|
Internet i poslovne usluge za poduzetnike Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave. Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice. Link za opširnije informacije o izradi web stranica |
||
| OZ-5I |
Format 295 x 205
I. PODACI O UGOSTITELJU
| 1. | Tvrtka i sjedište ugostitelja |
| _ | _ |
| 2. | Vrsta i naziv ugostiteljskog objekta |
| _ | _ |
| 3. | Sjedište ugostiteljskog objekta (mjesto, ulica, broj, telefon i fax) |
| _ | _ |
| 4. | Ime, prezime i stručna sprema voditelja poslovanja |
| _ | _ |
| 5. | Kategorija koju ugostitelj predlaže utvrditi za ugostiteljski objekt |
| _ | _ |
- obrtnicu (za ugostitelja fizičku osobu)
2. - Svu pribavljenu dokumentaciju
o ispunjavanju uvjeta sukladno posebnim propisima
II. PODACI O UGOSTITELJSKOM OBJEKTU VRSTE SOBA ZA IZNAJMLJIVANJE
Soba za iznajmljivanje je: a) na etaži obiteljske kuće s etaža ili b) u stanu na etaži stambene zgrade s etaža i stanova ili c)________________________
Sobe za iznajmljivanje posluju:
a) sezonski od________ do____________ili
b) cijelu godinu
Ugostiteljske usluge:
a) noćenje i doručak
b) polupansion
c) puni pansion
1. Smještajni kapacitet objekta
a) Popis soba s vlastitom kupaonicom prema rednom broju i osnovnim značajkama
Ispuniti podatke u tabeli ili ako postoji
veći broj soba na posebnom listu priložiti popis soba
prema: rednom broju (pod kojim se izdaje), vrsti sobe (prema broju
stalnih postelja), osnovnoj opremi u kupaonici (navesti opremu
kojom raspolažu: tuš kada ili polukada ili ležeća
kada, zahod, umivaonik), površini sobe i površini kupaonice.
Redni Vrsta sobe i osnovna oprema kupaonice:
PovršinaPovršina broj:
sobe: kupaonice:
Jednoposteljna soba s kompletnom kupaonicom:
tuš kada ili polukada ili ležeća kada, zahod,
umivaonik Dvoposteljna soba s kompletnom kupaonicom: tuš
kada ili polukada ili ležeća kada, zahod, umivaonik
b) Popis soba bez vlastite kupaonice s umivaonikom s toplom i hladnom
Ispuniti podatke u tabeli ili ako postoji veći broj soba na posebnom listu priložiti popis soba prema: rednom broju (pod kojim se izdaje), vrsti sobe (prema broju stalnih postelja) i površini sobe. Ako sobe pored umivaonika imaju i vlastiti zahod ili tuš kadu to treba navesti.
Redni Vrsta sobe: Površina
broj: sobe:
Jednoposteljna soba
Dvoposteljna soba
c) Popis soba bez vlastite kupaonice i bez umivaonika s toplom i hladnom vodom
Ispuniti podatke u tabeli ili ako postoji
veći broj soba na posebnom listu priložiti popis soba
prema: rednom broju (pod kojim se izdaje), vrsti sobe (prema broju
stalnih postelja) i površini sobe. Ako sobe pored umivaonika
imaju i vlastiti zahod ili tuš kadu to treba navesti.
