svakom gostu | ||||||||
Poklon za dobrodošlicu veoma važnim gostima (»VIP tretman«) | ||||||||
Voštana sviječa i žigice | ||||||||
Biblija ili Novi zavjet | ||||||||
Toaletni stol s odgovarajučom rasvjetom | ||||||||
Veliko garderobno ogledalo | ||||||||
Pepeljara, osim u sobama u kojima je vidljivo istaknuta zabrana pušenja | ||||||||
b) Kuhinja - kuhinjski prostor | ||||||||
Slivnik (sudoper) s hladnom i toplom vodom i odvodom | ||||||||
Kuhalo s najmanje dvije grijače ploče ili plamenika i osiguranom energijom za kuhanje | ||||||||
Ostava ili kuhinjski ormarič za čuvanje namimica | ||||||||
Ormarič za suđe i pribor za jelo | ||||||||
Posude za pripremanje i konzumiranje namirnica i piča dovoljno prema broju osoba koje se mogu smjestiti u apartman (najmanje tri tanjura - tanjuri mali, plitki i duboki, dvije čaše, garnitura pribora za jelo - žlica, vilica, nož i mala žlica - za svaku osobu) | ||||||||
Pribor (noževi i drugo) za pripremanje namirnica | ||||||||
Stalno dovoljna količina čistih kuhinjskih krpa | ||||||||
Spužvica za pranje suđa | ||||||||
Pečnica ili roštilj | ||||||||
Hladnjak | ||||||||
Kuhinjska napa iznad kuhala | ||||||||
Stroj za pranje posuđa | ||||||||
c) Sobe - spavaonice | ||||||||
Postelja ležajne površille 200x90 cm za jednu osobu, a 200x160 cm za duplu (francusku) postelju, pristup duploj postelji s obje strane | ||||||||
Postelja ležajne površine 190x90 cm za jednu osobu, a 190x140 cm za duplu (francusku) postelju, pristup duploj postelji s obje strane - površine se odnose na ugostiteljske objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika | ||||||||
Dječju postelju moguče postaviti na zahtjev gosta | ||||||||
Nočni ormarič ili lako dostupna polica za odlaganje za svaku postelju | ||||||||
Prostirač uz svaku postelju osim u sobama u kojima je pod prekriven tepisonom ili tepihom | ||||||||
Madrac za svaku postelju | ||||||||
Najmanje dvije plahte po postelji koje ne smiju sadržavati sintetiku | ||||||||
Najmanje jedan pokrivač po postelji, a dodatni pokrivači na zahtjev gosta | ||||||||
Jedan jastuk po postelji, jastučnice ne smiju sadržavati sintetiku | ||||||||
Dodatni jastuk po postelji na zahtjev gosta | ||||||||
Prekrivač za svaku postelju | ||||||||
d) Boravak i blagovaonica | ||||||||
Prikladan namještaj prilagođen kapacitetu apartmana | ||||||||
e) Kupaonice | ||||||||
Dovoljne mogučnosti prirodnog ili umjetnog prozračivanja | ||||||||
Tuš s tekučom toplom i hladnom vodom i odvodom | ||||||||
Obvezna ležeča kada | ||||||||
Obvezna polukada ili tuš kada | ||||||||
Zahod s visokom zahodskom školjkom na ispiranje tekučom vodom | ||||||||
Higijenska traka na zahodskoj školjki | ||||||||
Zavjesa uz kadu ili tuš | ||||||||
Umivaonik s tekučom hladnom i toplom vodom | ||||||||
Dva umivaonika | ||||||||
Bide | ||||||||
Ogledalo s policom za toaletni pribor ili toaletni ormarič | ||||||||
Toaletni ormarič | ||||||||
Električna rasvjeta iznad umivaonika | ||||||||
Imitacija dnevnog svjetla | ||||||||
Utičnica za električne aparate s naznakom napona struje | ||||||||
Utičnica s naponom 110 i 220 V | ||||||||
Jedan veči ručnik za kupanje i jedan manji ručnik za ruke po postelji | ||||||||
Jedan veči ručnik za kupanje i dva manja ručnika po postelji | ||||||||
Kapa za tuširanje | ||||||||
Fen - sušilo za kosu | ||||||||
Ogrtač za kupaonicu -jedan po postelji | ||||||||
Držači ručnika | ||||||||
Vješalica za odječu | ||||||||
Sapun jedan po postelji | ||||||||
Četka za čiščenje zahodske školjke | ||||||||
Toaletni papir | ||||||||
Brijači aparat za jednokratnu upotrebu | ||||||||
