Zakoni i propisi - Pravni savjeti Pravilnik o obliku, sadržaju i načinu vođenja upisnika o minimalnim uvjetima i uvjetima za kategoriju ugostiteljskih objekata, te o obrascima zahtjeva ugostitelja i o obliku, sadržaju i načinu vođenja upisnika o minimalnim uvjetima i uvjetima za kategoriju objekata za pružanje ugostiteljskih usluga građana u domaćinstvu, te o obrascima zahtjeva građana
     
   

Internet i poslovne usluge za poduzetnike


Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge

Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave.
Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice.

Link za opširnije informacije o izradi web stranica

 
 
     


Link na pregled svih poslovnih i internet usluga



Neslužbeni pregled iz Narodnih novina:
OZ-5H

Format 295x205 mm

Z A H T J E V

ZA UTVRÐIVANJE MINIMALNIH UVJETA I UVJETA ZA KATEGORIJU KUĆE ZA ODMOR, TE UPIS U UPISNIK


I. PODACI O UGOSTITELJU

1. Tvrtka i sjedište ugostitelja
_
_

2. Vrsta i naziv ugostiteljskog objekta

_

_

3. Sjedište ugostiteljskog objekta (mjesto, ulica, broj, telefon I fax)

_

_

4. Ime, prezime i stručna sprema voditelja poslovanja

_

_

5. Kategorija koju ugostitelj predlaže utvditi za ugostiteljski objekt

_

_

Priložiti: 1. - Rješenje o upisu u registar trgovačkog suda (za ugostitelja pravnu osobu), ili

- obrtnicu (za ugostitelja fizičku osobu)

2. - Svu pribavljenu dokumentaciju o ispunjavanju uvjeta sukladno posebnim propisima

II. PODACI O UGOSTITELJSKOM OBJEKTU

Godina izgradnje: _________Godina rekonstrukcije:________________

Ugostiteljski objekt ima:

a) jednu zgradu ili

b) glavnu zgradu i depandansi (broj) ili c)______________________________________

Glavna zgrada ima: podrum, prizemlje i ________________katova ili terasasto građen objekt

s_____________ etaža, ili smješten je na _______________katu zgrade (nepotrebno precrtati),

ili_____________________

Ugostiteljski objekt posluje:

sezonski od _________do_________ili

b) cijelu godinu

Ugostiteljske usluge:

a) noćenje i doručak

b) polupansion

c) puni pansion

Priložiti:

1.

- Rješenje o upisu u registar trgovačkog suda (za ugostitelja pravnu osobu), ili

- obrtnicu (za ugostitelja fizičku osobu)

2.

- Svu pribavljenu dokumentaciju o ispunjavanju uvjeta sukladno posebnim propisima

3. Sjedište ugostiteljskog objekta (mjesto, ulica, broj, telefon i fax)

4. Ime, prezime i stručna sprema voditelja poslovanja

5. Kategorija koju ugostitelj predlaže utvrditi za ugostiteljski objekt

Priložiti:

1. - Rješenje o upisu u registar trgovačkog suda (za ugostitelja pravnu osobu), ili

- obrtnicu (za ugostitelja fizičku osobu)

2. - Svu pribavljenu dokumentaciju o ispunjavanju uvjeta sukladno posebnim propisima

1. Smještajni kapacitet objekta

Tip: STUDIO

Kapacitet (broj osoba):

Kategorija (predlaže se):

Prostori:______________ Površina:

Prostorija za boravak, blagovanje, kuhanje i spavanje

Kompletna kupaonica: tuš kada ili polukada ili ležeća kada, zahod, umivaonik ili dvostruki umivaonik, bide

Ukupno:

Predprostor - ako ga ima

Sveukupno (bez lođe i balkona):

Tip: APARTMAN s sobe i pomoćne postelje.

kapacitet (broj osoba):

Kategorija (predlaže se):

Prostori:__________________ Površina:

Prostorije za boravak, blagovanje i kuhanje

Jednoposteljna soba

Dvoposteljna soba

Kompletna kupaonica: tuš kada ili polukada ili ležeća kada, zahod, dvostruki umivaonik, bide (nepotrebno precrtati)

