Internet i poslovne usluge za poduzetnike Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave. Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice. Link za opširnije informacije o izradi web stranica |
||
OZ-3A |
Format 295 x 205 mm
I. PODACI O UGOSTITELJU
1. | Ime i prezime, adresa prebivališta |
_ | _ |
2. | Vrsta objekta |
_ | _ |
3. | Adresa objekta (mjesto, ulica i broj) |
_ | _ |
II. PODACI O UGOSTITELJSKOM OBJEKTU VRSTE SOBA ZA IZNAJMLJIVANJE
Soba za iznajmljivanje je :
a) na _______etaži kuće s ______etaža ili
b) u stanu na ____ etaži stambene zgrade s _____ etaža
i stanova ili c) ______________________
Sobe za iznajmljivanje posluju: a) sezonski od____ do____ ili
b) cijelu godinu
Ugostiteljske usluge:
a) noćenje i doručak
b) polupansion
c) puni pansion
Smještajni kapaciteti objekta
a) Popis osoba s vlastitom kupaonicom prema rednom broju i osnovnim značajkama
. . . . . . . . . . . .
NAZIV ELEMENTA | ||||||||||
I. UREÐENJE I OPREMA
1. Ulazi
Pristup za pješake | ||||||
Pristup za vozila - ne odnosi se na objekte do kojih objektivno nije moguć pristup vozila | ||||||
Zajednički ulaz u kuću za goste i stanare | ||||||
Zaseban ulaz za goste |
2. Grijanje - ne odnosi se na prostore koji se koriste samo u ljetnoj sezoni
Grijanje prostorija za boravak i sanitarnih prostorija do temperature od najmanje 18,5°C | ||||||
Grijanje svih prostorija do temperature od najmanje 18,5°C | ||||||
Grijanje svih prostorija do temperature od najmanje 20°C |
3. Kondicioniranje zraka (Air condition) pri temperaturi višoj od 24°C i vlažnosti višoj od 60%
Kondicioniranje zraka s mogućnošću da gost sam vrši regulaciju |
4. Električna rasvjeta
Stubišta, hodnici i ostave najmanje 5 W/m2 | ||||||
Prostorije za boravak najmanje 10 W/m2 | ||||||
Rasvjetna lampa uz svaku postelju intenziteta svjetla najmanje 7,5 W/m2 | ||||||
Osvjetljenje prostorija za osobnu higijenu gostiju minimalnog intenziteta svjetla 10 W/m2 |
5. Telefonski standardi
Mogućnost korištenja zajedničkog telefona | ||||||
Telefon u sobi |
6. Parkirališta i garaže - ne odnosi se na zgrade do kojih objektivno nije moguć pristup vozilima
Privatno parkiralište ili garaža u neposrednoj blizini za 1 vozilo na svake tri sobe | ||||||
Garaža na jedno vozilo na svake tri sobe |
7. Radio i TV prijemnici
Postavljen radio prijemnik u sobi | ||||||
Postavljen TV prijemnik u sobi |
8. Uređenje prostorija
Visina 2,40 m (ako su ravni stropovi) odnosno prosječna visina ako su kosi stropovi). Na ugostiteljske objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika primjenjuju se minunalni uvjeti propisani u općem dijelu Pravilnika | ||||||
Zidovi glatkih površina | ||||||
Podovi ravni, obloženi parketom ili prekriveni tepisonom | ||||||
Ostakljene površine (prozori, vrata) najmanje 1/10 površine poda prostorija s time da se najmanje 1/2 tih površina može otvarati | ||||||
Mogućnost zamračivanja i spriječavanja pogleda izvana |
9. Prostorije za osobnu higijenu gostiju
Kompletna kupaonica za svake 2 sobe bez kupaonice i umivaonika ili kompletna kupaonica za svake 3 sobe bez kupaonice s umivaonikom s tekućom toplom i hladnom vodom (kompletna kupaonica ili zajednička tuš kupaonica, i odvojen zahod s predprostorom i umivaonikom) | ||||||
Kompletna kupaonica za svake 2 sobe bez kupaonice s umivaonikom s tekućom toplom i hladnom vodom ili zajednička tuš kupaonica i odvojen zahod s predprostorom i umivaonikom | ||||||
Vlastita kompletna kupaonica u okviru sobe |
10. Minimalne površine prostorija u m2 - u ugostiteljskim objektima koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika površina sobe može biti manja do 1m2
Jednoposteljna soba | ||||||
