Redni broj: |
Vrsta robe: |
Površina sobe : |
_ |
Jednoposteljna soba s umivaonikom s toplom vodom i hladnom vodom |
_ |
|
Dvoposteljna soba s umivaonikom s toplom vodom i hladnom vodom |
_ |
_ |
_ |
_ |
Ormar i stalak za kofere u svim hotelskim apartmanima nalaze se u:
a) spavaćem dijelu (sobi)
b) u predprostoru hotelskog apartmana (zaokružiti a ili b)
2. Zajedničke kupaonice i zahodi na etaži ( ako sve ili dio nema vlastite kuponice)
1. Ukupan kapacitet apartmana
Broj apartmana: _________________
Broj stalnih postelja: __________________
Broj pomoćnih postelja:_______________
Ukupno postelja:____________________
Napomena: Postelje u Studiju računaju se kao stalne postelje i ako su na rasklapanje.
b) Popis apartmana prema rednom broju i osnovnim značajkama Tip: STUDIO
Kapacitet (broj osoba): ____________________
Kategorija (predlaže se): ___________________
Ukupan broj istih apartmana: ___________________
Redni brojevi pod kojima se izdaju: ___________________
Prostori: | Površina:
|
Prostorija za boravak, blagovanje,
kuhanje i spavanje
| |
Kompletna kupaonica: tuš kada ili
polukada ili ležeća kada, zahod
| |
Ukupno: |
|
Predprostor - ako ga ima
| |
Sveukupno (bez lođe i balkona):
| |
Napomena: Ako postoji veći broj različitih studija tabela se može kopirati i priložiti ili na isti
način navesti popis na posebnom listu.
Tip: APARTMAN______ s sobe i _______ pomoćne postelje.
Kapacitet (broj osoba); ______________
Kategorija (predlaže se): ______________
Ukupan broj istih apartmana: ______________
Redni brojevi pod kojima se izdaju: __________________________
Na posebnom listu treba priložiti
popis soba prema: rednom broju (pod kojim se izdaje), vrsti sobe
(prema broju stalnih postelja), osnovnoj opremi u kupaonici (navesti
opremu kojom raspolažu: tuš kada ili polukada ili ležeća
kada, zahod, umivaonik ili dvostruki umivaonik, bide), površini
sobe i površini kupaonice sukladno niže navedenoj tabeli.
Redni Vrsta sobe i osnovna oprema kupaonice:
Površina Površina
broj: sobe:1 kupaonice:
Jednoposteljna soba s kompletnom kupaonicom:
tuš
kada ili polukada ili ležeća
kada, zahod, umivaonik ili dvostruki umivaonik, bide
Dvoposteljna soba s kompletnom kupaonicom:
tuš kada ili polukada ili ležeća kada, zahod,
umivaonik, ili dvostruki umivaonik, bide
Ormar i stalak za kofere u svim sobama
nalaze se u:
a) spavaćem dijelu sobe
b) u predprostoru sobe (zaokružiti
a ili b)
d) Popis hotelskih apartmana prema
rednom broju i osnovnim značajkama
Na posebnom listu treba priložiti
popis hotelskih apartmana prema: rednom broju (pod kojim se izdaje),
tipu hotelskog apartmana (prema broju i vrsti soba), osnovnoj
opremi u kupaonici (navesti opremu kojom raspolaže: tuš
kada ili polukada ili ležeća kada, zahod, umivaonik
ili dvostruki umivaonik, bide), površini pojedinih prostorija
sukladno niže navedenoj tabeli.
Redni Tipovi hotelskog apartmana:
Površina pojedinih
broj: prostorija:
Hotelski apartman - tip I: s jednom
dvoposteljnom sobom Dvoposteljna soba1
Boravak
Čajna kuhinja
Kompletna kupaonica: tuš kada ili
polukada ili ležeća kada, zahod, umivaonik ili dvostruki
umivaonik, bide
1
U površinu sobe ne računa se površina predprostora,
kupaonice i balkona.
Hotelski apartman - tip II: s dvije
dvoposteljne sobe
Dvoposteljna soba1
Dvoposteljna soba1
Boravak
Čajna kuhinja
Kompletna kupaonica: tuš kada ili
polukada ili ležeća kada, zahod, umivaonik ili dvostruki
umivaonik, bide
Ormar i stalak za kofere u svim hotelskim
apartmanima nalaze se u:
a) spavaćem dijelu (sobi)
b) u predprostoru hotelskih apartmana
(zaokružiti a ili b).
e) Popis sobe bez vlastite kupaonice
s umivaonikom s toplom i hladnom vodom
Na posebnom listu treba priložiti
popis soba prema: rednom broju (pod kojim se izdaje), vrsti sobe
(prema broju stalnih postelja) i površini sobe sukladno niže
navedenoj tabeli. Ako sobe pored umivaonika imaju i vlastiti zahod
ili tuš kadu to treba navesti.
Redni Vrsta sobe: Površina
broj: sobe:1
Jednoposteljna soba s umivaonikom s
toplom i hladnom vodom
Dvoposteljna soba s umivaonikom s toplom
i hladnom vodom
Ormar i stalak za kofere u svim sobama
nalaze se u:
a) spavaćem dijelu sobe
b) u predprostoru sobe (zaokružiti
a ili b)
2. Zajedničke kupaonice i
zahodi na etaži (ako sve ili dio soba nema vlastite kupaonice)
Etažne prostorije: ________
Broj:_____
Tuš kupaonica (tuš kada):_____
Zasebni zahodi za žene______
Zasebni zahodi za muškarce______
3. Sadržaji u objektu
Prijem (recepcija) i domaćinstvo:
Kat: Površina: Broj sjedala:
Prijemni hol
Salon
Broj sjedala:
Ugostiteljstvo - ostali
ugostiteljski Kat: Površina u
unutarnjem
objekti (sadržaji): prostoru
U unutarnjem U vanjskom
prostoru prostoru
Blagovaonica (gl. restoran)
Napomena: Nepostojeće prostore
(sadržaje) precrtati.
Ako objekt raspolaže s drugim pros-
torima treba ih navesti
Zajednički zahodi za goste
glavnog restorana (blagovaonice) i ostalih sadržaja u neposrednoj
blizini.