Kupaonica: tuš kada ili polukada ili ležeća kada, umivaonik (nepotrebno precrtati)

Zaseban zahod s umivaonikom

Ukupno:

Predprostor - ako ga ima

Sveukupno (bez lođe i balkona)

2. Sadržaji:

Bazen na otvorenom ÿ

Sauna ÿ

Teniski teren ÿ

3. Broj parkirališta___________ Broj garaža__________

Priložiti: 3. - Tlocrt apartmana u omjeru 1:100 s naznačenim površinama prostorija




III. ELEMENTI I MJERILA ZA KATEGORIZACIJU KUĆE ZA ODMOR

NAZIV ELEMENTA
ISPUNJAVA PODNOSITELJ ZAHTJEVA
POVJERENSTVO
x
xx
xxx
xxxx
xxxxx
BODOVI
OBVEZNI ELEMETNI
BODOVI
1
2
3
4
5
6
7
8
9

I. UREÐENJE I OPREMA

1. Ulazi


Pristup za pješake
-
____
____
Pristup za vozila - ne odnosi se na objekte do kojih objektivno nije moguć pristup vozila
-
____
____

2. Grijanje - ne odnosi se na objekte koji posluju samo u ljetnoj sezoni


Grijanje prostorija za boravak i sanitarnih prostorija do temperature od najmanje 18,5°C
-
-
-
____
____
Grijanje svih prostorija do temperature od najmanje 20°C
o
o
o
-
2
____
____
Grijanje svih prostorija do temperature od najmanje 22°C uz mogućnost da gost sam regulira temperaturu
o
o
o
o
3
____
____

3. Kondicioniranje zraka (Air condition) pri temperaturi višoj od 24°C i vlažnosti višoj od 60%


U boravku i blagovaonici s mogućnošću reguliranja
o
o
o
3
____
____
U čitavom apartmanu s mogućnošću reguliranja
o
o
o
o
o
2
____
____

4. Električna rasvjeta


Vanjska rasvjeta na ulazu
-
____
____
Osvjetljenje zidnom ili stropnom lampom u svakoj prostoriji minimalnog intenziteta svjetla 10 W/m2
-
____
____
Lampa uz svaku postelju intenziteta svjetla najmanje 7,5 W/m2
-
____
____
Stolna ili stojeća lampa za osvjetljenje stola
o
o
o
1
____
____
Osvjetljenje prostorija za osobnu higijenu gostiju minimalnog intenziteta svjetla l0 W/m2
-
____
____

5. Telefonski standardi


Telefon s izravnim biranjem međugradskih i međunarodnih veza
o
o
o
4
____
____
Telefon u boravku i sobama
o
o
o
o
o
2
____
____

6. Uređaji za daljinsko komuniciranje


Telefaks u apartmanu
o
o
o
o
3
____
____
Mogućnost iznajmljivanja telefaksa
o
o
o
o
-
1
____
____

7. Sefovi za čuvanje vrijednosti


Sef u kući
o
o
o
o
2
____
____

8. Parkiralište ili garaža - ne odnosi se na objekte do kojih objektivno nije moguć pristup vozila


Privatno parkiralište ili garaža u neposrednoj blizini za jedno vozilo
o
o
o
2
____
____

9. Radio i TV prijemnici


Radio prijemnik u boravku
o
o
o
1
____
____
TV prijemnik u boravku
o
o
o
2
____
____
Radio prijemnik u svim sobama
o
o
o
o
1
____
____
Uređaj za prijem satelitskog programa
o
o
o
o
4
____
____

10. Apartman - STUDIO - ako se u kući za odmor iznajmljuje Studio


Jedna prostorija uređena i opremljena za dnevni boravak, blagovanje, kuhanje i spavanje
-
-
-
____
____
Kompletna kupaonica s polukadom ili tuš kadom ili zasebni zahod s umivaonikom i kupaonica s polukadom ili tuš kadom i umivaonikom
-
-
-
____
____

