|
Internet i poslovne usluge za poduzetnike Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave. Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice. Link za opširnije informacije o izradi web stranica |
||
| OZ-5H |
Format 295x205 mm
I. PODACI O UGOSTITELJU
| 1. | Tvrtka i sjedište ugostitelja |
| _ | _ |
| 2. | Vrsta i naziv ugostiteljskog objekta |
|
_ | _ |
| 3. | Sjedište ugostiteljskog objekta (mjesto, ulica, broj, telefon I fax) |
|
_ | _ |
| 4. | Ime, prezime i stručna sprema voditelja poslovanja |
|
_ | _ |
| 5. | Kategorija koju ugostitelj predlaže utvditi za ugostiteljski objekt |
|
_ | _ |
Priložiti: 1. - Rješenje o upisu u registar trgovačkog suda (za ugostitelja pravnu osobu), ili
- obrtnicu (za ugostitelja fizičku osobu)
2. - Svu pribavljenu
dokumentaciju o ispunjavanju uvjeta sukladno posebnim propisima
II. PODACI O UGOSTITELJSKOM OBJEKTU
Godina izgradnje: _________Godina rekonstrukcije:________________
Ugostiteljski objekt ima:
a) jednu zgradu ili
b) glavnu zgradu i depandansi (broj) ili
c)______________________________________
Glavna zgrada ima: podrum, prizemlje i ________________katova ili terasasto građen objekt
s_____________ etaža, ili smješten je na _______________katu zgrade (nepotrebno precrtati),
ili_____________________
Ugostiteljski objekt posluje:
sezonski od _________do_________ili
b) cijelu godinu
Ugostiteljske usluge:
a) noćenje i doručak
b) polupansion
c) puni pansion
Priložiti:
1.
- Rješenje o upisu u registar trgovačkog suda (za ugostitelja pravnu osobu), ili
- obrtnicu (za ugostitelja fizičku osobu)
2.
- Svu pribavljenu dokumentaciju
o ispunjavanju uvjeta sukladno posebnim propisima
3. Sjedište ugostiteljskog objekta (mjesto, ulica, broj, telefon i fax)
4. Ime, prezime i stručna sprema voditelja poslovanja
5. Kategorija koju ugostitelj predlaže utvrditi za ugostiteljski objekt
Priložiti:
1. - Rješenje o upisu u registar trgovačkog suda (za ugostitelja pravnu osobu), ili
- obrtnicu (za ugostitelja fizičku osobu)
2. - Svu pribavljenu dokumentaciju
o ispunjavanju uvjeta sukladno posebnim propisima
1. Smještajni kapacitet objekta
Tip: STUDIO
Kapacitet (broj osoba):
Kategorija (predlaže se):
Prostori:______________ Površina:
Prostorija za boravak, blagovanje, kuhanje i spavanje
Kompletna kupaonica: tuš kada ili polukada ili ležeća kada, zahod, umivaonik ili dvostruki umivaonik, bide
Ukupno:
Predprostor - ako ga ima
Sveukupno (bez lođe i balkona):
Tip: APARTMAN s sobe i pomoćne postelje.