Navesti ostale sadržaje:________
Na katu_______ Na katu______
Sanitarni čvor za muškarce: ________
Sanitarni čvor za žene:_______
Broj zahoda_____ Broj zahoda
Broj pisoara______ Broj umivaonika
Broj umivaonika______
5. Sadržaji u objektu
ili neposrednoj blizini u sastavu objekta. Sadržaji namijenjeni
isključivo ili pretežito gostima tog objekta_______
6. Broj dizala za goste______ Broj
dizala za robu (teret)_______
7. Broj parkirališta______
Broj garaža_______
Priložiti: 3. - Tlocrt vrsta odnosno
tipova smještajnih jedinica u omjeru 1:100, te prijemnog hola i
blagovaonice u omjeru 1:200 s naznačenim površinama prostorija.
III. ELEMENTI I MJERILA ZA KATEGORIZACIJU PANSIONA
NAZIV ELEMENTA | ISPUNJAVA PODNOSITELJ ZAHTJEVA
| | POVJERENSTVO
|
| x
| xx
| xxx
| | | BODOVI
| | OBVEZNI ELEMETNI
| BODOVI
|
1 |
2 | 3
| 4 |
| | 5
| | 7
| 8
|
I. UREÐENJE I OPREMA
1. Velićina objekta
Najmanje 8 soba |
|
|
| - | ____
| ____ |
Najviše 20 soba |
|
|
| - | ____
| ____ |
2. Ulazi
Pristup za pješake |
|
|
| - | ____
| ____ |
Pristup za vozila - ne odnosi se na objekte do kojih objektivno nije moguč pristup vozila
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Zajednićki ulaz za goste i osoblje |
|
| - | -
| ____ | ____
|
Zaseban ulaz za osoblje i robu, a zaseban za goste
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Natkriveni glavni ulaz za goste | o
| o |
| 1 | ____
| ____ |
Zasebne veze između katova (stubišta i/ili dizala) za osoblje i robu, a zasebne za goste
| o | o
|
| 1 | ____
| ____ |
Pristup za invalide u invalidskim kolicima - obveza za ugostiteljske objekte kapaciteta 50 i više soba - ne primjenjuje se na ugostiteljske objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika
| o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
3. Prijemni hal s recepcijom, portirnicom, informacijama i
mjenjaćnicom - površine se ne primjenjuju na ugostiteljske
objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika
Najmanje 9 m2 površine |
|
| - | -
| ____ | ____
|
Najmanje 15 m2 površine |
o | o
|
| 1 | ____
| ____ |
Najmanje 30 m2 površine |
o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
Unutamja korisna visina 2,80 m, zidovi ukrašeni slikama i drugim predmetima
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Najmanje jedan prozor, ukupno ostakljene površine najmanje 1/10 površine poda od kojih se najmanje 1/2 može otvarati ili djelotvoran sustav ventilacije
| o | o
|
| 2 | ____
| ____ |
Podovi prekriveni tepisonom ili polirane ploće, odnosno ploćice ili parket s tepihom
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Pult za službe: recepcije, portirnice, informacija i mjenjaćnice ako je ima
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Mjenjačnica | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
Prihvačanje kreditnih kartica od najmanje dvije vodeče tvrtke
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Dodatne mogučnosti (iznajmljivanje vozila - rent-A-car služba, rezervacije ulaznica za kazališta, športske priredbe i sl., rezervacije u svezi putovanja, raspolaganje i davanje lokalnih informacija, usluge PTT-a, kompjuterizacija recepcijskog poslovanja, poznavanje sklonosti gosta (što gost voli, a što ne voli)
| o | o
| o | O
| ____ | ____
|
Pult nosaća prtljage | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
Mogučnost privremenog odlaganja prtljage gostiju
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Stolice ili fotelje za sjedenje sa stoličima s mogučnošču prilagođavanja njihovog razmještaja (grupe gostiju ili pojedinaćni gosti)
| o | o
|
| 1 | ____
| ____ |
Dovoljan broj ćistih pepeljara osim u prostorijama u kojima je vidno istaknuta zabrana pušenja
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Zvono na ulazu u objekt za poziv osoblja ako se vrata tijekom noči zakljućavaju
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
4. Caffe bar i dučan (shop)
Cafe bar u prijemnom holu ili neposrednoj blizini
| o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
Dučan: prodaja dnevnog, tjednog i mjesećnog domačeg i inozemnog tiska, souvenira, razglednica, osnovne kozmetike i sl.
| o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
5. Dizala
Jedno dizalo za goste |
|
|
| - | ____
| ____ |
U objektima s 5 razina (4 kata i više)
|
|
| - | -
| ____ | ____
|
U objektima s 4 razine (3 kata i više)
| o | o
|
| 1 | ____
| ____ |
U objektima s 3 razine (2 kata i više)
| o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
U objektima s 2 razine (1 kat i više) |
o | o
| o | 3
| ____ | ____
|
Jedno dizalo za robu (teret) i osoblje |
o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
6. Prostorije za zajednićki boravak (salon) i blagovaonica
Prostorija za boravak ili blagovaonica ukupne površine najmanje l m2 po sobi. U slućaju da postoji samo blagovaonica, ista mora biti na raspolaganju gostima između obroka i prilagođena zadržavanju gostiju
|
| - | -
| - | ____
| ____ |
Prostorije za boravak ili blagovaonice ukupne površine najmanje 1,50 m2 po sobi. Blagovaonica s najmanje 60% sjedečih mjesta u odnosu na broj postelja. U slućaju da postoji samo blagovaonica, ista mora biti na raspolaganju gostima između obroka i prilagođena zadržavanju gostiju
| o |
| - | 2
| ____ | ____
|
Najmanje jedna prostorija za boravak gostiju. Blagovaonica za najmanje 80% sjedečih mjesta u odnosu na broj postelja.
| o | o
|
| 3 | ____
| ____ |
Prostorije za boravak gostiju. Blagovaonica s najmanje 60% stolova pogodnih za usluživanje jela i piča u odnosu na broj soba.