11. Apartman - ako se u kući za odmor iznajmljuje apartman


Jedna prostorija može biti uređena i opremljena za:
dnevni boravak, blagovanje i kuhanje
-
-
____
____
Jedna prostorija može biti uređena i opremljena za:
dnevni boravak i blagovanje (kuhinja je zasebna prostorija)
o
o
o
o
2
____
____
Predprostor na ulazu
o
o
o
2
____
____
Kompletna kupaonica s ležećom kadom
-
-
-
-
-
____
____
Kompletna kupaonica s ležećom kadom ili kupaonica s ležećom kadom i umivaonikom i zasebnim zahodom i umivaonikom
o
o
o
-
2
____
____
Kompletna kupaonica s polukadom ili tuš kadom ili zaseban zahod s umivaonikom i kupaonica s polukadom ili tuš kadom i umivaonikom
-
-
-
____
____
Spavaće sobe s dvije ili više postelja s vlastitom kompletnom kupaonicom u okviru sobe
o
o
o
o
1
____
____
Zaseban zahod s umivaonikom bez obzira na kapacitet apartmana
o
o
o
o
2
____
____
Broj kompletnih kupaonica jednak je broju soba
-
-
-
-
-
____
____
Broj kompletnih kupaonica ili kupaonica s ležećom kadom i umivaonikom i zasebnih zahoda s umivaonikom jednak je broju dvoposteljnih soba osim ako apartman raspolaže s jednoposteljnim sobama, na svake dvije postelje u jednoposteljnoj sobi dolazi jedna kompletna kupaonica
o
o
o
-
2
____
____
Ako je apartman za četiri i manje osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu
-
-
-
-
-
____
____
Ako je apartman za pet osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu i dodatni zahod s umivaonikom
-
-
-
-
-
____
____
Ako je apartman za šest osoba mora imati dvije kompletne kupaonice
-
-
-
-
-
____
____
Ako je apartman za sedam osoba mora imati dvije kompletne kupaonice i dodatni zahod s umivaonikom
-
-
-
-
-
____
____
Ako je apartman za osam osoba mora imati tri kompletne kupaonice
-
-
-
-
-
____
____
Ako je apartman za pet i manje osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu
-
-
-
-
-
____
____
Ako je apartman za šest osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu i dodatni zahod s umivaonikom
-
-
-
-
-
____
____
Ako je apartman za sedam osoba mora imati dvije kompletne kupaonice
-
-
-
-
-
____
____
Ako je apartman za osam osoba mora imati dvije kompletne kupaonice i dodatni zahod s umivaonikom
-
-
-
-
-
____
____
Akoje apartman za šest i manje osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu
-
-
-
-
-
____
____
Ako je apartman za sedam osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu i dodatni zahod s umivaonikom
-
-
-
-
-
____
____
Ako je apartman za osam osoba mora imati dvije kompletne kupaonice
-
-
-
-
-
____
____

12. Minimalne površine pojedinih prostorija u Studiju u m2 bez predprostora, lođe i balkona - površine pojedinih prostorija mogu biti manje za onoliko koliko su druge prostorije osim predprostora veće od propisanog minimuma


Prostorija za dnevni boravak, blagovanje, kuhanje i spavanje za pojedine uobičajene tipove Studija:
Tip: Studio za tri osobe
17,0
19,0
21,0
-
-
O
____
____
Tip: Studio za tri osobe
20,5
23,0
25,5
-
-
O
____
____
Tip: Studio za četiri osobe
24,0
27,0
30,0
-
-
O
____
____
Kompletna kupaonica s polukadom ili tuš kadom3
2,5
3,0
3,5
-
-
O
____
____

13. Minimalne površine pojedinih prostorija u apartmanu u m2 bez predprostora, lođe i balkona - površine pojedinih prostorija u objektima koji se kategoriziraju s jednom, dvije i tri zvjezdice mogu biti manje za onoliko koliko su druge prostorije osim predprostora veće od propisanog minimuma