Dvoposteljna soba1 | ||||||
Kompletna kupaonica |
11. Opremanje prostorija
Sve sobe za iznajmljivanje označene brojevima na vratima sobe ili na zidu pored vrata sobe | ||||||
Cjenik s oznakom broja i kategorije sobe vidno istaknut u svakoj sobi za iznajmljivanje | ||||||
c) Sobe | ||||||
Postelja ležajne površine 200x90 cm za jednu osobu, a 200x160 cm za duplu (francusku) postelju, pristup duploj postelji s obje strane | ||||||
Postelja ležajne površine 190x90 cm za jednu osobu, a 190x140 cm za duplu (francusku) postelju, pristup duploj postelji s obje strane - površine se odnose na objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika | ||||||
Madrac odgovarajuće ležajne površine za svaku postelju | ||||||
Najmanje dvije plahte po postelji koje ne smiju sadržavati sintetiku | ||||||
Najmanje jedan pokrivač po postelji, a dodatni pokrivači na zahtjev gosta | ||||||
Jedan jastuk po postelji, jastučnice ne smiju sadržavati sintetiku | ||||||
Dodatni jastuk po postelji na zahtjev gosta | ||||||
Prekrivač za svaku postelju | ||||||
Ormar za garderobu sa pretincima i odjeljkom za vješanje odjeće dovoljne veličine u odnosu na broj postelja i najmanje 4 vješalice po postelji | ||||||
Stalak za kofere, osim ako se koferi mogu držati u ormaru | ||||||
Jedna stolica ili fotelja za sjedenje po postelji | ||||||
Košarica za otpatke | ||||||
Pepeljara, osim u prostorijama u kojima je istaknuta oznaka zabrane pušenja | ||||||
Čaša za vodu, jedna po postelji | ||||||
Pribor za šivanje | ||||||
Soba s balkonom | ||||||
Glačalo i stalak za glačanje na zahtjev gosta | ||||||
Budilica | ||||||
Mini hladnjak u sobi | ||||||
Sobe za iznajmljivanje koje nemaju vlastitu kupaonicu moraju imati: | ||||||
- umivaonik s toplom i hladnom vodom - ne primjenju se se na 2 sobe bez umivaonika s upotrebom jedne kompletne kupaonice | ||||||
- policu za toaletni pribor | ||||||
- ogledalo iznad umivaonika | ||||||
- rasvjetu iznad ogledala | ||||||
- utičnicu za električne aparate | ||||||
- jednu čašu za piće po postelji | ||||||
- držač ručnika | ||||||
b) Kupaonice | ||||||
Zidovi obloženi keramičkim ili kamenim pločicama do visine 1,60 m | ||||||
Zidovi obloženi plastičnom oblogom do visine 1,60 m | ||||||
Podovi obloženi keramičkim ili kamenim pločicama | ||||||
Podovi od materijala koji ne propušta vodu, lako se čisti i održava | ||||||
Dovoljne mogućnosti prirodnog ili umjetnog prozračivanja | ||||||
Ležeća ili tuš kada s tušem, tekućom toplom i hladnom vodom i odvodom | ||||||
Zahod s visokom zahodskom školjkom na ispiranje tekućom vodom | ||||||
Higijenska traka za zahodsku školjku | ||||||
Četka za čišćenje zahoda | ||||||
Zavjesa uz kadu ili tuš | ||||||
Umivaonik s tekućom hladnom i toplom vodom | ||||||
Ogledalo s policom za toaletni pribor | ||||||
Toaletni ormarić | ||||||
Električna rasvjeta iznad umivaonika | ||||||
Utičnica za električne aparate s naznakom napona struje | ||||||
Jedan ručnik po postelji | ||||||
Jedan veći ručnik za kupanje i jedan manji ručnik po postelji | ||||||
Jedan veći ručnik za kupanje i dva manja ručnika po postelji | ||||||
Držači ručnika | ||||||
Držači sapuna | ||||||
Sapun | ||||||
Toaletni papir | ||||||
Pjena za kupanje i šampon za kosu | ||||||
Prostirać za noge | ||||||
Čaša za vodu - jedna po postelji | ||||||
Posuda za otpatke |
12. Kvaliteta uređenja i opreme objekta (izbor razine kvalitete)
Dovoljna (udovoljava minimalnim utjetima) | ||||||
Dobra | ||||||
Vrlo dobra | ||||||
Odlična |
II. USLUGE
1. Prihvat i otprema gostiju
Tijekom 12 sati dnevno | ||||||
Tijekom 16 sati dnevno | ||||||
Tijekom više od 16 sati dnevno |
2. Čišćenje i pospremanje prostorija