| o | o
| o | 3
| ____ | ____
|
7. Prostorije za osobnu higijenu gostiju u neposrednoj blizini
sadržaja (pretpostavlja se da postoje objekti s večim
kapacitetom sadržaja)
Broj zahoda mora biti: | |
| | |
| |
- do 80 mjesta jedan zahod za žene s predprostorom i jedan zahod za muškarce, s pisoarom i predprostorom
|
|
|
| - | ____
| ____ |
- do 170 mjesta dva zahoda za žene s predprostorom i jedan zahod za muškarce s dva pisoara i predprostorom
|
|
|
| - | ____
| ____ |
- do 350 mjesta tri zahoda za žene s predprostorom i dva zahoda za muškarce s tri pisoara i predprostorom
|
|
|
| - | ____
| ____ |
- više od 350 mjesta ćetiri zahoda za žene s predprostorom i tri za muškarce s ćetiri pisoara i predprostorom
|
|
|
| - | ____
| ____ |
U predprostorima zahoda za žene i zahoda za muškarce mora biti:
| | | |
| | |
- do 140 mjesta jedan umivaonik u svakom predprostoru
|
|
|
| - | ____
| ____ |
- do 350 mjesta dva umivaonika u svakom predprostoru
|
|
|
| - | ____
| ____ |
- više od 350 mjesta tri umivaonika u svakom predprostoru
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Ako se u predprostor zahoda za žene i zahoda za muškarce ulazi kroz zajednićku prostoriju, tada u toj prostoriji mogu biti:
| | | |
| | |
- do 80 mjesta jedan umivaonik |
|
|
| - | ____
| ____ |
- do 170 mjesta dva umivaonika |
|
|
| - | ____
| ____ |
- do 350 mjesta tri umivaonika |
|
|
| - | ____
| ____ |
Zidovi obloženi keramićkim ili kamenim ploćicama do visine 1,60 m
| o | o
|
| 1 | ____
| ____ |
Zidovi obloženi plastićnom oblogom do visine 1,60 m
|
|
| - | -
| ____ | ____
|
Podovi obloženi keramićkim ili kamenim ploćicama
| o |
|
| 1 | ____
| ____ |
Podovi od materijala koji ne propušta vodu, lako se ćisti i održava
|
| - | -
| - | ____
| ____ |
8. Stubišta i hodnici - širine stubišta i hodnika
ne primjenjuje se na ugostiteljske objekte koji posluju na dan
stupanja na snagu ovog Pravilnika
Stubište od prirodnog materijala sa zaštitnom trakom ili pokriveno tepisonom odnosno tepih stazom najmanje širine 1,10 m, a hodnici širine 1,20 m
|
| - | -
| - | ____
| ____ |
Stubišta od prirodnog materijala sa zaštitnom trakom ili pokriveno tepisonom odnosno tepih stazom širine najmanje 1,20 m, a hodnici širine 1,30 m
| o |
| - | 1
| ____ | ____
|
Stubišta od prirodnog materijala sa zaštitnom trakom ili pokriveno tepisonom odnosno tepih stazom širine 1,30 m, a hodnici širine 1,50 m u cijelosti prekriveni tepisonom ili tepih stazom
| o | o
|
| 2 | ____
| ____ |
Stubišta i hodnici najmanje širine 1,50 m u cijelosti prekriveni tepisonom ili tepisima
| o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
Stubište širine 1,50 m i hodnici širine 1,75 m u cijelosti prekriveni tepisonom ili tepisima
| o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
Oznake komunikaciije |
|
|
| - | ____
| ____ |
9. Grijanje
Grijanje zajednićkih prostorija za goste, te prostorija za boravak i sanitarnih prostorija u smještajnim jedinicama do temperature od najmanje 18,5°C osim u objektima koji se koriste samo u ljetnoj sezoni
|
| - | -
| - | ____
| ____ |
Grijanje svih prostorija do temperature od najmanje 18,5°C osim u objektima koji se koriste samo u ljetnoj sezoni
| o |
|
| 1 | ____
| ____ |
Grijanje svih prostorija do temperature od najmanje 18,5°C osim u objektima koji se koriste samo u ljetnoj sezoni
| o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
Centralno ili etažno grijanje svih prostorija do temperature od najmanje 20°C
| o | o
| o | 3
| ____ | ____
|
Centralno ili etažno grijanje svih prostorija do temperature od najmanje 22°C s mogučnošču reguliranja u sobama
| o | o
| o | 3
| ____ | ____
|
10. Kondicioniranje zraka (Air condition) pri temperaturi višoj
od 24°C i vlažnosti višoj od 60%
U zajednićkim prostorijama za goste (blagovaonica te aperitiv bar, i salon ako ih ima)
| o | o
|
| 2 | ____
| ____ |
U svim prostorijama uz mogučnost da gost sam regulira kondicioniranje u sobi
| o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
11. Prozraćivanje zajednićkih prostorija za goste
Mogučnost dovoljnog prirodnog prozraćivanja u objektima koji rade samo sezonski
|
|
| - | -
| ____ | ____
|
Mogučnost dovoljnog prozraćivanja djelotvornim sustavom ventilacije za objekte koji rade cjelogodišnje
|
|
|
| - | ____
| ____ |
12. Elektrićna rasvjeta zajednićkih prostorija
Stubišta, hodnici i ostave najmanje 5 W/m2
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Zajednićke prostorije najmanje 10 W/m2
|
|
|
| - | ____
| ____ |
13. Telefonski standard
U recepcijskom holu uveden telefon u zatvorenoj ili zvućno izoliranoj kabini
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Telefon u svim smještajnim jedincama s biranjem preko centrale
| o | o
|
| 3 | ____
| ____ |
Telefon u svim smještajnim jedincama s izravnim biranjem internih, međugradskih i međunarodnih veza
| o | o
| o | 4
| ____ | ____
|
14. Uređaji za daljinsko komuniciranje i fotokopiranje
Raspolaganje telefaksom ili drugim uređajem za daljinsko komuniciranje
| o | o
|
| 1 | ____
| ____ |
15. Signalni uređaji za poziv osoblja
Signalni uređaji za poziv osoblja u svim sobama osim u sobama iz kojih je to moguče telefonom
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
SOS poziv u svim kupaonicama | o
| o |
| 2 | ____
| ____ |
16. Sefovi za čuvanje vrijednosti
Zajednićki sefovi ili druge odgovarajuče mogučnosti za deponiranje vrijednosti za najmanje 30% soba
| o | o
|
| 1 | ____
| ____ |
Zasebni sefovi za najmanje 30% soba | o
| o | o
| 2 | ____
| ____ |
17. Parkirališta ili garaže - samo za objekte do
kojih je objektivno moguč pristup vozila
Za najmanje 10% soba, 1 vozilo po sobi |
| - | -
| - | ____
| ____ |
Za najmanje 20% soba, 1 vozilo po sobi |