Pjena za kupanje i šampon za kosu | ||||||||
Prostirač za noge | ||||||||
Vreča ili košara za odlaganje prljavog rublja | ||||||||
Higijenska vrečica | ||||||||
Čaša za vodu jedna po postelji | ||||||||
Posuda za otpatke | ||||||||
Stroj za pranje rublja | ||||||||
Stroj za sušenje rublja |
26. Minibar (hladnjak) opskrbljen alkoholnim pičima, pivom, vinom i bezalkoholnim pičima
Cjenik uz svaki minibar | ||||||||
Bešumni minibar u svim apartmanima | ||||||||
Postoje automati za usluživanje |
27. Office na katovima
Office na svakom katu opremljen umivaonikom s mogučnošču odlaganja rublja, pribora i sredstava za čiščenje | ||||||||
Office na svakom katu opremljen interfonom |
28. Trgovina živežnim namirnicama i drugom robom
Mogučnost nabave živežnih namimica i druge robe u blizini aparthotela (na udaljenosti najviše 500 metara) |
29. Sadržaji u ugostiteljskom objektu
Ugostiteljski saržaji (izvanpansionska ponuda): | ||||||||
A-la-carte restoran, kavana, pivnica i sl. | ||||||||
Ugostiteljsko-zabavni sadižaji: nočni klub, nočni bar, disko klub i sl.8 | ||||||||
Butici i trgovine | ||||||||
Frizerski salon - obveza za ugostiteljske objekte kapaciteta 150 i više soba | ||||||||
Kozmetički salon | ||||||||
Pedikerski salon | ||||||||
Dvorana za sastanke 30-50 mjesta | ||||||||
Dvorane za sastanke veče od 50 mjesta8 | ||||||||
Plaža aparthotela uređena i opremljena | ||||||||
Služba Beach Captaina na plaži | ||||||||
Iznajmljivanje sportske opreme za plažu (sandoline, pedaline, wind surfmg i sl.)9 | ||||||||
Zatvoreni bazen ili bazen na otvorenom - obveza samo za ugostiteljske objekte u primorskim mjestima - ne odnosi se na objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika | ||||||||
Zatvoreni bazen | ||||||||
Bazen na otvorenom | ||||||||
Istaknuto pravilo ponašanja na plaži odnosno bazenu | ||||||||
Ručnik na raspolaganju gostu na plaži odnosno bazenu | ||||||||
Prijenos ležaljki i suncobrana obavlja osoblje na plaži i bazenu (beach boy) | ||||||||
Korištenje ležaljki i suncobrana se ne naplačuje | ||||||||
Sauna | ||||||||
Masaža | ||||||||
Solariji | ||||||||
Trim kabinet | ||||||||
Igralište za golf | ||||||||
Igrališta za tenis9 | ||||||||
Igralište za skvoš9 | ||||||||
portske dvorane8 | ||||||||
Kuglana (automatska) ili bowling | ||||||||
Igrališta za košarku, odbojku i sl.9 | ||||||||
Stolni tenis | ||||||||
Igrališta za mini-golf | ||||||||
Služba animacije (animator, prostorija i oprema) | ||||||||
Zasebna prostorije za društvene igre (šah, domino, karte za igru i sl.) | ||||||||
Dječji vrtič | ||||||||
Organizirano čuvanje djece na zahtjev gosta (baby sitter) | ||||||||
Smještaj kučnih ljubimaca |
30. Prostori za osoblje
Garderobe odvojene za muškarce i žene opremljene pojedinačnim ormaričima, klupama ili stolicama, a dvodjelnim ormaričima za osoblje koje radi na pripremanju i usluživanju hrane | ||||||||
Kupaonice ili tuš kupaonice odvojene za muškarce i žene. Kupaonice moraju imati toplu i hladnu vodu, tuš, zahod na ispiranje tekučom vodom, umivaonik s ogledalom i posudu za otpatke | ||||||||
Spavaonice za osoblje koje ostaje na spavanju u objektu, odvojene po spolovima s najviše osam osoba u jednoj prostoriji | ||||||||
Blagovaonice za osoblje ako je u jednoj smjeni zaposleno više od šest osoba |
31. Kvaliteta uređenja i opreme objekta (izbor razine kvalitete)
Dovoljna (udovoljava minimalnim uvjetima) | ||||||||
Dobra | ||||||||
Vrlo dobra (prosječna razina kvalitete) | ||||||||
Odlična | ||||||||
Luksuza (ekskluzivna) |