kapacitet (broj osoba):
Kategorija (predlaže se):
Prostori:__________________ Površina:
Prostorije za boravak, blagovanje i kuhanje
Jednoposteljna soba
Dvoposteljna soba
Kompletna kupaonica: tuš kada ili polukada ili ležeća kada, zahod, dvostruki umivaonik, bide (nepotrebno precrtati)
Kupaonica: tuš kada ili polukada ili ležeća kada, umivaonik (nepotrebno precrtati)
Zaseban zahod s umivaonikom
Ukupno:
Predprostor - ako ga ima
Sveukupno (bez lođe i balkona)
2. Sadržaji:
Bazen na otvorenom ÿ
Sauna ÿ
Teniski teren ÿ
3. Broj parkirališta___________ Broj garaža__________
Priložiti: 3. - Tlocrt apartmana u omjeru 1:100
s naznačenim površinama prostorija
| NAZIV ELEMENTA | ||||||||||
I. UREÐENJE I OPREMA
1. Ulazi
| Pristup za pješake | ||||||||
| Pristup za vozila - ne odnosi se na objekte do kojih objektivno nije moguć pristup vozila |
2. Grijanje - ne odnosi se na objekte koji posluju samo u ljetnoj sezoni
| Grijanje prostorija za boravak i sanitarnih prostorija do temperature od najmanje 18,5°C | ||||||||
| Grijanje svih prostorija do temperature od najmanje 20°C | ||||||||
| Grijanje svih prostorija do temperature od najmanje 22°C uz mogućnost da gost sam regulira temperaturu |
3. Kondicioniranje zraka (Air condition) pri temperaturi višoj od 24°C i vlažnosti višoj od 60%
| U boravku i blagovaonici s mogućnošću reguliranja | ||||||||
| U čitavom apartmanu s mogućnošću reguliranja |
4. Električna rasvjeta
| Vanjska rasvjeta na ulazu | ||||||||
| Osvjetljenje zidnom ili stropnom lampom u svakoj prostoriji minimalnog intenziteta svjetla 10 W/m2 | ||||||||
| Lampa uz svaku postelju intenziteta svjetla najmanje 7,5 W/m2 | ||||||||
| Stolna ili stojeća lampa za osvjetljenje stola | ||||||||
| Osvjetljenje prostorija za osobnu higijenu gostiju minimalnog intenziteta svjetla l0 W/m2 |
5. Telefonski standardi
| Telefon s izravnim biranjem međugradskih i međunarodnih veza | ||||||||
| Telefon u boravku i sobama |
6. Uređaji za daljinsko komuniciranje
| Telefaks u apartmanu | ||||||||
| Mogućnost iznajmljivanja telefaksa |
7. Sefovi za čuvanje vrijednosti
| Sef u kući |
8. Parkiralište ili garaža - ne odnosi se na objekte do kojih objektivno nije moguć pristup vozila
| Privatno parkiralište ili garaža u neposrednoj blizini za jedno vozilo |
9. Radio i TV prijemnici
| Radio prijemnik u boravku | ||||||||
| TV prijemnik u boravku | ||||||||
| Radio prijemnik u svim sobama | ||||||||
| Uređaj za prijem satelitskog programa |
10. Apartman - STUDIO - ako se u kući za odmor iznajmljuje Studio
| Jedna prostorija uređena i opremljena za dnevni boravak, blagovanje, kuhanje i spavanje | ||||||||
| Kompletna kupaonica s polukadom ili tuš kadom ili zasebni zahod s umivaonikom i kupaonica s polukadom ili tuš kadom i umivaonikom |
11. Apartman - ako se u kući za odmor iznajmljuje apartman
| Jedna prostorija može biti uređena i opremljena za: | ||||||||
| dnevni boravak, blagovanje i kuhanje | ||||||||
| Jedna prostorija može biti uređena i opremljena za: | ||||||||
| dnevni boravak i blagovanje (kuhinja je zasebna prostorija) | ||||||||
| Predprostor na ulazu | ||||||||
| Kompletna kupaonica s ležećom kadom | ||||||||
| Kompletna kupaonica s ležećom kadom ili kupaonica s ležećom kadom i umivaonikom i zasebnim zahodom i umivaonikom | ||||||||
| Kompletna kupaonica s polukadom ili tuš kadom ili zaseban zahod s umivaonikom i kupaonica s polukadom ili tuš kadom i umivaonikom | ||||||||