o |
| - | 2
| ____ | ____
|
Za najmanje 30% soba, 1 vozilo po sobi |
o | o
|
| 2 | ____
| ____ |
Garaža za najmanje 10% soba 1 vozilo po sobi
| o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
Natkriveno parkiralište | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
Čuvano parkiralište | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
Za objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilaika ako postoji mogučnost izgradnje
| | | |
| | |
Parkirališta za najmanje 10% soba, 1 vozilo po sobi
|
|
| - | -
| ____ | ____
|
Parkirališta za najmanje 20% soba,1 vozilo po sobi
| o | o
|
| 2 | ____
| ____ |
Garaža za najmanje 10% soba, jedno vozilo po sobi
| o | o
| o | 3
| ____ | ____
|
Natkriveno parkiralište | o
| o | o
| 2 | ____
| ____ |
Čuvano parkiralište | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
18. Radio i TV prijemnici
Radio i TV prijemnik u zajednićkim prostorijama
|
|
| - | -
| ____ | ____
|
Radio, TV prijemnik i video u zajednićkim prostorijama
| o | o
|
| 1 | ____
| ____ |
Radio prijemnik u svim sobama | o
| o | o
| 3 | ____
| ____ |
Uređaj za prijem satelitskog programa u zajednićkim prostorijama
| o | o
| o | 4
| ____ | ____
|
19. Sobe (površine, uređenje i oprema)
Minimalne površine soba, ne ukljućujuči predprostor, kupaonicu i balkon moraju iznositi u m2 ()
| | | |
| | |
- za jednoposteljnu sobu | 7
| 7 | 7
| O
| ____ | ____
|
- za dvoposteljnu sobu | 10
| 10 | 10
| O
| ____ | ____
|
Višeposteljna soba ima površinu dvoposteljne sobe uvečanu po svakoj dodatnoj stalnoj postelji za m2
| 3 | 3
| 3 | | ____
| ____ |
Ovi objekti u sobama moraju imati predprostore u kojima su smješteni ormar i stalak za kofere
| o | o
|
| 1 | ____
| ____ |
Ako je u spavačem dijelu sobe ormar u zidu njegova površina dodaje se ukupnoj površini sobe
|
|
| - | -
| ____ | ____
|
Minimalne površine soba, ne ukljućujuči predprostor, kupaonicu i balkon u objektima koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika moraju iznositi u m2:
| | | |
| | |
- za jednoposteljnu sobu | 6
| 6 | 6
| O
| ____ | ____
|
- za dvoposteljnu sobu | 8
| 8 | 8
| O
| ____ | ____
|
Višeposteljna soba ima površinu dvoposteljne sobe uvečanu po svakoj dodatnoj stalnoj postelji za m2
| 3 | 3
| 3 | -
| ____ | ____
|
Ako je u spavačem dijelu sobe ormar u zidu njegovapovršina dodaje se ukupnoj površini sobe
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Unutainja korisna visina prostora u sobama 2,40 m
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Zidovi ukrašeni slikama ili drugim predmetima
| o | o
|
| 1 | ____
| ____ |
Ostakljene površine koje se mogu otvarati (prozori i vrata) moraju iznositi najmanje 1/10 površine poda sobe
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Mogučnost zamraćenja i sprećavanja pogleda izvana s mogučnošču reguliranja svjetla u sobi
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Zaseban uzlaz u svaku sobu, vrata s mogučnošču zakljućavanja
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Unutarnja vrata koja dijele predprostor od spavačeg dijela sobe
| o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
U objektima s više od jednog kata sve sobe oznaćene brojevima u kojima prva znamenka oznaćava kat, ostale znamenke brojeve soba na istom katu
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Postelja ležajne površine 200x90 cm za jednu osobu, a 200x160 cm za duplu (francusku) postelju, pristup duploj postelji s obje strane
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Postelja ležajne površine 190x90 cm zajednu osobu, a 190x140 cm za duplu (francusku) postelju, pristup duploj postelji s obje strane - površine se odnose na ugostiteljske objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Djećju postelju moguče postaviti na zahtjev gosta
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Nočni onnarič ili lako dostupna polica za odlaganje za svaku postelju
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Jedna stolica po postelji |
|
|
| - | ____
| ____ |
Prostirać uz svakv postelju osim u sobama u kojima je pod prekriven tepisouom ili tepihom
| o |
|
| 1 | ____
| ____ |
Stol za toaletu ili pisači stol |
o |
|
| 1 | ____
| ____ |
Madrac za svaku postelju |
|
|
| - | ____
| ____ |
Dvije plahte po postelji koje ne sadrže sintetiku
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Najmanje jedan pokrivać po postelji, a dodatni pokrivaći na zahtjev gosta
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Jedan jastuk po postelji, jastućnice ne smiju sadržavati sintetiku
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Dodatni jastuk po postelji na zahtjev gosta
| o | o
|
| 1 | ____
| ____ |
Prekrivač za svaku postelju | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
Ormar za garderobu s pretincima i odjeljkom za vješanje, odgovarajuče velićine prema broju postelja s najmanje 4 vješalice po postelji
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Stropna ili zidna rasvjeta i po jedno osvjetljenje sa sjenilom uz postelju
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Vidno istaknut cjenik sobe i drugih usluga |
|
|
| - | ____
| ____ |
Glaćalo na zahtjev gosta ako se ne pruža usluga glaćanja
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Uređaj za glaćanje hlaća |
o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
Ugrađena budilica u svakoj sobi | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
Ćokoladica ili bombon u svakoj sobi (»Laku noč bombon« )
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Svježe cvijeće u svakoj sobi |
o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Tiskane obavijesti (»ne stnetaj«,»molim pospremiti sobu« i sl.)