Iza svake promjene gosta | ||||||
Jedanput tjedno | ||||||
Dva puta tjedno | ||||||
Jedanput dnevno |
3. Mijenjanje rublja (posteljine) u sobama i kupaonicama
Zamjena posteljine (plahte i jastučinice) i ručnika kod svake izmjene gostiju | ||||||
Posteljina jedanput, a ručnici dva puta tjedno | ||||||
Posteljina dva puta, a ručnici tri puta tjedno |
4. Mijenjanje stolnog rublja (stolnjaci, ubrusi)
Stalna zamjena prljavog rublja čistim | ||||||
Stolnjak jedanput tjedno, nadstoljnjak tri puta tjedno i papirnti ubrusi kod svakog obroka | ||||||
Stolnjak dva puta tjedno, a nadstolnjak svaki dan i papirnati ubrusi kod svakog obroka |
5. Usluge doručka - samo u slučaju kada se ova usluga pruža
Kontinentalni doručak (kruh crni i bijeli, jedna vrsta peciva, maslac, džem ili med, voćni sok, napitak - čaj, kava ili mlijeko) Vrijeme usluživanja 2 sata | ||||||
Kontinentalni doručak, toast, više vrsta peciva, žitarice, napitak (čaj, kava, kakao, mlijeko) u neograničenim količinama. Vrijeme usluživanja 3 sata |
6. Usluživanje glavnih obroka (ručak, večera) - samo u slučaju kada se te usluge pružaju
Vidno istaknuta obavijest o usluživanju glavnih obroka i jelovnik s popisom jela | ||||||
Najmanje 1 menu, vrijeme usluživanja najmanje 1 sat i 30 minuta za svaki obrok | ||||||
Najmanje 2 menua, vrijeme usluživanja najmanje 1 sat i 30 minuta za svaki obrok | ||||||
Svaki menu mora sadržavati najmanje tri slijeda jela |
7. Zahtjevi glede osoblja
Osnovno poznavanje poslova iz područja prijema i ispraćaja gostiju, čišćenja i pospremanja prostorija, te pripremanja i usluživanja hrane, ako se te usluge nude | ||||||
Mogućnost sporazumijevanja na 1 stranom jeziku | ||||||
Mogućnost sporazumijevanja na 2 strana jezika |
8. Odstranjivanje smeća i otpadaka
Redovito (svakodnevno) odstranjivanje smeća i otpadaka |
III. KVALITETA ODRAVANJA
1. Kvatiteta održavanja objekta (unutrašnjosti i fasade) i pravovremena zamjena dotrajale opreme
Kvaliteta održavanja i pravovremena zamjena dotrajale opreme treba omogućiti trajno održavanje razine kvalitete propisane za određenu kategoriju objekta |
IV. POLOAJ I IZGLED OBJEKTA
1. Pogodnosti položaja (lokacije) u odnosu na vrstu objekta i pretežitost motiva boravka gostiju (pogled, u centru, park, blizina plaže i drugo)
Dobar | ||||||
Vrlo dobar | ||||||
Odličan |
2. Pristup i prometna povezanost
Javnim sredstvima prijevoza ili osobnim vozilima | |||||||
Dobar | |||||||
Vrlo dobar | |||||||
Odličan |
3. Vanjski izaled objekta (zgrade)
Dobar | ||||||
Vrlo dobar | ||||||
Odličan |
UKUPAN BROJ BODOVA: | ____ | ____ |
UPUTA ZA POPUNJAVANJE III. TOČKE OBRASCA | IV. OSTALI PODACI PO POTREBI: | |
1. Ako ugostiteljski objekt ispunjava uvjete za određeni obvezni element podnositelj zahtjeva upisuje u prazan kvadrat znak "X". | U _________________ | |
2. Ako ugostiteljski objekt ispunjava uvjete za određeni neobvezni element podnositelj zahtjeva zaokružuje određeni broj bodova u istom retku. | _______________________ (pečat i potpis podnositelja) | |
3. Ako se u stupcu broj sedam nalazi prazan krug podnositelj zahtjeva u njega upisuje broj bodova koji se izračuna sukladno uputi navedenoj u fusnoti. | Datum _____________ |
Znak »« = obvezatni element (ne boduje se).
Znak »o« = izborni element (boduje se) - Temeljem neobvezatnih elemenata utvrđuje se broj bodova kojim se vrednuju elementi ponude koji nisu propisani kao uvjet koji mora ispunjavati ugostiteljski objekt određene kategorije i time procjenjuje razina razvijenosti ukupne ponude. Neobvezatni elementi ukazuju na moguće pravce razvoja ugostiteljskog objekta i predstavljaju temelj za uvođenje novih obvezatnih elemenata radi unapređenja kvalitete usluga.