| Spavaće sobe s dvije ili više postelja s vlastitom kompletnom kupaonicom u okviru sobe | ||||||||
| Zaseban zahod s umivaonikom bez obzira na kapacitet apartmana | ||||||||
| Broj kompletnih kupaonica jednak je broju soba | ||||||||
| Broj kompletnih kupaonica ili kupaonica s ležećom kadom i umivaonikom i zasebnih zahoda s umivaonikom jednak je broju dvoposteljnih soba osim ako apartman raspolaže s jednoposteljnim sobama, na svake dvije postelje u jednoposteljnoj sobi dolazi jedna kompletna kupaonica | ||||||||
| Ako je apartman za četiri i manje osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu | ||||||||
| Ako je apartman za pet osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu i dodatni zahod s umivaonikom | ||||||||
| Ako je apartman za šest osoba mora imati dvije kompletne kupaonice | ||||||||
| Ako je apartman za sedam osoba mora imati dvije kompletne kupaonice i dodatni zahod s umivaonikom | ||||||||
| Ako je apartman za osam osoba mora imati tri kompletne kupaonice | ||||||||
| Ako je apartman za pet i manje osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu | ||||||||
| Ako je apartman za šest osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu i dodatni zahod s umivaonikom | ||||||||
| Ako je apartman za sedam osoba mora imati dvije kompletne kupaonice | ||||||||
| Ako je apartman za osam osoba mora imati dvije kompletne kupaonice i dodatni zahod s umivaonikom | ||||||||
| Akoje apartman za šest i manje osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu | ||||||||
| Ako je apartman za sedam osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu i dodatni zahod s umivaonikom | ||||||||
| Ako je apartman za osam osoba mora imati dvije kompletne kupaonice |
12. Minimalne površine pojedinih prostorija u Studiju u m2 bez predprostora, lođe i balkona - površine pojedinih prostorija mogu biti manje za onoliko koliko su druge prostorije osim predprostora veće od propisanog minimuma
| Prostorija za dnevni boravak, blagovanje, kuhanje i spavanje za pojedine uobičajene tipove Studija: | ||||||||
| Tip: Studio za tri osobe | ||||||||
| Tip: Studio za tri osobe | ||||||||
| Tip: Studio za četiri osobe | ||||||||
| Kompletna kupaonica s polukadom ili tuš kadom3 |
13. Minimalne površine pojedinih prostorija u apartmanu u m2 bez predprostora, lođe i balkona - površine pojedinih prostorija u objektima koji se kategoriziraju s jednom, dvije i tri zvjezdice mogu biti manje za onoliko koliko su druge prostorije osim predprostora veće od propisanog minimuma
| Površina prostorije za dnevni boravak, blagovanje i kuhanje utvrđuje se na slijedeći način: | ||||||||
| - ako apartman nema pomoćnih postelja ili ima jednu, površina se utvrđuje kao za apartman s dvije pomoćne postelje: | ||||||||
| - na osnovu broja postelja (stalnih u sobama i pomoćnih - sklopivih u dijelu za dnevni boravak, ako ih apartman ima) tako da po svakoj postelji iznosi m2 | ||||||||
| - površina ni u kojem slučaju ne može biti manja od ukupno m2 | ||||||||
| - ako su u dijelu za dnevni boravak pomoćne postelje površina se povećava po svakoj pomoćnoj postelji za m2 | ||||||||
| Površina prostorije za dnevni boravk, blagovanje i kuhanje za pojedine uobičajene tipove apartmana: | ||||||||
| a) apartman bez pomoćnih - sklopivih postelja u dijelu za dnevni boravak1 | ||||||||
| Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom sobom | ||||||||
| Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom i jednom jednoposteljnom sobom | ||||||||
| Tip: Apartman s dvije dvoposteljne sobe | ||||||||
| Tip: Apartman s dvije dvoposteljne i jednom jednoposteljnom sobom | ||||||||
| Tip: Apartman s tri dvoposteljne sobe | ||||||||
| Tip: Apartman s jednom troposteljnom sobom | ||||||||
| b) apartman s pomoćnim - sklopivim posteljama u dijelu za dnevni boravak1 | ||||||||
| Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom sobom i dvije pomoćne postelje | ||||||||
| Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom i jednom jednoposteljnom sobom i dvije pomoćne postelje | ||||||||
| Tip: Apartman s dvije dvoposteljne sobe i dvije pomoćne postelje | ||||||||
| Tip: Apartman s dvije dvoposteljne i jednom jednoposteljnom sobom i dvije pomoćne postelje | ||||||||
| Tip: Apartman s tri dvoposteljne sobe i dvije pomoćne postelje | ||||||||
| Tip: Apartman s jednom troposteljnom sobomi dvije pomoćne postelje | ||||||||
| Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom sobomi jednom pomoćnom posteljom | ||||||||
| Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom, jednomjednoposteljnom sobom i jednom pomoćnom posteljom | ||||||||
| Tip: Apartman s dvije dvoposteljne sobe i jednom pomoćnom posteljom | ||||||||
| Tip: Apartman s dvije dvoposteljne sobe, jednom jednoposteljnom sobom i jednom pomoćnom posteljom | ||||||||
| Tip: Apartman s tri dvoposteljne sobe i jednom pomoćnom posteljom | ||||||||
| Tip: Apartman s jednom troposteljnom sobom i jednom pomoćnom posteljom | ||||||||
| Jednoposteljna soba1 | ||||||||
| Dvoposteljna soba1 | ||||||||
| Višeposteljna soba ima površinu dvoposteljne sobe uvećanu po svakoj dodatnoj stalnoj postelji za m2 | ||||||||
| Kompletna kupaonica s ležećom kadom2 | ||||||||
| Kompletna kupaonica s polukadom ili tuš kadom2 | ||||||||
| Zaseban zahod s umivaonikom2 | ||||||||
| Kupaonica s ležećom kadom i umivaonikom2 | ||||||||
| Tuš kupaonica s umivaonikom2 | ||||||||
| Predprostor u jednosobnom apartmanu1 | ||||||||
| Predprostor u dvosobnom apartmanu1 | ||||||||
| Predprostor u trosobnom apartmanu1 | ||||||||
| Ako apanman raspolaže ormarom u zidu za njegovu površinu uvećava se površina prostorije u kojoj se nalazi | ||||||||
| Ako apartman raspolaže ostavom za njenu površinu uvećava se površina kuhinje | ||||||||
| Unutarnja korisna vsina prostorije 2,40 m | ||||||||
| Sobe za poslugu ako ih apartman ima | ||||||||
| Jednoposteljna1 | ||||||||
| Dvoposteljna1 | ||||||||
| Kompletna tuš kupaonica2 |
14. Uređenje i oprema kuće
| a) Zajednički sadržaji | ||||||||
| Apartman s balkonom | ||||||||
| Zidovi ukrašeni slikama ili drugim predmetima | ||||||||
| Ostakljene površine koje se mogu otvarati (prozori i vrata) moraju iznositi najmanje 1/10 površine poda sobe | ||||||||
| Mogućnost zamračenja i sprečavanja pogleda izvana s mogućnošću reguliranja svjetla u sobi | ||||||||
| Ormar za garderobu s pretincima i odjeljkom za odlaganje odjeće odgovarajuće veličine prema broju postelja i najmanje 4 vješalice po postelji | ||||||||
| Stalak za kofere, osim ako se koferi mogu držati u ormaru | ||||||||
| Stol za blagovanje i stolice za toliko osoba koliko apartman ima postelja | ||||||||
| Stol za blagovanje prekriven stolnjakom | ||||||||
| Stol za blagovanje prekriven platnenim stolnjakom i nadstolnjakom, platneni ubrusi za svaku osobu | ||||||||