| o | o
|
| 1 | ____
| ____ |
Naprava koja omogučava da se ćuje dijete
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Detektor dima - ne primjenjuje se na ugostiteljske objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Interni telefonski imenik i uputstva za korištenje telefona ako ga soba ima
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Informativna mapa s infoimacijama o pansionu, prospektima, vodićima i priborom za pisanje
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Pribor za šivanje | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
Poklon za dobrodošlicu svakom gostu |
o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Poklon za dobrodošlicu veoma važnim gostima (»VIP tretman«)
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Voštana sviječa i žigice |
|
|
| - | ____
| ____ |
Biblija ili Novi zavjet | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
Košarica za otpatke |
|
|
| - | ____
| ____ |
Veliko garderobno ogledalo | o
| o |
| 1 | ____
| ____ |
Pepeljara, osim u sobama u kojima je oznaka zabrane pušenja
|
|
|
| - | ____
| ____ |
Sobe koje nemaju vlastitu kupaonicu moraju imati:
| | | |
| | |
- umivaonik s tekučom hladnom i toplom vodom
|
|
| - | -
| ____ | ____
|
- zidnu rasvjetu |
|
| - | -
| ____ | ____
|
- ogledalo s policom za toaletni pribor |
|
| - | -
| ____ | ____
|
- utićnicu za električne aparate s oznakom napona struje
|
|
| -
| -
| ____
| ____
|
- ćašu za vodu, jednu po postelji
|
|
| - | -
| ____ | ____
|
- sapun, jedan po postelji |
|
| - | -
| ____ | ____
|
- jedan veči i jedan manji rućnik po postelji
|
| - | -
| - | ____
| ____ |
- jedan veči i dva manja rućnika po postelji
| o |
| - | -
| ____ | ____
|
20. Sobe za invalide
Najmanje jedna soba za invalide | o
| o | o
| 3 | ____
| ____ |
21. Vlastite kupaonice
Postotak soba koje moraju imati vlastitu kupaonicu
| - | -
| 100 | -
| ____ | ____
|
Minimalne površine kupaonice u m2 ()
| 2,5 | 2,5
| 2,5 | O
| ____ | ____
|
Zidovi obloženi keramićkim i1i kamenim ploćicama do visine 1,70 m
| o | o
|
| 1 | ____
| ____ |
Zidovi obloženi plastićnom oblogom do visine 1,70 m
|
|
| - | -
| ____ | ____
|
Podovi obloženi keramićkim ili kamenim ploćicama
| o |
|
| 1 | ____
| ____ |
Podovi od materijala koji ne propušta vodu, lako se ćisti i održava
|
| - | -
| - | ____
| ____ |
Kupaonice moraju imati: | |
| | |
| |
- kadu (ležeča ili tuš kada) s tušem, tekučom toplom i hladnom vodom i odvodom
|
|
|
| - | ____
| ____ |
- zavjesu oko ležeče i1i tuš kade
| o | o
|
| 1 | ____
| ____ |
- visoka zahodska školjka na ispiranje tekučom vodom
|
|
|
| - | ____
| ____ |
- higijenska traka na zahodskoj školjki
|
|
|
| - | ____
| ____ |
- umivaonik s tekučom hladnom i toplom vodom
|
|
|
| - | ____
| ____ |
- toaletni ormarič ili ogledalo s policom za toaletni pribor iznad umivaonika
|
|
|
| - | ____
| ____ |
- elektrićnu rasvjetu |
|
|
| - | ____
| ____ |
- utićnicu za elektrićne aparate sa naznakom napona struje
|
|
|
| - | ____
| ____ |
- utićnica s naponom 110 i 220 V |
o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
- jedan veči rućnik za kupanje i rućnik za ruke po postelji
|
|
|
| - | ____
| ____ |
- jedan veči rućnik za kupanje i dva rućnika po postelj
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Kapu za tuširanje | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
Fen - sušilo za kosu | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
Ogrtać za kupaonicu jedan po postelji
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Drraće rućnika |
|
|
| - | ____
| ____ |
Vješalicu za odječu |
|
|
| - | ____
| ____ |
Imitaciju dnevnog svjetla | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
Sapun, jedan po postelji | o
|
|
| 1 | ____
| ____ |
Toaletni papir |
|
|
| - | ____
| ____ |
Pjenu za kupanje i šampon za kosu |
o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Prostirać za noge | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
Vreču za odlaganje prljavog rublja |
o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Higijenske vrečice | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
ćetku za ćiščenje zahodske školjke
|
|
|
| - | ____
| ____ |
ćašu za vodu, jednu po postelji |
|
|
| - | ____
| ____ |
Brijači pribor za jednokratnu uporabu
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Posudu za otpatke |
|
|
| - | ____
| ____ |
22. Zajednićke prostorije za osobnu higijenu gostiju
na etaži
Jedna tuš kupaonica i jedan zaseban zahod za svake tri sobe bez kupaonice, a najmanje jedna tuš kupaonica i jedan zaseban zahod na etaži
|
| - | -
| - | ____
| ____ |
Jedna tuš kupaonica i jedan zaseban zahod za svake dvije sobe bez kupaonice, a najmanje jedna tuš kupaonica i jedan zaseban zahod na svakoj etaži
| - |
| - | -
| ____ | ____
|
Zahodi moraju biti odvojeni za žene i muškarce
|
|
| - | -
| ____ | ____
|
Zidovi obloženi keramićkim ili kamenim ploćicama ili plastićnom oblogom do visine 1,70
|
|
| - | -
| ____ | ____
|
Podovi od materijala koji ne propušta vodu, lako se ćisti i održava
|
|
| - | -
| ____ | ____
|
Zajednićka kupaonica mora imati: |
| | |
| | |
- tekuču toplu i hladnu vodu |
|
| - | -
| ____ | ____
|
- tuš kadu |
|
| - | -
| ____ | ____
|
- ležeču kadu s tušem |
o | o
| - | 2
| ____ | ____
|
- zavjesu oko ležeče ili tuš kade
|
|
| - | -
| ____ | ____
|
Površina tuš kupaonice u m2
| 1,5 | 1,5
| - | -
| ____ | ____
|
Zajednićke zahodi odvojeni za žene i muškarce moraju imati:
| | | |
| | |
- visoku zahodsku školjku na ispiranje tekučom vodom
|
|
| - | -
| ____ | ____
|
- toaletni papir |
|
| - | -
| ____ | ____
|
- predprostor s umivaonikom, elektrićnom rasvjetom, ogledalom, držaćima sapuna i držaćima rućnika ili aparatom za sušenje ruku
|
|
| - | -
| ____ | ____
|