Površina prostorije za dnevni boravak, blagovanje i kuhanje utvrđuje se na slijedeći način:
- ako apartman nema pomoćnih postelja ili ima jednu, površina se utvrđuje kao za apartman s dvije pomoćne postelje:
- na osnovu broja postelja (stalnih u sobama i pomoćnih - sklopivih u dijelu za dnevni boravak, ako ih apartman ima) tako da po svakoj postelji iznosi m2
1,75
2,5
3,25
4,0
4,75
-
____
____
- površina ni u kojem slučaju ne može biti manja od ukupno m2
14,0
18,0
22,0
26,0
30,0
-
____
____
- ako su u dijelu za dnevni boravak pomoćne postelje površina se povećava po svakoj pomoćnoj postelji za m2
3,5
4,0
4,5
5,0
5,5
-
____
____
Površina prostorije za dnevni boravk, blagovanje i kuhanje za pojedine uobičajene tipove apartmana:
a) apartman bez pomoćnih - sklopivih postelja u dijelu za dnevni boravak1
Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom sobom
14,0
18,0
22,0
26,0
30,0
O
____
____
Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom i jednom jednoposteljnom sobom
16,0
21,0
25,0
30,0
35,0
O
____
____
Tip: Apartman s dvije dvoposteljne sobe
18,0
23,0
29,0
34,0
40,0
O
____
____
Tip: Apartman s dvije dvoposteljne i jednom jednoposteljnom sobom
19,0
26,0
32,0
38,0
44,0
O
____
____
Tip: Apartman s tri dvoposteljne sobe
21,0
28,0
35,0
42,0
49,0
O
____
____
Tip: Apartman s jednom troposteljnom sobom
16,0
21,0
25,0
30,0
35,0
O
____
____
b) apartman s pomoćnim - sklopivim posteljama u dijelu za dnevni boravak1
Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom sobom i dvije pomoćne postelje
14,0
18,0
22,0
26,0
30,0
O
____
____
Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom i jednom jednoposteljnom sobom i dvije pomoćne postelje
16,0
21,0
25,0
30,0
35,0
O
____
____
Tip: Apartman s dvije dvoposteljne sobe i dvije pomoćne postelje
18,0
23,0
29,0
34,0
40,0
O
____
____
Tip: Apartman s dvije dvoposteljne i jednom jednoposteljnom sobom i dvije pomoćne postelje
19,0
26,0
32,0
38,0
44,0
O
____
____
Tip: Apartman s tri dvoposteljne sobe i dvije pomoćne postelje
21,0
28,0
35,0
42,0
49,0
O
____
____
Tip: Apartman s jednom troposteljnom sobomi dvije pomoćne postelje
16,0
21,0
25,0
30,0
35,0
O
____
____
Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom sobomi jednom pomoćnom posteljom
14,0
18,0
22,0
26,0
30,0
O
____
____
Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom, jednomjednoposteljnom sobom i jednom pomoćnom posteljom
16,0
21,0
25,0
30,0
35,0
O
____
____
Tip: Apartman s dvije dvoposteljne sobe i jednom pomoćnom posteljom
18,0
23,0
29,0
34,0
30,5
O
____
____
Tip: Apartman s dvije dvoposteljne sobe, jednom jednoposteljnom sobom i jednom pomoćnom posteljom
19,0
26,0
32,0
38,0
44,0
O
____
____
Tip: Apartman s tri dvoposteljne sobe i jednom pomoćnom posteljom
21,0
28,0
35,0
42,0
49,0
O
____
____
Tip: Apartman s jednom troposteljnom sobom i jednom pomoćnom posteljom
16,0
21,0
25,0
30,0
35,0
O
____
____
Jednoposteljna soba1
7,0
7,0
9,0
10,0
10,0
O
____
____
Dvoposteljna soba1
10,0
10,0
12,0
14,0
17,0
O
____
____
Višeposteljna soba ima površinu dvoposteljne sobe uvećanu po svakoj dodatnoj stalnoj postelji za m2
3,0
3,0
3,5
4,5
5,0
____
____
Kompletna kupaonica s ležećom kadom2
-
-
-
4,5
5,0
O
____
____
Kompletna kupaonica s polukadom ili tuš kadom2
2,5
3,0
3,5
-
-
O
____
____
Zaseban zahod s umivaonikom2
1,5
1,5
1,7
l,7
1,7
O
____
____
Kupaonica s ležećom kadom i umivaonikom2
-
-
-
3,0
-
O
____
____
Tuš kupaonica s umivaonikom2
1,5
2,0
2,5
-
-
O
____
____
Predprostor u jednosobnom apartmanu1
-
-
-
4,0
4,0
O
____
____
Predprostor u dvosobnom apartmanu1
-
-
-
4,5
4,5
O
____
____
Predprostor u trosobnom apartmanu1
-
-
-
5,0
5,0
O
____
____
Ako apanman raspolaže ormarom u zidu za njegovu površinu uvećava se površina prostorije u kojoj se nalazi
-
____
____
Ako apartman raspolaže ostavom za njenu površinu uvećava se površina kuhinje
-
____
____
Unutarnja korisna vsina prostorije 2,40 m
-
____
____
Sobe za poslugu ako ih apartman ima
Jednoposteljna1
-
-
-
-
7.0
O
____
____
Dvoposteljna1
-
-
-
-
10,0
O
____
____
Kompletna tuš kupaonica2
-
-
-
-
3,0
O
____
____