| Vidno istaknut cjenik apartmana s cijenom usluge smještaja i cijenama dodatnih usluga ako se pružaju, a nisu uključene u cijenu smještaja, te navedenim brojem, kapacitetom (broj osoba), tipom i kategorijom kuće | ||||||||
| Košarica za otpatke | ||||||||
| Glačalo na zahtjev gosta ako se ne pruža usluga glačanja | ||||||||
| Uređaj za glačanje h1ača | ||||||||
| Ugrađena budilica | ||||||||
| Čokoladica ili bombon u svakoj sobi (»Laku noć bombon«) | ||||||||
| Svježe cvijeće u svakoj sobi | ||||||||
| Tiskane obavijesti (»ne smetaj«, »molim pospremiti sobu« i sl.) | ||||||||
| Uputstvo za korištenje telefona | ||||||||
| Informativna mapa s informacijama prospektima, vodičima i priborom za pisanje u svakom apartmanu | ||||||||
| Pribor za šivanje | ||||||||
| Poklon za dobrodošlicu svakom gostu | ||||||||
| Poklon za dobrodošlicu veoma važnim gostima (»VIP tretman«) | ||||||||
| Voštana svijeća i žigice | ||||||||
| Biblija ili Novi zavjet | ||||||||
| Toaletni stol s odgovarajućom rasvjetom | ||||||||
| Veliko garderobno ogledalo | ||||||||
| Pepeljara, osim u sobama u kojima je oznaka zabrane pušenja | ||||||||
| b) Kuhinja - kuhinjski prostor | ||||||||
| Slivnik (sudoper) s hladnom i toplom vodom i odvodom | ||||||||
| Kuhalo s najmanje dvije grijaće ploče ili plamenika i osiguranom energijom za kuhanje | ||||||||
| Ostava ili kuhinjski ormarić za čuvanje namirnica | ||||||||
| Ormarić za suđe i pribor za jelo | ||||||||
| Posude za pripremanje i konzumiranje namirnica i pića dovoljno prema broju osoba koje se mogu smjestiti u apartman (najmanje tri tanjura - tanjuri mali, plitki i duboki, dvije čaše, garnitura pribora za jelo - žlica, vilica, nož i mala žlica - za svaku osobu) | ||||||||
| Pribor (noževi i drugo) za pripremanje namirnica | ||||||||
| Stalno dovoljna količina čistih kuhinjskih krpa | ||||||||
| Spužvica za pranje suđa | ||||||||
| Pećnica ili roštilj | ||||||||
| Hladnjak | ||||||||
| Kuhinjska napa iznad kuhala | ||||||||
| Stroj za pranje posuđa | ||||||||
| c) Sobe - spavaonice | ||||||||
| Postelja ležajne površille 200x90 cm za jednu osobu, a 200x160 cm za duplu (francusku) postelju, pristup duploj postelji s obje strane | ||||||||
| Postelja ležajne površine 190x90 cm za jednu osobu, a 190x140 cm za duplu (francusku) postelju, pristup duploj postelji s obje strane - površine se odnose na ugostiteljske objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika | ||||||||
| Dječju postelju moguće postaviti na zahtjev gosta | ||||||||
| Noćni ormarić ili lako dostupna polica za odlaganje za svaku postelju | ||||||||
| Prostirač uz svaku postelju osim u sobama u kojima je pod prekriven tepisonom ili tepihom | ||||||||
| Madrac za svaku postelju | ||||||||
| Najmanje dvije plahte po postelji koje ne smiju sadržavati sintiteku | ||||||||
| Najmanje jedan pokrivač po postelji, a dodatni pokrivači na zahtjev gosta | ||||||||
| Jedan jastuk po postelji, jastučnice ne smiju sadržavati sintetiku | ||||||||
| Dodatni jastuk po postelji na zahtjev gosta | ||||||||
| Prekrivač za svaku postelju | ||||||||
| d) Boravak i blagovaonica | ||||||||
| Prikladan namještaj prilagođen kapacitetu apartmana | ||||||||
| e) Kupaonice | ||||||||
| Dovoljne mogućnosti prirodnog ili umjetnog prozračivanja | ||||||||
| Tuš s tekućom toplom i hladnom vodom i odvodom | ||||||||
| Obvezna ležeća kada | ||||||||