Redni Vrsta sobe: Površina
broj: sobe:
Jednoposteljna Dvoposteljna
2. Zajednička kompletna kupaonica na etaži (ako sve ili dio soba nema vlastite kupaonice)
Etažne kompletne kupaonice
Broj
Kompletna kupaonica: tuš kada ili
polukada ili ležeća kada, zahod, umivaonik
| NAZIV ELEMENTA | ||||||||||
I. UREÐENJE I OPREMA
1. Ulazi
| Pristup za pješake | ||||||
| Pristup za vozila - ne odnosi se na objekte do kojih objektivno nije moguć pristup vozila | ||||||
| Zajednički ulaz u kuću za goste i stanare | ||||||
| Zaseban ulaz za goste |
2. Grijanje - ne odnosi se na prostore koji se koriste samo u ljetnoj sezoni
| Grijanje prostorija za boravak i sanitarnih prostorija do temperature od najmanje 18,5°C | ||||||
| Grijanje svih prostorija do temperature od najmanje 18,5°C | ||||||
| Grijanje svih prostorija do temperature od najmanje 20°C |
3. Kondicioniranje zraka (Air condition) pri temperaturi višoj od 24°C i vlažnosti višoj od 60%
| Kondicioniranje zraka s mogućnošću da gost sam vrši regulaciju |
4. Električna rasvjeta
| Stubišta, hodnici i ostave najmanje 5 W/m2 | ||||||
| Prostorije za boravak najmanje 10 W/m2 | ||||||
| Rasvjetna lampa uz svaku postelju intenziteta svjetla najmanje 7,5 W/m2 | ||||||
| Osvjetljenje prostorija za osobnu higijenu gostiju minimalnog intenziteta svjetla 10 W/m2 |
5. Telefonski standardi
| Mogućnost korištenja zajedničkog telefona | ||||||
| Telefon u sobi |
6. Parkirališta i garaže - ne odnosi se na zgrade do kojih objektivno nije moguć pristup vozilima
| Privatno parkiralište ili garaža u neposrednoj blizini za 1 vozilo na svake tri sobe | ||||||
| Garaža na jedno vozilo na svake tri sobe |
7. Radio i TV prijemnici
| Postavljen radio prijemnik u sobi | ||||||
| Postavljen TV prijemnik u sobi |
8. Uređenje prostorija
| Visina 2,40 m (ako su ravni stropovi) odnosno prosječna visina ako su kosi stropovi). Na ugostiteljske objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika primjenjuju se minunalni uvjeti propisani u općem dijelu Pravilnika | ||||||
| Zidovi glatkih površina | ||||||
| Podovi ravni, obloženi parketom ili prekriveni tepisonom | ||||||
| Ostakljene površine (prozori, vrata) najmanje 1/10 površine poda prostorija s time da se najmanje 1/2 tih površina može otvarati | ||||||
| Mogućnost zamračivanja i spriječavanja pogleda izvana |
9. Prostorije za osobnu higijenu gostiju
| Kompletna kupaonica za svake 2 sobe bez kupaonice i umivaonika ili kompletna kupaonica za svake 3 sobe bez kupaonice s umivaonikom s tekućom toplom i hladnom vodom (kompletna kupaonica ili zajednička tuš kupaonica, i odvojen zahod s predprostorom i umivaonikom) | ||||||
| Kompletna kupaonica za svake 2 sobe bez kupaonice s umivaonikom s tekućom toplom i hladnom vodom ili zajednička tuš kupaonica i odvojen zahod s predprostorom i umivaonikom | ||||||
| Vlastita kompletna kupaonica u okviru sobe |
10. Minimalne površine prostorija u m2 - u ugostiteljskim objektima koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika površina sobe može biti manja do 1m2
| Jednoposteljna soba | ||||||
| Dvoposteljna soba1 | ||||||
| Kompletna kupaonica |
11. Opremanje prostorija
| Sve sobe za iznajmljivanje označene brojevima na vratima sobe ili na zidu pored vrata sobe | ||||||
| Cjenik s oznakom broja i kategorije sobe vidno istaknut u svakoj sobi za iznajmljivanje | ||||||
| c) Sobe | ||||||
| Postelja ležajne površine 200x90 cm za jednu osobu, a 200x160 cm za duplu (francusku) postelju, pristup duploj postelji s obje strane | ||||||