14. Uređenje i oprema kuće


a) Zajednički sadržaji
Apartman s balkonom
o
o
o
o
o
5
____
____
Zidovi ukrašeni slikama ili drugim predmetima
o
o
o
1
____
____
Ostakljene površine koje se mogu otvarati (prozori i vrata) moraju iznositi najmanje 1/10 površine poda sobe
-
____
____
Mogućnost zamračenja i sprečavanja pogleda izvana s mogućnošću reguliranja svjetla u sobi
-
____
____
Ormar za garderobu s pretincima i odjeljkom za odlaganje odjeće odgovarajuće veličine prema broju postelja i najmanje 4 vješalice po postelji
-
____
____
Stalak za kofere, osim ako se koferi mogu držati u ormaru
o
o
1
____
____
Stol za blagovanje i stolice za toliko osoba koliko apartman ima postelja
-
____
____
Stol za blagovanje prekriven stolnjakom
o
o
-
-
1
____
____
Stol za blagovanje prekriven platnenim stolnjakom i nadstolnjakom, platneni ubrusi za svaku osobu
o
o
o
1
____
____
Vidno istaknut cjenik apartmana s cijenom usluge smještaja i cijenama dodatnih usluga ako se pružaju, a nisu uključene u cijenu smještaja, te navedenim brojem, kapacitetom (broj osoba), tipom i kategorijom kuće
-
____
____
Košarica za otpatke
-
____
____
Glačalo na zahtjev gosta ako se ne pruža usluga glačanja
-
____
____
Uređaj za glačanje h1ača
o
o
o
o
o
2
____
____
Ugrađena budilica
o
o
o
o
o
1
____
____
Čokoladica ili bombon u svakoj sobi (»Laku noć bombon«)
o
o
o
1
____
____
Svježe cvijeće u svakoj sobi
o
o
o
o
1
____
____
Tiskane obavijesti (»ne smetaj«, »molim pospremiti sobu« i sl.)
o
o
o
o
o
1
____
____
Uputstvo za korištenje telefona
o
o
o
1
____
____
Informativna mapa s informacijama prospektima, vodičima i priborom za pisanje u svakom apartmanu
o
o
1
____
____
Pribor za šivanje
o
o
1
____
____
Poklon za dobrodošlicu svakom gostu
o
o
o
o
o
1
____
____
Poklon za dobrodošlicu veoma važnim gostima (»VIP tretman«)
o
o
o
1
____
____
Voštana svijeća i žigice
-
____
____
Biblija ili Novi zavjet
o
o
o
o
o
1
____
____
Toaletni stol s odgovarajućom rasvjetom
o
o
o
1
____
____
Veliko garderobno ogledalo
o
o
1
____
____
Pepeljara, osim u sobama u kojima je oznaka zabrane pušenja
-
____
____
b) Kuhinja - kuhinjski prostor
Slivnik (sudoper) s hladnom i toplom vodom i odvodom
-
____
____
Kuhalo s najmanje dvije grijaće ploče ili plamenika i osiguranom energijom za kuhanje
-
____
____
Ostava ili kuhinjski ormarić za čuvanje namirnica
-
____
____
Ormarić za suđe i pribor za jelo
-
____
____
Posude za pripremanje i konzumiranje namirnica i pića dovoljno prema broju osoba koje se mogu smjestiti u apartman (najmanje tri tanjura - tanjuri mali, plitki i duboki, dvije čaše, garnitura pribora za jelo - žlica, vilica, nož i mala žlica - za svaku osobu)
-
____
____
Pribor (noževi i drugo) za pripremanje namirnica
-
____
____
Stalno dovoljna količina čistih kuhinjskih krpa
o
o
1
____
____
Spužvica za pranje suđa
o
o
1
____
____
Pećnica ili roštilj
o
o
o
1
____
____
Hladnjak
o
o
1
____
____
Kuhinjska napa iznad kuhala
o
o
o
1
____
____
Stroj za pranje posuđa
o
o
o
o
1
____
____
c) Sobe - spavaonice