| Obvezna polukada ili tuš kada | ||||||||
| Zahod s visokom zahodskom školjkom na ispiranje tekućom vodom | ||||||||
| Higijenska traka na zahodskoj školjki | ||||||||
| Zavjesa uz kadu ili tuš | ||||||||
| Umivaonik s tekućom hladnom i toplom vodom | ||||||||
| Dva umivaonika | ||||||||
| Bide | ||||||||
| Ogledalo s policom za toaletni pribor ili toaletni ormarić | ||||||||
| Toaletni ormarić | ||||||||
| Električna rasvjeta iznad umivaonika | ||||||||
| Imitacija dnevnog svjetla | ||||||||
| Utičnica za električne aparate s naznakom napona struje | ||||||||
| Jedan veći ručnik za kupanje i jedan manji ručnik za ruke po postelji | ||||||||
| Jedan veći ručnik za kupanje i dva manja ručnika po postelji | ||||||||
| Kapa za tuširanje | ||||||||
| Fen - sušilo za kosu | ||||||||
| Ogrtač za kupaonicu -jedan po postelji | ||||||||
| Držači ručnika | ||||||||
| Vješalica za odjeću | ||||||||
| Sapun, jedan po postelji | ||||||||
| Četka za čišćenje zahodske školjke | ||||||||
| Toaletni papir | ||||||||
| Brijaći aparat za jednokratnu upotrebu | ||||||||
| Pjena za kupanje i šampon za kosu | ||||||||
| Prostirač za noge | ||||||||
| Vreća ili košara za odlaganje prljavog rublja | ||||||||
| Higijenska vrećica | ||||||||
| Čaša za vodu jedna po postelji | ||||||||
| Posuda za otpatke | ||||||||
| Stroj za pranje rublja | ||||||||
| Stroj za sušenje rublja | ||||||||
| f) Okućnica (vrt, terase stepeništa, staze i sl.) | ||||||||
| Okućnica ograđena čvrstom ili živom ogradom | ||||||||
| Garnitura vrtnog namještaja | ||||||||
| Uređeno mjesto (gril, roštilj, ognjište i sl.) za pripremanje jela |
15. Pogodnosti za provođenje slobodnog vremena i druge usluge
| Bazen na otvorenom | ||||||||
| Sauna |
16. Kvaliteta uređenja i opreme objekta (izbor razine kvalitete)
| Dovoljna (udovoljava minimalnim utjetima) | ||||||||
| Dobra | ||||||||
| Vrlo dobra (prosječna razina kvalitete) | ||||||||
| Odlična | ||||||||
| Luksuzna (ekskluzivna) |
17. Kvaliteta uređenja vanjskih prostora kojima raspolaže objekt u okruženju (nasadi i parkovni objekti: šetnice, staze, vodoskoci i sl.) mora biti na razini unutarnjeg uređenja i opreme
| Dovoljna (udovoljava minimalnim uvjetima) | ||||||||
| Dobra | ||||||||
| Vrlo dobra (prosječna razina kvalitete) | ||||||||
| Odlična | ||||||||
| Luksuzna (ekskluzivna) |
II. USLUGE
l. Usluge doručka - ako se pružaju
| Sadržaj doručka: | ||||||||
| Kontinentalni doručak (kruh crni i bijeli, jedna vrsta peciva, maslac, džem ili med, voćni sok, napitak - čaj, mlijeko ili kava) | ||||||||
| Kontinentalni doručak, toast, više vrsta peciva, žitarice, napitak (čaj, kava, kakao, mlijeko) u neograničenim količinama | ||||||||
| Prošireni asortiman (voćni sok, mliječni proizvodi, izbor toplih i hladnih jela od mesnih proizvoda, jaja, svježe voće, kompoti, mogućnost dijetalnog doručka, izbor drugih jela) |
2. Izgled osoblja
| Osoblje čisto i uredno (radna odjeća, kosa, ruke, nokti i ostalo) | ||||||||
| Radna odjeća za pojedine sektore rada | ||||||||
| Različita, odgovarajuće dizajnirana radna odjeća za pojedine sektore rada | ||||||||
| Bedž s imenom za osoblje koje komunicira s gostima |
3. Poznavanje stranih jezika iz područja struke - strane jezike tečno govore
| Rukovoditelj objekta: | ||||||||
| - jedan strani jezik | ||||||||
| - dva strana jezika | ||||||||
| - tri strana jezika | ||||||||
| Osoblje koje komunicira s gostima: | ||||||||