32. Kvaliteta uređenja vanjskih prostora kojima raspolaže objekt u okruženju (nasadi i parkovni objekti: šetnice, staze, vodoskoci i sl.) treba biti na razini unutarnjeg uređenja i opreme
Dovoljna (udovoljava minimalnim uvjetima) | ||||||||
Dobra | ||||||||
Vrlo dobra (prosječna razina kvalitete) | ||||||||
Odlična | ||||||||
Luksuzna (ekskluzivna) |
II. USLUGE
1. Recepcija - prijem i ispračaj gostiju
U okviru 24 sata služba recepcije, portirnice i informacija radi sati | ||||||||
Dežurstvo i u vrijeme kada recepcija ne radi, osoblje se javlja na poziv | ||||||||
Aparthoteli kapaciteta 100 i više soba u apartmanima: | ||||||||
- služba Bell Captaina najmanje 16 sati dnevno | ||||||||
- služba Odnosi s javnošču (Public Relations) | ||||||||
- služba Odnosi s gostima (Guest Relations) | ||||||||
Mjenjačnica radi 12 sati dnevno | ||||||||
Mjenjačnica radi 16 sati dnevno | ||||||||
Osoblje, koje komunicira s gostima sporazumijeva se na jednom stranom jeziku | ||||||||
Osoblje, koje komunicira s gostima s osnovnimznanjem 2 stranajezika12 | ||||||||
Osoblje, koje komunicira s gostima sa znanjem3 strana jezika12 | ||||||||
Osoblje, koje komunicira s gostima s dobrim zanjem 3 strana jezika12 | ||||||||
Osoblje, koje komunicira s gostima s osobito dobrim znanjem 4 strana jezika12 |
2. Prijenos prtljage gostiju
Kolica na raspolaganju gostu | o | o | | - | - | 1 | ____ | ____ |
Obavlja osoblje 16 sati dnevno | o | o | o | | - | 1 | ____ | ____ |
Obavlja osoblje 24 sata | o | o | o | o | | 2 | ____ | ____ |
3. Usluge čuvanja vrijednosti
U trezoru s radom 14 sati dnevno | ||||||||
U trezoru s radom 16 sati dnevno | ||||||||
U trezoru ili zasebnim sefovima 18 sati dnevno | ||||||||
U zasebnim sefovima 24 sata |
4. Usluge doručka - ako se pružaju
U zajedničkoj prostoriji koja se koristi i za druge svrhe (prostor za boravak i sl.) | ||||||||
U blagovaonici | ||||||||
U posebnoj dvorani (doručkovaonici) | ||||||||
Usluživanje doručka u apartmanu | ||||||||
Sadržaj doručka: | ||||||||
Kontinentalni doručak (kruh crni i bijeli, jedna vrsta peciva, maslac, džem ili med, vočni sok, napitak - čaj, mlijeko ili kava) | ||||||||
Kontinentalni doručak, toast, više vrsta peciva, žitarice, napitak (čaj, kava, kakao, mlijeko) u neograničenim količinama | ||||||||
Prošireni asortiman (vočni sok, mliječni proizvodi, izbor toplih i hladnih jela od mesnih proizvoda,jaja, svježe voče, kompoti, mogučnost dijetalnog doručka, izbor drugih jela) | ||||||||
Usluživanje doručka ili buffet (švedski) stol, vrijeme usluživanja najmanje 2 sata | ||||||||
Usluživanje doručka ili buffet (švedski) stol, vrijeme usluživanja najmanje 3 sata | ||||||||
Usluživanje doručka ili buffet (švedski) stol, vrijeme usluživanja najmanje 4 sata |
5. Usluživanje glavnih obroka (ručak, večera), drugih jela, piča i napitaka u blagovaonicama i drugim prostorijama za usluživanje - ne odnosi se na objekte koji pružaju samo usluge smještaja i garni objekte (objekti koji pružaju uslugu smještaja i doručka
Vidno istaknuta obavijest o vremenu usluživanja | ||||||||
Usluživanje u vrijeme glavnih obroka, najmanje 1 sat i 30 minuta za svaki obrok | ||||||||
Usluživanje u vrijeme glavnih obroka, najmanje 2 sata za svaki obrok | ||||||||
Usluživanje u vrijeme glavnih obroka, najmanje 3 sata za svaki obrok | ||||||||
Usluživanje toplih jela na zagrijanim (toplim) tanjurima | ||||||||
Usluživanje piča u odgovarajuče dizajniranim čašama za pojedine vrste piča |
6. Usluživanje piča, napitaka i jednostavnih jela u sobama (Room service) - ne odnosi se na objekte koji pružaju samo usluge smještaja i garni objekte (objekti koji pružaju uslugu smještaja i doručka)