| Postelja ležajne površine 190x90 cm za jednu osobu, a 190x140 cm za duplu (francusku) postelju, pristup duploj postelji s obje strane - površine se odnose na objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika | ||||||
| Madrac odgovarajuće ležajne površine za svaku postelju | ||||||
| Najmanje dvije plahte po postelji koje ne smiju sadržavati sintetiku | ||||||
| Najmanje jedan pokrivač po postelji, a dodatni pokrivači na zahtjev gosta | ||||||
| Jedan jastuk po postelji, jastučnice ne smiju sadržavati sintetiku | ||||||
| Dodatni jastuk po postelji na zahtjev gosta | ||||||
| Prekrivač za svaku postelju | ||||||
| Ormar za garderobu sa pretincima i odjeljkom za vješanje odjeće dovoljne veličine u odnosu na broj postelja i najmanje 4 vješalice po postelji | ||||||
| Stalak za kofere, osim ako se koferi mogu držati u ormaru | ||||||
| Jedna stolica ili fotelja za sjedenje po postelji | ||||||
| Košarica za otpatke | ||||||
| Pepeljara, osim u prostorijama u kojima je istaknuta oznaka zabrane pušenja | ||||||
| Čaša za vodu, jedna po postelji | ||||||
| Pribor za šivanje | ||||||
| Soba s balkonom | ||||||
| Glačalo i stalak za glačanje na zahtjev gosta | ||||||
| Budilica | ||||||
| Mini hladnjak u sobi | ||||||
| Sobe za iznajmljivanje koje nemaju vlastitu kupaonicu moraju imati: | ||||||
| - umivaonik s toplom i hladnom vodom - ne primjenju se se na 2 sobe bez umivaonika s upotrebom jedne kompletne kupaonice | ||||||
| - policu za toaletni pribor | ||||||
| - ogledalo iznad umivaonika | ||||||
| - rasvjetu iznad ogledala | ||||||
| - utičnicu za električne aparate | ||||||
| - jednu čašu za piće po postelji | ||||||
| - držač ručnika | ||||||
| b) Kupaonice | ||||||
| Zidovi obloženi keramičkim ili kamenim pločicama do visine 1,60 m | ||||||
| Zidovi obloženi plastičnom oblogom do visine 1,60 m | ||||||
| Podovi obloženi keramičkim ili kamenim pločicama | ||||||
| Podovi od materijala koji ne propušta vodu, lako se čisti i održava | ||||||
| Dovoljne mogućnosti prirodnog ili umjetnog prozračivanja | ||||||
| Ležeća ili tuš kada s tušem, tekućom toplom i hladnom vodom i odvodom | ||||||
| Zahod s visokom zahodskom školjkom na ispiranje tekućom vodom | ||||||
| Higijenska traka za zahodsku školjku | ||||||
| Četka za čišćenje zahoda | ||||||
| Zavjesa uz kadu ili tuš | ||||||
| Umivaonik s tekućom hladnom i toplom vodom | ||||||
| Ogledalo s policom za toaletni pribor | ||||||
| Toaletni ormarić | ||||||
| Električna rasvjeta iznad umivaonika | ||||||
| Utičnica za električne aparate s naznakom napona struje | ||||||
| Jedan ručnik po postelji | ||||||
| Jedan veći ručnik za kupanje i jedan manji ručnik po postelji | ||||||
| Jedan veći ručnik za kupanje i dva manja ručnika po postelji | ||||||
| Držači ručnika | ||||||
| Držači sapuna | ||||||
| Sapun | ||||||
| Toaletni papir | ||||||
| Pjena za kupanje i šampon za kosu | ||||||
| Prostirać za noge | ||||||
| Čaša za vodu - jedna po postelji | ||||||
| Posuda za otpatke |
12. Kvaliteta uređenja i opreme objekta (izbor razine kvalitete)
| Dovoljna (udovoljava minimalnim utjetima) | ||||||
| Dobra | ||||||
| Vrlo dobra | ||||||
| Odlična |
II. USLUGE
1. Prihvat i otprema gostiju
| Tijekom 12 sati dnevno | ||||||
| Tijekom 16 sati dnevno | ||||||
| Tijekom više od 16 sati dnevno |
2. Čišćenje i pospremanje prostorija
| Iza svake promjene gosta | ||||||
| Jedanput tjedno | ||||||
| Dva puta tjedno | ||||||
| Jedanput dnevno |
3. Mijenjanje rublja (posteljine) u sobama i kupaonicama
| Zamjena posteljine (plahte i jastučinice) i ručnika kod svake izmjene gostiju | ||||||