| - jedan strani jezik | ||||||||
| - dva strana jezika | ||||||||
| - tri strana jezika | ||||||||
| - četiri strana jezika |
4. Mijenjanje rublja (posteljine) u sobama i kupaonicama
| Zamjena posteljine i ručnika kod svake promjene gosta | ||||||||
| Posteljina (plahte i jastučinice) jedanput, a ručnici dvaput tjedno | ||||||||
| Posteljina dva puta, a ručnici tri puta tjedno | ||||||||
| Posteljina svaki drugi dan, a ručnici svaki dan | ||||||||
| Posteljina i ručnici svaki dan |
5. Mijenjanje stolnog rublja (stolnjaci, ubrusi)
| Stalna zamjena prljavog rublja čistim | ||||||||
| Stolnjak dva puta tjedno | ||||||||
| Stolnjak i nadstolnjak svaki dan, papirnati ubrusi za svaki obrok |
6. Čišćenje i pospremanje apartmana
| Iza svake promjene gosta | ||||||||
| Ako je usluga uključena u cijenu: | ||||||||
| - jedanput dnevno | ||||||||
| - jedanput dnevno s popodnevnim popravljanjem |
7. Usluge u svezi provođenja slobodnog vremena gostiju i druge usluge
| Bazena na otvorenom | ||||||||
| Saune |
III. KVALITETA ODRAVANJA
l. Kvatiteta održavanja objekta (unutrašnjosti i fasade) i pravovremena zamjena dotrajale opreme u prostorima namjenjenim gostima
| Kvaliteta održavanja i pravovremena zamjena dotrajale opreme treba omogućiti trajno održavanje razine kvalitete propisane za određenu kategoriju objekta |
2. Kvaliteta održavanja vanjskih prostora kojima raspolaže objekt u okruženju
| Kvaliteta održavanja vanjskih prostora treba omogućiti trajno održavanje razine uređenja vanjskih prostora propisane za određenu kategoriju objekta |
IV. POLOAJ I IZGLED OBJEKTA
1. Pogodnosti položaja (lokacije) u odnosu na vrstu objekta i pretežitost motiva boravka gostiju (pogled, u centru, park, blizina plaže i drugo)
| Dobar | o | o | o | o | o | 1 | ____ | ____ |
| Vrlo dobar | o | o | o | o | o | 2 | ____ | ____ |
| Odličan | o | o | o | o | o | 3 | ____ | ____ |
2. Pristup i prometna povezanost
| Javnim sredstvima prijevoza ili osobnim vozilima | ||||||||
| Dobar | ||||||||
| Vrlo dobar | ||||||||
| Odličan |
3. Vanjski izaled objekta (zgrade)
| Dobar | ||||||||
| Vrlo dobar | ||||||||
| Odličan |
4. Individualnost prepoznatljivost i ugođaj u objektu i pojedinim njegovim dijelovima
| Dobar | ||||||||
| Vrlo dobar | ||||||||
| Odličan |
| UKUPAN BROJ BODOVA: | ____ | ____ |
| UPUTA ZA POPUNJAVANJE III. TOČKE OBRASCA | IV. OSTALI PODACI PO POTREBI: | |
| 1. Ako ugostiteljski objekt ispunjava uvjete za određeni obvezni element podnositelj zahtjeva upisuje u prazan kvadrat znak "X". | U _________________ | |
| 2. Ako ugostiteljski objekt ispunjava uvjete za određeni neobvezni element podnositelj zahtjeva zaokružuje određeni broj bodova u istom retku. | _______________________ (pečat i potpis podnositelja) | |
| 3. Ako se u stupcu broj sedam nalazi prazan krug podnositelj zahtjeva u njega upisuje broj bodova koji se izračuna sukladno uputi navedenoj u fusnoti. | Datum _____________ |
Znak »« = obvezatni element (ne boduje se).
Znak »o« = izborni element (boduje se)
- Temeljem neobvezatnih elemenata utvrđuje se broj bodova
kojim se vrednuju elementi ponude koji nisu propisani kao uvjet
koji mora ispunjavati ugostiteljski objekt određene kategorije
i time procjenjuje razina razvijenosti ukupne ponude. Neobvezatni
elementi ukazuju na moguće pravce razvoja
ugostiteljskog objekta i predstavljaju temelj za uvođenje
novih obvezatnih elemenata radi unapređenja kvalitete usluga.