Postelja ležajne površille 200x90 cm za jednu osobu, a 200x160 cm za duplu (francusku) postelju, pristup duploj postelji s obje strane
-
____
____
Postelja ležajne površine 190x90 cm za jednu osobu, a 190x140 cm za duplu (francusku) postelju, pristup duploj postelji s obje strane - površine se odnose na ugostiteljske objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika
-
____
____
Dječju postelju moguće postaviti na zahtjev gosta
o
o
o
1
____
____
Noćni ormarić ili lako dostupna polica za odlaganje za svaku postelju
-
____
____
Prostirač uz svaku postelju osim u sobama u kojima je pod prekriven tepisonom ili tepihom
o
1
____
____
Madrac za svaku postelju
-
____
____
Najmanje dvije plahte po postelji koje ne smiju sadržavati sintiteku
-
____
____
Najmanje jedan pokrivač po postelji, a dodatni pokrivači na zahtjev gosta
-
____
____
Jedan jastuk po postelji, jastučnice ne smiju sadržavati sintetiku
-
____
____
Dodatni jastuk po postelji na zahtjev gosta
o
o
1
____
____
Prekrivač za svaku postelju
o
o
o
1
____
____
d) Boravak i blagovaonica
Prikladan namještaj prilagođen kapacitetu apartmana
-
____
____
e) Kupaonice
Dovoljne mogućnosti prirodnog ili umjetnog prozračivanja
-
____
____
Tuš s tekućom toplom i hladnom vodom i odvodom
-
____
____
Obvezna ležeća kada
-
-
-
-
____
____
Obvezna polukada ili tuš kada
-
-
-
____
____
Zahod s visokom zahodskom školjkom na ispiranje tekućom vodom
-
____
____
Higijenska traka na zahodskoj školjki
-
____
____
Zavjesa uz kadu ili tuš
o
o
1
____
____
Umivaonik s tekućom hladnom i toplom vodom
-
____
____
Dva umivaonika
o
o
o
o
o
2
____
____
Bide
o
o
o
o
o
2
____
____
Ogledalo s policom za toaletni pribor ili toaletni ormarić
-
____
____
Toaletni ormarić
o
o
o
1
____
____
Električna rasvjeta iznad umivaonika
-
____
____
Imitacija dnevnog svjetla
o
o
o
o
o
1
____
____
Utičnica za električne aparate s naznakom napona struje
-
____
____
Jedan veći ručnik za kupanje i jedan manji ručnik za ruke po postelji
-
-
-
____
____
Jedan veći ručnik za kupanje i dva manja ručnika po postelji
o
o
o
1
____
____
Kapa za tuširanje
o
o
o
1
____
____
Fen - sušilo za kosu
o
o
o
1
____
____
Ogrtač za kupaonicu -jedan po postelji
o
o
o
o
1
____
____
Držači ručnika
-
____
____
Vješalica za odjeću
-
____
____
Sapun, jedan po postelji
o
-
____
____
Četka za čišćenje zahodske školjke
-
____
____
Toaletni papir
-
____
____
Brijaći aparat za jednokratnu upotrebu
o
o
o
o
1
____
____
Pjena za kupanje i šampon za kosu
o
o
o
1
____
____
Prostirač za noge
o
o
o
1
____
____
Vreća ili košara za odlaganje prljavog rublja
o
o
o
o
1
____
____
Higijenska vrećica
o
o
o
1
____
____
Čaša za vodu jedna po postelji
-
____
____
Posuda za otpatke
-
____
____
Stroj za pranje rublja
o
o
o
o
o
2
____
____
Stroj za sušenje rublja
o
o
o
o
o
2
____
____
f) Okućnica (vrt, terase stepeništa, staze i sl.)
Okućnica ograđena čvrstom ili živom ogradom
-
____
____
Garnitura vrtnog namještaja
-
____
____
Uređeno mjesto (gril, roštilj, ognjište i sl.) za pripremanje jela
o
o
o
1
____
____