| Posteljina jedanput, a ručnici dva puta tjedno | ||||||
| Posteljina dva puta, a ručnici tri puta tjedno |
4. Mijenjanje stolnog rublja (stolnjaci, ubrusi)
| Stalna zamjena prljavog rublja čistim | ||||||
| Stolnjak jedanput tjedno, nadstoljnjak tri puta tjedno i papirnti ubrusi kod svakog obroka | ||||||
| Stolnjak dva puta tjedno, a nadstolnjak svaki dan i papirnati ubrusi kod svakog obroka |
5. Usluge doručka - samo u slučaju kada se ova usluga pruža
| Kontinentalni doručak (kruh crni i bijeli, jedna vrsta peciva, maslac, džem ili med, voćni sok, napitak - čaj, kava ili mlijeko) Vrijeme usluživanja 2 sata | ||||||
| Kontinentalni doručak, toast, više vrsta peciva, žitarice, napitak (čaj, kava, kakao, mlijeko) u neograničenim količinama. Vrijeme usluživanja 3 sata |
6. Usluživanje glavnih obroka (ručak, večera) - samo u slučaju kada se te usluge pružaju
| Vidno istaknuta obavijest o usluživanju glavnih obroka i jelovnik s popisom jela | ||||||
| Najmanje 1 menu, vrijeme usluživanja najmanje 1 sat i 30 minuta za svaki obrok | ||||||
| Najmanje 2 menua, vrijeme usluživanja najmanje 1 sat i 30 minuta za svaki obrok | ||||||
| Svaki menu mora sadržavati najmanje tri slijeda jela |
7. Zahtjevi glede osoblja
| Osnovno poznavanje poslova iz područja prijema i ispraćaja gostiju, čišćenja i pospremanja prostorija, te pripremanja i usluživanja hrane, ako se te usluge nude | ||||||
| Mogućnost sporazumijevanja na 1 stranom jeziku | ||||||
| Mogućnost sporazumijevanja na 2 strana jezika |
8. Odstranjivanje smeća i otpadaka
| Redovito (svakodnevno) odstranjivanje smeća i otpadaka |
III. KVALITETA ODRAVANJA
1. Kvatiteta održavanja objekta (unutrašnjosti i fasade) i pravovremena zamjena dotrajale opreme
| Kvaliteta održavanja i pravovremena zamjena dotrajale opreme treba omogućiti trajno održavanje razine kvalitete propisane za određenu kategoriju objekta |
IV. POLOAJ I IZGLED OBJEKTA
1. Pogodnosti položaja (lokacije) u odnosu na vrstu objekta i pretežitost motiva boravka gostiju (pogled, u centru, park, blizina plaže i drugo)
| Dobar | ||||||
| Vrlo dobar | ||||||
| Odličan |
2. Pristup i prometna povezanost
| Javnim sredstvima prijevoza ili osobnim vozilima | |||||||
| Dobar | |||||||
| Vrlo dobar | |||||||
| Odličan | |||||||
3. Vanjski izaled objekta (zgrade)
| Dobar | ||||||
| Vrlo dobar | ||||||
| Odličan |
| UKUPAN BROJ BODOVA: | ____ | ____ |
| UPUTA ZA POPUNJAVANJE III. TOČKE OBRASCA | IV. OSTALI PODACI PO POTREBI: | |
| 1. Ako ugostiteljski objekt ispunjava uvjete za određeni obvezni element podnositelj zahtjeva upisuje u prazan kvadrat znak "X". | U _________________ | |
| 2. Ako ugostiteljski objekt ispunjava uvjete za određeni neobvezni element podnositelj zahtjeva zaokružuje određeni broj bodova u istom retku. | _______________________ (pečat i potpis podnositelja) | |
| 3. Ako se u stupcu broj sedam nalazi prazan krug podnositelj zahtjeva u njega upisuje broj bodova koji se izračuna sukladno uputi navedenoj u fusnoti. | Datum _____________ |
Znak »« = obvezatni element (ne boduje se).
Znak »o« = izborni element (boduje se) - Temeljem neobvezatnih elemenata utvrđuje se broj bodova kojim se vrednuju elementi ponude koji nisu propisani kao uvjet koji mora ispunjavati ugostiteljski objekt određene kategorije i time procjenjuje razina razvijenosti ukupne ponude. Neobvezatni elementi ukazuju na moguće pravce razvoja ugostiteljskog objekta i predstavljaju temelj za uvođenje novih obvezatnih elemenata radi unapređenja kvalitete usluga.