23. Minibar (hladnjak) opskrbljen alkoholnim pičima,
pivom, vinom i bezalkoholnim pičima
Cjenik uz svaki minibar ako ga ima |
|
|
| - | ____
| ____ |
Bešumni minibar u svim sobama | o
| o | o
| 2 | ____
| ____ |
Postoje automati za usluživanje | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
24. Office na katovima
Office na svakom katu opremljen umivaonikom s mogučnošču odlaganja rublja, pribora i sredstava za ćiščenje
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Office opremljen interfonom | o
| o | o
| 2 | ____
| ____ |
25. Sadržaji ugostiteljskog
objekta
Ugostiteljski saržaji (izvanpansionska ponuda):
| | | |
| | |
A-la-carte restoran, kavana, pivnica i sl. |
o | o
| o | O
| ____ | ____
|
Ugostiteljsko-zabavni sadržaji: nočni klub, nočni bar, disko klub i sl.8
| o | o
| o | O
| ____ | ____
|
Butici i trgovine | o
| o | o
| O |
____ | ____
|
Frizerski salon | o
| o | o
| 3 | ____
| ____ |
Kozmetićki salon | o
| o | o
| 2 | ____
| ____ |
Pedikerski salon | o
| o | o
| 2 | ____
| ____ |
Dvorana za sastanke 30-50 mjesta | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
Dvorane za sastanke veče od 50 mjesta8
| o | o
| o | ¡
| ____ | ____
|
Pansionska plaža uređena i opremljena
| o | o
| o | 15
| ____ | ____
|
Služba Beach Captaina na hotelskoj plaži
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Iznajmljivanje sportske opreme za plažu (sandoline, pedaline, wind surfmg i sl.)9
| o | o
| o | ¡
| ____ | ____
|
Zatvoreni bazen | o
| o | o
| 12 | ____
| ____ |
Bazen na otvorenom | o
| o | o
| 8 | ____
| ____ |
Istaknuto pravilo ponašanja na plaži odnosno bazenu
| |
| | -
| ____ | ____
|
Rućnik na raspolaganju gostu na plaži odnosno bazenu
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Prijenos ležaljki i suncobrana obavlja osoblje na plaži i bazenu (beach boy)
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Korištenje ležaljki i suncobrana se ne naplačuje
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Sauna | o |
o | o
| 3 | ____
| ____ |
Masaža | o
| o | o
| 2 | ____
| ____ |
Solariji | o
| o | o
| 2 | ____
| ____ |
Trim kabinet | o
| o | o
| 2 | ____
| ____ |
Igralište za golf | o
| o | o
| 15 | ____
| ____ |
Igrališta za tenis9 | o
| o | o
| O |
____ | ____
|
Igralište za skvoš9 |
o | o
| o | O
| ____ | ____
|
portske dvorane8 | o
| o | o
| O |
____ | ____
|
Kuglana (automatska) ili bowling | o
| o | o
| 5 | ____
| ____ |
Igrališta za košarku, odbojku i sl.9
| o | o
| o | O
| ____ | ____
|
Stolni tenis | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
Igrališta za mini-golf | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
Služba animacije (animator, prostorija i oprema)
| o | o
| o | 4
| ____ | ____
|
Zasebna prostorije za društvene igre (šah, domino, karte za igru i sl.)
| o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
Djećji vrtič | o
| o | o
| 4 | ____
| ____ |
Organizirano ćuvanje djece na zahtjev gosta (baby sitter)
| o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
Smještaj kučnih ljubimaca | o
| o | o
| 2 | ____
| ____ |
26. Prostorije za osoblje
Garderobe odvojene za muškarce i žene opremljene pojedinaćnim ormaričima, klupama ili stolicama, a dvodjelnim ormaričima za osoblje koje radi na pripremanju i usluživanju hrane
| |
| | -
| ____ | ____
|
Kupaonice ili tuš kupaonice odvojene za muškarce i žene. Kupaonice moraju imati toplu i hladnu vodu, tuš, zahod na ispiranje tekučom vodom, umivaonik s ogledalom i posudu za otpatke
| o | o
| | 3
| ____ | ____
|
Blagovaonice za osoblje ako je u jednoj smjeni zaposleno više od šest osoba
| o | o
| | 2
| ____ | ____
|
27. Kvaliteta uređenja i opreme objekta (izbor razine kvalitete)
Dovoljna (udovoljava minimalnim uvjetima) |
| -
| - | -
| ____ | ____
|
Dobra | o |
| -
| 1 | ____
| ____ |
Vrlo dobra (prosjećna razina kvalitete)
| o | o
| | 2
| ____ | ____
|
Odlična | o
| o | o
| 3 | ____
| ____ |
28. Kvaliteta uređenja vanjskih prostora kojima raspolaže
objekt u okruženju (nasadi i parkovni objekti: šetnice,
staze, vodoskoci i sl.) mora biti na razini unutarnjeg uređenja
i opreme
Dovoljna (udovoljava minimalnim uvjetima) |
| -
| - | -
| ____ | ____
|
Dobra | o |
| -
| 1 | ____
| ____ |
Vrlo dobra (prosjećna razina kvalitete)
| o | o
| | 2
| ____ | ____
|
Odlićna | o
| o | o
| 3 | ____
| ____ |
II. USLUGE
1. Recepcija - prijem i ispračaj gostiju
U okviru 24 sata služba recepcije, portirnice i informacija radi sati
| - | -
| 12 | O
| ____ | ____
|
Dežurstvo i u vrijeme kada recepcija ne radi, osoblje se javlja na poziv
| |
| | -
| ____ | ____
|
Mjenjaćnica radi 12 sati dnevno - ako je ima
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Mjenjaćnica radi 16 sati dnevno - ako je ima
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Osoblje, koje komunicira s gostima sporazumijeva se najednom stranom jeziku
| | -
| - | -
| ____ | ____
|
Osoblje, koje komunicira s gostima s osnovnim znanjem 2 strana jezika12
| o | o
| | 1
| ____ | ____
|
Osoblje, koje komunicira s gostima sa znanjem 3 strana jezika12
| o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
2. Prijenos prtljage gostiju
Kolica na raspolaganju gostu | o
| o |
| 1 | ____
| ____ |
Obavlja osoblje 16 sati dnevno | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
Obavlja osoblje 24 sata | o
| o | o
| 2 | ____
| ____ |
3. Usluge čuvanja vrijednosti
U trezoru s radom 14 sati dnevno | o
| o |
| 1 | ____
| ____ |
U trezoru s radom 16 sati dnevno | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
U trezoru ili zasebnim sefovima 18 sati dnevno
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
U zasebnim sefovima 24 sata | o
| o | o
| 1 | ____
| ____ |
4. Usluge dorućka - ako se pružaju
U zajedničkoj prostoriji koja se koristi i za druge svrhe (prostor za boravak i sl.)
