Internet i poslovne usluge za poduzetnike Izrada web stranice za tvrtke, obrtnike i udruge Tvrtka Poslovni forum d.o.o. već dugi niz godina izrađuje i razvija vlastite CMS sustave. Naši CMS sustavi omogućuju tvrtkama, obrtnicima, udrugama i građanima kvalitetne web stranice. Link za opširnije informacije o izradi web stranica |
||
OZ-3B |
Format 295x205 mm
I. PODACI O GRAĐANINU I VRSTI OBJEKATA
|
|
|
1. - Rješenje o upisu u registar trgovačkog suda (za ugostitelja pravnu osobu), ili
- obrtnicu (za ugostitelja fizičku osobu)2. - Svu pribavljenu dokumentaciju o ispunjavanju uvjeta sukladno posebnim propisima
II. PODACI O UGOSTITELJSKOM OBJEKTU VRSTE APARTMANA
Godina izgradnje______ Godina rekonstrukcije_______
Apartman je:
a) zaseban smještajni objekt (stan) na katu u stambenoj zgradi s etaža i stanova,
ili
b) zaseban smještajni objekt u
građevinskom objektu s etaža i apartmana u kojemu su
sve smještajne jedinice apartmana, ili
c)____________________________
Ugostiteljski objekt posluje: a) sezonski
od______ do_______ ili
b) cijelu godinu
Ugostiteljske usluge: a) noćenje
i doručak
b) polupansion
c) puni pansion
1. Smještajni kapacitet ugostiteljskog
objekta
Tip: STUDIO
Kapacitet (broj osoba):_______________
Kategorija (predlaže se):_________
Ukupan broj istih apartmana:___________
Redni brojevi pod kojima se izdaju:______
Prostori:___________ Površina:___________
Prostorija za boravak, blagovanje, kuhanje i spavanje_____________
Kompletna kupaonica: tuš kada ili polukada ili ležeća kada, zahod, umivaonik ili dvostruki umivaonik, bide
Ukupno:______________
Predprostor - ako ga ima
Sveukupno (bez lođe i balkona):__________
Napomena: Ako postoji veći
broj različitih studija tabela se može kopirati i priložiti ili na
isti način navesti popis na posebnom listu.
Tip: APARTMAN s sobe i pomoćne postelje.
Kapacitet (broj osoba):__________
Kategorija (predlaže se):_____
Ukupan broj istih apartmana:_______
Redni brojevi pod kojima se izdaju:_______
Prostori:___________ Površina: _________
Prostorije za boravak, blagovanje i
kuhanje
Jednoposteljna soba:________
Dvoposteljna soba:________
Kompletna kupaonica: tuš kada ili polukada ili ležeća kada, zahod, umivaonik, bide (nepotrebno precrtati)
Kupaonica: tuš kada ili polukada ili ležeća kada, umivaonik (nepotrebno precrtati)
Zaseban zahod s umivaonikom
Ukupno:__________
Predprostor - ako ga ima
Sveukupno (bez lođe i balkona):________
Napomena: Ako postoji veći
broj različitih apartmana tabela se može kopirati i priložiti ili na isti način navesti popis na posebnom listu.
2. Broj dizala za goste_________ Broj dizala za robu (teret) ________
3. Broj parkirališta ___________ Broj
garaža ________
3. - Tlocrt tipova
apartmana u omjeru 1:100 s naznačenim površinama
prostorija.