Usluživanje 16 sati dnevno | ||||||||
Usluživanje 24 sata | ||||||||
Jelovnik i karta piča u apartmanu |
7. Vinske karte - ponuda vina - ne odnosi se na objekte koji pružaju samo usluge smještaja i garni objekte (objekti koji pružaju uslugu smještaja i doručka)
Vinska karta s najmanje 20 različitih vrsta vina | ||||||||
Vinska karta s najmanje 40 različitih vrsta kvalitetnih vina s kontroliranim geografskim porijeklom | ||||||||
Vinska karta s najmanje 60 različitih kvalitetnih vrsta vina od kojih najmanje 40 vrhunskih kvalitetnih i 20 kvalitetnih vrsta vina s kontroliranim geografskim porijeklom | ||||||||
Osoblje, koje poznaje vina i druga piča, sa sposobnošču objašnjenja i davanja preporuke gostu |
8. Jelovnici - ponuda jela - menu obvezan samo za pansionske usluge - ne odnosi se na objekte koji pružaju samo usluge smještaja i garni objekte (objekti koji pružaju uslugu smještaja i doručka)
Menu mora sadržavati najmanje tri slijeda jela | ||||||||
Menu mora sadržavati najmanje četiri slijeda jela | ||||||||
Najmanje 2 menu-a po izboru | ||||||||
Najmanje 3 menu-a po izboru i 10 A-la-carte jela | ||||||||
Najmanje 4 menu-a po izboru i 15 A-la-carte jela | ||||||||
Ponuda couvera (razni namazi i pecivo) | ||||||||
Najmanje 4 menu-a po izboru i 20 A-la-carte jela | ||||||||
Osoblje, koje poznaje sastav jela, sa sposobnošču objašnjenja i davanja preporuke |
9. Usluge bara (aperitiv bar, šank, točionik) u okviru objekta - ne odnosi se na objekte koji nemaju bar
Usluživanje 12 sati dnevno | ||||||||
Usluživanje 16 sati dnevno | ||||||||
Karta piča s najmanje 30 domačih i stranih žestokih piča | ||||||||
Karta piča s najmanje 40 domačih i stranih žestokih piča | ||||||||
Karta piča s najmanje 50 domačih i stranih žestokih piča |
10. Izgled osoblja
Osoblje čisto i uredno (radna odječa, kosa, ruke, nokti i ostalo) | ||||||||
Radna odječa za pojedine sektore rada | ||||||||
Različita, odgovarajuče dizajnirana radna odječa za pojedine sektore rada i sukladna uređenju pojedinih prostora | ||||||||
Bedž s imenom za osoblje koje komunicira s gostima |
11. Poznavanje stranih jezika iz područja struke - strane jezike tečno govore
Rukovoditelj objekta: | ||||||||
- jedan strani jezik | ||||||||
- dva strana jezika | ||||||||
- tri strana jezika | ||||||||
Osoblje koje komunicira s gostima: | ||||||||
- jedan strani jezik | ||||||||
- dva strana jezika | ||||||||
- tri strana jezika | ||||||||
- četiri strana jezika |
12. Usluge telefona i buđenja gostiju
Telefonska centrala radi 12 sati dnevno, ostalo vrijeme osoblje portirnice se javlja na poziv telefonom i služi se jednim stranim jezikom (ako ima telefone u apartmanima) | ||||||||
Telefonska centrala radi 16 sati dnevno, ostalo vrijeme osoblje portirnice se javlja na poziv telefonom i služi se s dva strana jezika | ||||||||
Mogučnost direktnog biranja iz sobe | ||||||||
Buđenje gosta na njegov zahtjev |
13. Mijenjanje rublja (posteljine) u sobama i kupaonicama
Zamjena posteljine i ručnika kod svake promjene gosta | ||||||||
Posteljina (plahte i jastučnice) jedanput, a ručnici dvaput tjedno | ||||||||
Posteljina dva puta, a ručnici tri puta tjedno | ||||||||
Posteljina svaki drugi dan, a ručnici svaki dan | ||||||||
Posteljina i ručnici svaki dan |
14. Mijenjanje stolnog rublja (stolnjaci, ubrusi)
a) U restoranima | ||||||||
Stalna zamjena prljavog rublja čistim | ||||||||
Stolnjak jedanput tjedno, nadstolnjak tri puta tjedno, papirnati ubrusi za svaki obrok | ||||||||