| |
| - | -
| ____ | ____
|
U blagovaonici | o
| o |
| 1 | ____
| ____ |
Sadržaj dorućka: |
| | | |
| |
Kontinentalni dorućak (kruh cini i bijeli, jedna vrsta peciva, maslac, džem ili med, vočni sok, napitak - ćaj, mlijeko ili kava)
| |
| - | -
| ____ | ____
|
Kontinentalni dorućak, toast, više vrsta peciva, žitarice, napitak (ćaj, kava, kakao, mlijeko) u neogranićenim kolićinama
| o | o
| | -
| ____ | ____
|
Prošireni asortiman (vočni sok, mlijećni proizvodi, izbor toplih i hladnih jela od mesnih proizvoda, jaja, svježe voče, kompoti, mogučnost dijetalnog dorućka, izbor drugih jela)
| o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
Usluživanje dorućka ili buffet (švedski) stol, vrijeme usluživanja najmanje 2 sata
| |
| - | -
| ____ | ____
|
Usluživanje dorućka ili buffet (švedski) stol, vrijeme usluživanja najmanje 3 sata
| o | o
| | 1
| ____ | ____
|
5. Usluživanje glavnih obroka (rućak, većera),
drugih jela, piča i napitaka u blagovaonicama i drugim
prostorijama za usluživanje - ne odnosi se na objekte koji
pružaju samo usluge smještaja i garni objekte (objekti
koji pružaju uslugu smještaja i dorućka
Vidno istaknuta obavijest o vremenu usluživanja
| |
| | -
| ____ | ____
|
Usluživanje u vrijeme glavnih obroka, najmanje 1 sat i 30 minuta za svaki obrok
| |
| - | -
| ____ | ____
|
Usluživanje u vrijeme glavnih obroka, najmanje 2 sata za svaki obrok
| o | o
| | 2
| ____ | ____
|
Usluživanje u vrijeme glavnih obroka, najmanje 3 sata za svaki obrok
| o | o
| o | 3
| ____ | ____
|
Usluživanje toplih jela na zagrijanim (toplim) tanjurima
| o |
| | 1
| ____ | ____
|
Usluživanje piča u odgovarajuče dizajniranim ćašama za pojedine vrste piča
| o | o
| | 1
| ____ | ____
|
6. Vinske karte - ponuda vina
Vinska karta s najmanje 10 razlićitih vrsta vina
| o | o
| | 1
| ____ | ____
|
Vinska karta s najmanje 20 razlićitih vrsta vina
| o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
Vinska karta s najmanje 40 razlićitih kvalitetnih vrsta vina s kontroliranim geografskim porijeklom
| o | o
| o | 3
| ____ | ____
|
Osoblje, koje poznaje vina i druga pića, sa sposobnošču objašnjenja i davanja preporuke gostu
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
7. Jelovnici - ponuda jela
Menu mora sadržavati najmanje tri slijeda jela
| |
| | -
| ____ | ____
|
Najmanje 2 menu-a po izboru |
| | -
| - | ____
| ____ |
Najmanje 3 menu-a po izboru i 10 A-la-carte jela
| o | o
| | 1
| ____ | ____
|
Najmanje 4 menu-a po izboru i 15 A-la-carte jela
| o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
Ponuda couvera (razni namazi i pecivo) |
o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
Najmanje 4 menu-a po izboru i 20 A-la-carte jela
| o | o
| o | 3
| ____ | ____
|
Osoblje, koje poznaje sastav jela, sa sposobnošču objašnjenja i davanja preporuke
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
8. Ustuge caffe bara u okviru objekta
Usluživanje 12 sati dnevno | o
| o |
| 1 | ____
| ____ |
Usluživanje 16 sati dnevno | o
| o | o
| 2 | ____
| ____ |
Karta piča s najmanje 30 domačih i stranih žestokih piča
| o | o
| | 1
| ____ | ____
|
Karta piča s najmanje 40 domačih i stranih žestokih piča
| o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
Karta pića s najmanje 50 domaćih i stranih vina
| o | o
| o | 3
| ____ | ____
|
9. Izgled osoblja
Osoblje ćisto i uredno (radna odječa, kosa, ruke, nokti i ostalo)
| |
| | -
| ____ | ____
|
Radna odječa za pojedine sektore rada
| |
| | -
| ____ | ____
|
Razlićita, odgovarajuče dizajnirana radna odječa za pojedine sektore rada i sukladna uređenju pojedinih prostora
| o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
Bedž s imenom za osoblje koje komunicira s gostima
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
10. Poznavanje stranih jezika iz podrućja struke - strane
jezike tećno govore
Rukovoditelj objekta: | |
| | |
| |
- jedan strani jezik |
| | -
| - | ____
| ____ |
- dva strana jezika | o
| o |
| 1 | ____
| ____ |
- tri strana jezika | o
| o | o
| 2 | ____
| ____ |
Osoblje koje komunicira s gostima: |
| | | |
| |
- jedan strani jezik |
| | -
| - | ____
| ____ |
- dva strana jezika | o
| o |
| 1 | ____
| ____ |
- tri strana jezika | o
| o | o
| 2 | ____
| ____ |
- četiri strana jezika | o
| o | o
| 3 | ____
| ____ |
11. Usluge telefona i buđenja gostiju