POVJERENŠTVO | |||||||||
OBVEZNI ELEMETNI | |||||||||
I. UREĐENJE I OPREMA
1. Ulazi
Pristup za pješake | | | | | - | ____ | ____ | |
Pristup za vozila - ne odnosi se na objekte do kojih objektivno nije moguč pristup vozila | | | | | | - | ____ | ____ |
Zajednički ulaz u obiteljsku kuču za goste i stanare bez zasebnog ulaza u apartman | | | | - | - | - | ____ | ____ |
Zajednički ulaz u obiteljsku kuču odnosno stambenu zgradu za goste i stanare, a zaseban ulaz u apartman, ili zaseban ulaz za goste u obiteljsku kuču i apartman | o | o | o | | | 2 | ____ | ____ |
2. Dizala
Jedno dizalo u objektima s 5 razina (4 kata i više) | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
3. Grijanje - ne odnosi se na objekte koji posluju samo u ljetnoj sezoni
Grijanje prostorija za boravak i sanitarnih prostorija do temperature od najmanje 18,5°C | | | | - | - | - | ____ | ____ |
Grijanje svih prostorija do temperature od najmanje 20°C | o | o | o | | - | 2 | ____ | ____ |
Grijanje svih prostorija do temperature od najmanje 22°C uz mogučnost da gost sam regulira temperaturu | o | o | o | o | | 3 | ____ | ____ |
4. Kondicioniranje zraka (Air condition) pri temperaturi višoj od 24 °C i vlažnosti višoj od 60%
U boravku i blagovaonici s mogučnošču reguliranja | o | o | o | | | 3 | ____ | ____ |
U čitavom apartmanu s mogučnošču reguliranja | o | o | o | o | o | 2 | ____ | ____ |
5. Električna rasvjeta
Vanjska rasvjeta na ulazu | | | | | | - | ____ | ____ |
Osvjetljenje zidnom ili stropnom lampom u svakoj prostoriji minimalnog intenziteta svjetla 10 W/m2 | | | | | | - | ____ | ____ |
Lampa uz svaku postelju intenziteta svjetla najmanje 7,5 W/m2 | | | | | | - | ____ | ____ |
Stolna ili stoječa lampa za osvjetljenje stola | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
Osvjetljenje prostorija za osobnu higijenu gostiju minimalnog intenziteta svjetla 10 W/m2 | | | | | | - | ____ | ____ |
6. Telefonski standardi
Telefon s izravnim biranjem međugradskih i međunarodnih veza | o | o | o | | | 4 | ____ | ____ |
Telefon u boravku i sobama | o | o | o | o | o | 2 | ____ | ____ |
7. Uređaji za daljinsko komuniciranje
Telefaks u apartmanu | o | o | o | o | | 3 | ____ | ____ |
Mogučnost iznajmljivanja telefaksa | o | o | o | o | - | 2 | ____ | ____ |
8. Sefovi za čuvanje vrijednosti
Sef u apartmanu | o | o | o | o | | 2 | ____ | ____ |
9. Parkiralište ili garaža - samo za objekte do kojih je objektivno moguč pristup vozila
Privatno parkiralište u neposrednoj blizini za 1 vozilo na svaka tri apartmana | o | o | o | | | 2 | ____ | ____ |
Garaža za 1 vozilo na svakih pet apartmana | o | o | o | | - | 4 | ____ | ____ |
Garaža za 1 vozilo na svaka tri apartmana | o | o | o | o | | 4 | ____ | ____ |
10. Radio i TV prijemnici
Radio prijemnik u boravku | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
TV prijemnik u boravku | o | o | o | | | 2 | ____ | ____ |
Radio prijemnik u svim sobama | o | o | o | o | | 1 | ____ | ____ |
Uređaj za prijem satelitskog programa | o | o | o | o | | 4 | ____ | ____ |
11. Apartman - STUDIO
Jedna prostorija uređena i opremljena za dnevni boravak, blagovanje, kuhanje i spavanje | | | | - | - | - | ____ | ____ |
Kompletna kupaonica s polukadom ili tuš kadom ili zasebni zahod s umivaonikom i kupaonica s polukadom ili tuš kadom i umivaonikom | | | | - | - | - | ____ | ____ |
12. Apartman
Jedna prostorija može biti uređena i opremljena za: | ||||||||
dnevni boravak, blagovanje i kuhanje | | | | | - | - | ____ | ____ |