Stolnjak dva puta tjedno, nadstolnjak svaki dan, papirnati ubrusi za svaki obrok | ||||||||
Izmjena rublja za svaki obrok | ||||||||
b) U apartmanima | ||||||||
Stalna zamjena prljavog rublja čistim | ||||||||
Stolnjak dva puta tjedno | ||||||||
Stolnjak, nadstolnjak svaki dan, a platneni ubrusi za svaki obrok |
15. Čiščenje i pospremanje apartmana
Iza svake promjene gosta | ||||||||
Jedanput dnevno | ||||||||
Jedanput dnevno s popodnevnim popravljanjem |
16. Pranje i glačanje rublja gostiju
Pranje i glačanje rublja gostiju |
17. Čiščenje obuče
Aparat za čiščenje obuče na raspolaganju gostima | o | | | | | 1 | ____ | ____ |
Obuču čisti osoblje hotela | o | o | o | o | | 1 | ____ | ____ |
18. Usluge trgovine
Mogučnost kupovine 12 sati dnevno uz vidno istaknutu obavijest o radnom vremenu trgovine. Osoblje se sporazumijeva na jednom stranom jeziku | | | | | | - | ____ | ____ |
III. KVALITETA ODRAVANJA
1. Kvaliteta održavanja objekta (unutrašnjosti i fasade) i pravovremena zamjena dotrajale opreme u prostorijama namjenjenim gostima
Kvaliteta održavanja i pravovremena zamjena dotrajale opreme treba omogučiti trajno održavanje razine kvalitete propisane za određenu kategoriju objekta |
2. Kvaliteta održavanja vanjskih prostora kojima raspolaže objekt u okruženju
Kvaliteta održavanja vanjskih prostora treba omogučiti trajno održavanje razine uređenja vanjskih prostora propisane za određenu kategoriju objekta | | | | | | - | ____ | ____ |
IV. POLOAJ I IZGLED OBJEKTA
1. Pogodnosti položaja (lokacije) u odnosu na vrstu objekta i pretežitost motiva boravka gostiju (pogled, u centru, park, blizina plaže i drugo)
Dobar | o | o | o | o | o | 1 | ____ | ____ |
Vrlo dobar | o | o | o | o | o | 2 | ____ | ____ |
Odličan | o | o | o | o | o | 3 | ____ | ____ |
2. Pristup i prometna povezanost
Javnim sredstvima prijevoza ili osobnim vozilima | ||||||||
Dobar | o | o | o | o | o | 1 | ____ | ____ |
Vrlo dobar | o | o | o | o | o | 2 | ____ | ____ |
Odličan | o | o | o | o | o | 3 | ____ | ____ |
3. Vanjski izgled objekta (zgrade)
Dobar | o | o | o | o | o | 1 | ____ | ____ |
Vrlo dobar | o | o | o | o | o | 2 | ____ | ____ |
Odličan | o | o | o | o | o | 3 | ____ | ____ |
4. Individualnost, prepoznatljivost i ugođaj u objektu i pojedinim njegovim dijelovima
Dobar | o | o | o | o | o | 1 | ____ | ____ |
Vrlo dobar | o | o | o | o | o | 2 | ____ | ____ |
Odličan | o | o | o | o | o | 3 | ____ | ____ |
UKUPAN BROJ BODOVA: | ____ | ____ |
UPUTA ZA POPUNJAVANJE III. TOČKE OBRASCA | IV. OSTALI PODACI PO POTREBI: | |
1. Ako ugostiteljski objekt ispunjava uvjete za određeni obvezni element podnositelj zahtjeva upisuje u prazan kvadrat znak "X". | U _________________ | |
2. Ako ugostiteljski objekt ispunjava uvjete za određeni neobvezni element podnositelj zahtjeva zaokružuje određeni broj bodova u istom retku. | _______________________ (pečat i potpis podnositelja) | |
3. Ako se u stupcu broj sedam nalazi prazan krug podnositelj zahtjeva u njega upisuje broj bodova koji se izračuna sukladno uputi navedenoj u fusnoti. | Datum _____________ |
Znak »« = obvezatni element (ne boduje se)
Znak »o« = neobvezatni element (boduje
se) - Temeljem neobvezatnih elemenata utvrđuje se broj bodova
kojim se vrednuju elementi ponude koji nisu propisani kao uvjet
koji mora ispunjavati ugostiteljski objekt određene kategorije
i time procjenjuje razina razvijenosti ukupne ponude. Neobvezatni
elementi ukazuju na moguče pravce razvoja ugostiteljskog
objekta i predstavljaju temelj za uvođenje novih obvezatnih
elemenata radi unapređenja kvalitete usluga.