15. Pogodnosti za provođenje slobodnog vremena i druge usluge


Bazen na otvorenom
o
o
o
o
o
6
____
____
Sauna
o
o
o
o
o
2
____
____

16. Kvaliteta uređenja i opreme objekta (izbor razine kvalitete)


Dovoljna (udovoljava minimalnim utjetima)
-
-
-
-
-
____
____
Dobra
o
-
-
-
1
____
____
Vrlo dobra (prosječna razina kvalitete)
o
o
-
-
2
____
____
Odlična
o
o
o
-
3
____
____
Luksuzna (ekskluzivna)
o
o
o
o
4
____
____

17. Kvaliteta uređenja vanjskih prostora kojima raspolaže objekt u okruženju (nasadi i parkovni objekti: šetnice, staze, vodoskoci i sl.) mora biti na razini unutarnjeg uređenja i opreme


Dovoljna (udovoljava minimalnim uvjetima)
-
-
-
-
-
____
____
Dobra
o
-
-
-
1
____
____
Vrlo dobra (prosječna razina kvalitete)
o
o
-
-
2
____
____
Odlična
o
o
o
-
3
____
____
Luksuzna (ekskluzivna)
o
o
o
o
4
____
____

II. USLUGE

l. Usluge doručka - ako se pružaju


Sadržaj doručka:
Kontinentalni doručak (kruh crni i bijeli, jedna vrsta peciva, maslac, džem ili med, voćni sok, napitak - čaj, mlijeko ili kava)
-
-
-
-
____
____
Kontinentalni doručak, toast, više vrsta peciva, žitarice, napitak (čaj, kava, kakao, mlijeko) u neograničenim količinama
o
o
-
-
1
____
____
Prošireni asortiman (voćni sok, mliječni proizvodi, izbor toplih i hladnih jela od mesnih proizvoda, jaja, svježe voće, kompoti, mogućnost dijetalnog doručka, izbor drugih jela)
o
o
o
2
____
____

2. Izgled osoblja


Osoblje čisto i uredno (radna odjeća, kosa, ruke, nokti i ostalo)
-
____
____
Radna odjeća za pojedine sektore rada
-
____
____
Različita, odgovarajuće dizajnirana radna odjeća za pojedine sektore rada
o
o
o
2
____
____
Bedž s imenom za osoblje koje komunicira s gostima
o
o
o
1
____
____

3. Poznavanje stranih jezika iz područja struke - strane jezike tečno govore


Rukovoditelj objekta:
- jedan strani jezik
-
-
-
-
____
____
- dva strana jezika
o
o
-
-
1
____
____
- tri strana jezika
o
o
o
2
____
____
Osoblje koje komunicira s gostima:
- jedan strani jezik
-
-
-
-
____
____
- dva strana jezika
o
o
-
-
1
____
____
- tri strana jezika
o
o
o
-
2
____
____
- četiri strana jezika
o
o
o
o
3
____
____

4. Mijenjanje rublja (posteljine) u sobama i kupaonicama


Zamjena posteljine i ručnika kod svake promjene gosta
-
____
____
Posteljina (plahte i jastučinice) jedanput, a ručnici dvaput tjedno
-
-
-
-
____
____
Posteljina dva puta, a ručnici tri puta tjedno
o
o
-
-
1
____
____
Posteljina svaki drugi dan, a ručnici svaki dan
o
o
o
-
2
____
____
Posteljina i ručnici svaki dan
o
o
o
o
3
____
____