Jedna prostorija može biti uređena i opremljena za: | ||||||||
dnevni boravak i blagovanje (kuhinja je zasebna prostorija) | o | o | o | o | | 2 | ____ | ____ |
Predprostor na ulazu | o | o | o | | | 2 | ____ | ____ |
Kompletna kupaonica s ležečom kadom | - | - | - | - | | - | ____ | ____ |
Kompletna kupaonica s ležečom kadom ili kupaonica s ležečom kadom i umivaonikom i zasebnim zahodom i umivaonikom | o | o | o | | - | 2 | ____ | ____ |
Kompletna kupaonica s polukadom ili tuš kadom ili zaseban zahod s umivaonikom i kupaonica s polukadom ili tuš kadom i umivaonikom | | | | - | - | - | ____ | ____ |
Spavače sobe s dvije ili više postelja s vlastitom kompletnom kupaonicom u okviru sobe | o | o | o | o | | 1 | ____ | ____ |
Zaseban zahod s umivaonikom bez obzira na kapacitet apartmana | o | o | o | o | | 2 | ____ | ____ |
Broj kompletnih kupaonica jednak je broju soba | - | - | - | - | | - | ____ | ____ |
Broj kompletnih kupaonica ili kupaonica s ležečom kadom i umivaonikom i zasebnih zahoda s umivaonikom jednak je broju dvoposteljnih soba osim ako apartman raspolaže s jednoposteljnim sobama, na svake dvije postelje u jednoposteljnoj sobi dolazi jedna kompletna kupaonica | o | o | o | | - | 2 | ____ | ____ |
Ako je apartman za četiri i manje osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu | - | - | | - | - | - | ____ | ____ |
Ako je apartman za pet osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu i dodatni zahod s umivaonikom | - | - | | - | - | - | ____ | ____ |
Ako je apartman za šest osoba mora imati dvije kompletne kupaonice | - | - | | - | - | - | ____ | ____ |
Ako je apartman za sedam osoba mora imati dvije kompletne kupaonice i dodatni zahod s umivaonikom | - | - | | - | - | - | ____ | ____ |
Ako je apartman za osam osoba mora imati tri kompletne kupaonice | - | - | | - | - | - | ____ | ____ |
Ako je apartman za pet i manje osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu | - | | - | - | - | - | ____ | ____ |
Ako je apartman za šest osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu i dodatni zahod s umivaonikom | - | | - | - | - | - | ____ | ____ |
Ako je apartman za sedam osoba mora imati dvije kompletne kupaonice | - | | - | - | - | - | ____ | ____ |
Ako je apartman za osam osoba mora imati dvije kompletne kupaonice i dodatni zahod s umivaonikom | - | | - | - | - | - | ____ | ____ |
Akoje apartman za šest i manje osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu | | - | - | - | - | - | ____ | ____ |
Ako je apartman za sedam osoba mora imati jednu kompletnu kupaonicu i dodatni zahod s umivaonikom | | - | - | - | - | - | ____ | ____ |
Ako je apartman za osam osoba mora imati dvije kompletne kupaonice | | - | - | - | - | - | ____ | ____ |
13. Minimalne površine pojedinih prostorija u Studiju u m2 bez predprostora, lođe i balkona - površine pojedinih prostorija mogu biti manje za onoliko koliko su druge prostorije osim predprostora veče od propisanog minimuma
Prostorija za dnevni boravak, blagovanje, kuhanje i spavanje za pojedine uobičajene tipove Studija: | ||||||||
Tip: Studio za dvije osobe | 17,0 | 19,0 | 21,0 | - | - | ¡ | ____ | ____ |
Tip: Studio za tri osobe | 20,5 | 23,0 | 25,5 | - | - | ¡ | ____ | ____ |
Tip: Studio za četiri osobe | 24,0 | 27,0 | 30,0 | - | - | ¡ | ____ | ____ |
Kompletna kupaonica s polukadom ili tuš kadom | 2,5 | 3,0 | 3,5 | - | - | ¡ | ____ | ____ |