Telefonska centrala radi 12 sati dnevno, ostalo vrijeme osoblje portirnice se javlja na poziv telefonom i služi se jednim stranim jezikom (ako ima telefone u sobama)
| |
| - | -
| ____ | ____
|
Telefonska centrala radi 16 sati dnevno, ostalo vrijeme osoblje portirnice se javlja na poziv telefonom i služi se s dva strana jezika
| o | o
| | 1
| ____ | ____
|
Mogučnost direktnog biranja iz sobe |
o | o
| o | 3
| ____ | ____
|
Buđenje gosta na njegov zahtjev |
| |
| - | ____
| ____ |
12. Mijenjanje rublja (posteljine) u sobama i kupaonicama
Zamjena posteljine i rućnika kod svake promjene gosta
| |
| | -
| ____ | ____
|
Posteljina (plahte i jastućnice) jedanput, a rućnici dvaput tjedno
| |
| - | -
| ____ | ____
|
Posteljina dva puta, a rućnici tri puta tjedno
| o | o
| | 1
| ____ | ____
|
Posteljina i rućnici svaki dan | o
| o | o
| 3 | ____
| ____ |
13. Mijenjanje stolnog rublja (stolnjaci, ubrusi)
Stalna zamjena prljavog rublja ćistim
| |
| | -
| ____ | ____
|
Stolnjak jedanput tjedno, nadstolnjak tri puta tjedno, papirnati ubrusi za svaki obrok
| |
| - | -
| ____ | ____
|
Stolnjak dva puta tjedno, nadstolnjak svaki dan, papirnati ubrusi za svaki obrok
| o | o
| | 1
| ____ | ____
|
Izmjena rublja za svaki obrok | o
| o | o
| 3 | ____
| ____ |
14. Ćiščenje i pospremanje smještajnih
jedinica
Iza svake promjene gosta |
| |
| - | ____
| ____ |
Jedanput dnevno |
| |
| - | ____
| ____ |
Jedanput dnevno s popodnevnim popravljanjem
| o | o
| o | 1
| ____ | ____
|
15. Pranje i glaćanje rublja gostiju
Pranje i glaćanje rublja gostiju |
o | o
| o | 2
| ____ | ____
|
16. Ćiščenje obuče
Aparat za ćiščenje obuče na raspolaganju gostima
| o |
| | 1
| ____ | ____
|
III. KVALITETA ODRAVANJA
1. Kvaliteta održavanja objekta (unutrašnjosti i
fasade) i pravovremena zamjena dotrajale opreme u prostorijama
namjenjenim gostima
Kvaliteta održavanja i pravovremena zamjena dotrajale opreme treba omogučiti trajno održavanje razine kvalitete propisane za određenu kategoriju objekta
| |
| | -
| ____ | ____
|
2. Kvaliteta održavanja vanjskih prostora kojima raspolaže
objekt u okruženju
Kvaliteta održavanja vanjskih prostora treba omogučiti trajno održavanje razine uređenja vanjskih prostora propisane za određenu kategoriju objekta
| |
| | -
| ____ | ____
|
IV. POLOAJ I IZGLED OBJEKTA
1. Pogodnosti položaja (lokacije) u odnosu na vrstu objekta
i pretežitost motiva boravka gostiju (pogled, u centru, park,
blizina plaže i drugo)
Dobar | o |
o | o
| 1 | ____
| ____ |
Vrlo dobar | o
| o | o
| 2 | ____
| ____ |
Odličan | o
| o | o
| 3 | ____
| ____ |
2. Pristup i prometna povezanost
Javnim sredstvima prijevoza ili osobnim vozilima
| | | |
| | |
Dobar | o |
o | o
| 1 | ____
| ____ |
Vrlo dobar | o
| o | o
| 2 | ____
| ____ |
Odličan | o
| o | o
| 3 | ____
| ____ |
3. Vanjski izgled objekta (zarade)
Dobar | o |
o | o
| 1 | ____
| ____ |
Vrlo dobar | o
| o | o
| 2 | ____
| ____ |
Odličan | o
| o | o
| 3 | ____
| ____ |
4. Individualnost, prepoznatljivost i ugođaj u objektu
i pojedinim njegovim dijelovima
Dobar | o | o
| o | 1 | ____ |
____ |
Vrlo dobar | o | o
| o | 2 | ____ |
____ |
Odličan | o | o
| o | 3 | ____ |
____ |
UKUPAN BROJ BODOVA: | ____ |
____ |
UPUTA ZA POPUNJAVANJE III. TOČKE OBRASCA
| | IV. OSTALI PODACI PO POTREBI:
|
1. Ako ugostiteljski objekt ispunjava uvjete za određeni obvezni element podnositelj zahtjeva upisuje u prazan kvadrat znak "X".
| | U _________________ |
2. Ako ugostiteljski objekt ispunjava uvjete za određeni neobvezni element podnositelj zahtjeva zaokružuje određeni broj bodova u istom retku.
| | _______________________ (pečat i potpis podnositelja)
|
3. Ako se u stupcu broj sedam nalazi prazan krug podnositelj zahtjeva u njega upisuje broj bodova koji se izračuna sukladno uputi navedenoj u fusnoti.
| | Datum _____________ |
Znak »« = obvezatni element (ne boduje se).
Znak »o« = neobvezatni element (boduje se) - Temeljem
neobvezatnih elemenata utvrđuje se broj bodova kojim se vrednuju
elementi ponude koji nisu propisani kao uvjet koji mora ispunjavati
ugostiteljski objekt određene kategorije i time procjenjuje
razina razvijenosti ukupne ponude. Neobvezatni elementi ukazuju
na moguče pravce razvoja ugostiteljskog objekta i predstavljaju
temelj za uvođenje novih obvezatnih elemenata radi unapređenja
kvalitete usluga.