5. Mijenjanje stolnog rublja (stolnjaci, ubrusi)


Stalna zamjena prljavog rublja čistim
-
-
____
____
Stolnjak dva puta tjedno
o
o
-
-
1
____
____
Stolnjak i nadstolnjak svaki dan, papirnati ubrusi za svaki obrok
o
o
o
1
____
____

6. Čišćenje i pospremanje apartmana


Iza svake promjene gosta
-
____
____
Ako je usluga uključena u cijenu:
- jedanput dnevno
-
-
1
____
____
- jedanput dnevno s popodnevnim popravljanjem
o
o
o
1
____
____

7. Usluge u svezi provođenja slobodnog vremena gostiju i druge usluge


Bazena na otvorenom
o
o
o
o
o
1
____
____
Saune
o
o
o
o
o
1
____
____

III. KVALITETA ODRŽAVANJA

l. Kvatiteta održavanja objekta (unutrašnjosti i fasade) i pravovremena zamjena dotrajale opreme u prostorima namjenjenim gostima


Kvaliteta održavanja i pravovremena zamjena dotrajale opreme treba omogućiti trajno održavanje razine kvalitete propisane za određenu kategoriju objekta
-
____
____

2. Kvaliteta održavanja vanjskih prostora kojima raspolaže objekt u okruženju
Kvaliteta održavanja vanjskih prostora treba omogućiti trajno održavanje razine uređenja vanjskih prostora propisane za određenu kategoriju objekta
-
____
____

IV. POLOŽAJ I IZGLED OBJEKTA

1. Pogodnosti položaja (lokacije) u odnosu na vrstu objekta i pretežitost motiva boravka gostiju (pogled, u centru, park, blizina plaže i drugo)


Dobaroo ooo 1________
Vrlo dobaroo ooo 2________
Odličanoo ooo 3________

2. Pristup i prometna povezanost


Javnim sredstvima prijevoza ili osobnim vozilima
Dobar
o
o
o
o
o
1
____
____
Vrlo dobar
o
o
o
o
o
2
____
____
Odličan
o
o
o
o
o
3
____
____

3. Vanjski izaled objekta (zgrade)


Dobar
o
o
o
o
o
1
____
____
Vrlo dobar
o
o
o
o
o
2
____
____
Odličan
o
o
o
o
o
3
____
____

4. Individualnost prepoznatljivost i ugođaj u objektu i pojedinim njegovim dijelovima


Dobar
o
o
o
o
o
1
____
____
Vrlo dobar
o
o
o
o
o
2
____
____
Odličan
o
o
o
o
o
3
____
____

UKUPAN BROJ BODOVA: ____ ____

UPUTA ZA POPUNJAVANJE III. TOČKE OBRASCA IV. OSTALI PODACI PO POTREBI:
1. Ako ugostiteljski objekt ispunjava uvjete za određeni obvezni element podnositelj zahtjeva upisuje u prazan kvadrat znak "X". U _________________
2. Ako ugostiteljski objekt ispunjava uvjete za određeni neobvezni element podnositelj zahtjeva zaokružuje određeni broj bodova u istom retku. _______________________ (pečat i potpis podnositelja)
3. Ako se u stupcu broj sedam nalazi prazan krug podnositelj zahtjeva u njega upisuje broj bodova koji se izračuna sukladno uputi navedenoj u fusnoti. Datum _____________


Znak »« = obvezatni element (ne boduje se).

Znak »o« = izborni element (boduje se) - Temeljem neobvezatnih elemenata utvrđuje se broj bodova kojim se vrednuju elementi ponude koji nisu propisani kao uvjet koji mora ispunjavati ugostiteljski objekt određene kategorije i time procjenjuje razina razvijenosti ukupne ponude. Neobvezatni elementi ukazuju na moguće pravce razvoja ugostiteljskog objekta i predstavljaju temelj za uvođenje novih obvezatnih elemenata radi unapređenja kvalitete usluga.