14. Minimalne površine pojedinih prostorija u apartmanu u m2 bez predprostora, lođe i balkona - površine pojedinih prostorija u objektima koji se kategoriziraju s jednom, dvije i tri zvjezdice mogu biti manje za onoliko koliko su druge prostorije osim predprostora veče od propisanog minimuma
Površina prostorije za dnevni boravak, blagovanje i kuhanje utvrđuje se na slijedeči način: | ||||||||
- ako apartman nema pomočnih postelja ili ima jednu, površina se utvrđuje kao za apartman s dvije pomočne postelje: | ||||||||
- na osnovu broja postelja (stalnih u sobama i pomočnih - sklopivih u dijelu za dnevni boravak, ako ih apartman ima) tako da po svakoj postelji iznosi m2 | 1,75 | 2,5 | 3,25 | 4,0 | 4,75 | - | ____ | ____ |
- površina ni u kojem slučaju ne može biti manja od ukupno m2 | 14,0 | 18,0 | 22,0 | 26,0 | 30,0 | - | ____ | ____ |
- ako su u dijelu za dnevni boravak pomočne postelje površina se povečava po svakoj pomočnoj postelji za m2 | 3,5 | 4,0 | 4,5 | 5,0 | 5,5 | - | ____ | ____ |
Površina prostorije za dnevni boravk, blagovanje i kuhanje za pojedine uobičajene tipove apartmana: | ||||||||
a) apartman bez pomočnih - sklopivih postelja u dijelu za dnevni boravak1 | ||||||||
Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom sobom | 14,0 | 18,0 | 22,0 | 26,0 | 30,0 | ¡ | ____ | ____ |
Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom i jednom jednoposteljnom sobom | 16,0 | 21,0 | 25,0 | 30,0 | 35,0 | ¡ | ____ | ____ |
Tip: Apartman s dvije dvoposteljne sobe | 18,0 | 23,0 | 29,0 | 34,0 | 40,0 | ¡ | ____ | ____ |
Tip: Apartman s dvije dvoposteljne i jednom jednoposteljnom sobom | 19,0 | 26,0 | 32,0 | 38,0 | 44,0 | ¡ | ____ | ____ |
Tip: Apartman s tri dvoposteljne sobe | 21,0 | 28,0 | 35,0 | 42,0 | 49,0 | ¡ | ____ | ____ |
Tip: Apartman s jednom troposteljnom sobom | 16,0 | 21,0 | 25,0 | 30,0 | 35,0 | ¡ | ____ | ____ |
b) apartman s pomočnim - sklopivim posteljama u dijelu za dnevni boravak(1) | ||||||||
Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom sobom i dvije pomočne postelje | 14,0 | 18,0 | 22,0 | 26,0 | 30,0 | ¡ | ____ | ____ |
Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom i jednom jednoposteljnom sobom i dvije pomočne postelje | 16,0 | 21,0 | 25,0 | 30,0 | 35,0 | ¡ | ____ | ____ |
Tip: Apartman s dvije dvoposteljne sobe i dvije pomočne postelje | 18,0 | 23,0 | 29,0 | 34,0 | 40,0 | ¡ | ____ | ____ |
Tip: Apartman s dvije dvoposteljne i jednom jednoposteljnom sobom i dvije pomočne postelje | 19,0 | 26,0 | 32,0 | 38,0 | 44,0 | ¡ | ____ | ____ |
Tip: Apartman s tri dvoposteljne sobe i dvije pomočne postelje | 21,0 | 28,0 | 35,0 | 42,0 | 49.0 | ¡ | ____ | ____ |
Tip: Apartman s jednom troposteljnom sobom i dvije pomočne postelje | 16,0 | 21,0 | 25,0 | 30,0 | 35,0 | ¡ | ____ | ____ |
Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom sobom i jednom pomočnom posteljom | 14,0 | 18,0 | 22,0 | 26,0 | 30,0 | ¡ | ____ | ____ |
Tip: Apartman s jednom dvoposteljnom, jednom jednoposteljnom sobom i jednom pomočnom posteljom | 16,0 | 21,0 | 25,0 | 30,0 | 35,0 | ¡ | ____ | ____ |
Tip: Apartman s dvije dvoposteljne sobe i jednom pomočnom posteljom | 18,0 | 23,0 | 29,0 | 34,0 | 30,5 | ¡ | ____ | ____ |
Tip: Apartman s dvije dvoposteljne sobe, jednom jednoposteljnom sobom i jednom pomočnom posteljom | 19,0 | 26,0 | 32,0 | 38,0 | 44,0 | ¡ | ____ | ____ |
Tip: Apartman s tri dvoposteljne sobe i jednom pomočnom posteljom | 21,0 | 28,0 | 35,0 | 42,0 | 49,0 | ¡ | ____ | ____ |
Tip: Apartman s jednom troposteljnom sobom i jednom pomočnom posteljom | 16,0 | 21,0 | 25,0 | 30,0 | 35,0 | ¡ | ____ | ____ |
Jednoposteljna soba1 | 7,0 | 7,0 | 9,0 | 10,0 | 10,0 | ¡ | ____ | ____ |
Dvoposteljna soba1 | 10,0 | 10,0 | 12,0 | 14,0 | 17,0 | ¡ | ____ | ____ |
Višeposteljna soba ima površinu dvoposteljne sobe uvečanu po svakoj dodatnoj stalnoj postelji za m2 | 3,0 | 3,0 | 3,5 | 4,5 | 5,0 | ¡ | ____ | ____ |
Kompletna kupaonica s ležečom kadom2 | - | - | - | 4,5 | 5,0 | ¡ | ____ | ____ |
Kompletna kupaonica s polukadom ili tuš kadom2 | 2,5 | 3,0 | 3,5 | - | - | ¡ | ____ | ____ |
Zaseban zahod s umivaonikom2 | 1,5 | 1,5 | 1,7 | l,7 | 1,7 | ¡ | ____ | ____ |
Kupaonica s ležečom kadom i umivaonikom2 | - | - | - | 3,0 | - | ¡ | ____ | ____ |
Tuš kupaonica s umivaonikom2 | 1,5 | 2,0 | 2,5 | - | - | ¡ | ____ | ____ |
Predprostor u jednosobnom apartmanu1 | - | - | - | 4,0 | 4,0 | ¡ | ____ | ____ |
Predprostor u dvosobnom apartmanu1 | - | - | - | 4,5 | 4,5 | ¡ | ____ | ____ |
Predprostor u trosobnom apartmanu1 | - | - | - | 5,0 | 5,0 | ¡ | ____ | ____ |
Ako apanman raspolaže ormarom u zidu za njegovu površinu uvečava se površina prostorije u kojoj se nalazi | | | | | | - | ____ | ____ |
Ako apartman raspolaže ostavom za njenu površinu uvečava se površina kuhinje | | | | | | - | ____ | ____ |
Unutarnja korisna vsina prostorije 2,40 m | | | | | | - | ____ | ____ |
Sobe za poslugu ako ih apartman ima | ||||||||
Jednoposteljna1 | - | - | - | - | 7.0 | ¡ | ____ | ____ |
Dvoposteljna1 | - | - | - | - | 10,0 | ¡ | ____ | ____ |
Kompletna tuš kupaonica2 | - | - | - | - | 3,0 | ¡ | ____ | ____ |
15. Uređenje i oprema apartmana
a) Zajednički sadržaji | ||||||||
Apartman s balkonom | o | o | o | o | o | 5 | ____ | ____ |
Zidovi ukrašeni slikama ili drugim predmetima | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
Ostakljene površine koje se mogu otvarati (prozori i vrata) moraju iznositi najmanje 1/10 površine poda sobe | | | | | | - | ____ | ____ |
Mogučnost zamračenja i sprečavanja pogleda izvana s mogučnošču reguliranja svjetla u sobi | | | | | | - | ____ | ____ |
Ormar za garderobu s pretincima i odjeljkom za odlaganje odječe odgovarajuče veličine prema broju postelja i najmanje 4 vješalice po postelji | | | | | | - | ____ | ____ |
Stalak za kofere, osim ako se koferi mogu držati u ormaru | o | o | | | | 1 | ____ | ____ |
Stol za blagovanje i stolice za toliko osoba koliko apartman ima postelja | | | | | | - | ____ | ____ |
Stol za blagovanje prekriven stolnjakom | o | o | | - | - | 1 | ____ | ____ |
Stol za blagovanje prekriven platnenim stolnjakom i nadstolnjakom; platneni ubrusi za svaku osobu | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
Vidno istaknut cjenik apartmana s cijenom usluge smještaja i cijenama dodatnih usluga ako se pružaju, a nisu uključene u cijenu smještaja, te navedenim brojem, kapacitetom (broj osoba), tipom i kategorijom apartmana | | | | | | - | ____ | ____ |
Košarica za otpatke | | | | | | - | ____ | ____ |
Glačalo na zahtjev gosta ako se ne pruža usluga glačanja | | | | | | - | ____ | ____ |
Uređaj za glačanje h1ača | o | o | o | o | o | 2 | ____ | ____ |
Ugrađena budilica | o | o | o | o | o | 1 | ____ | ____ |
Čokoladica ili bombon u svakoj sobi (»Laku noč bombon«) | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
Svježe cviječe u svakom apartmanu | o | o | o | o | | 1 | ____ | ____ |
Tiskane obavijesti (»ne smetaj«, »molim pospremiti sobu« i sl.) | o | o | o | o | o | 1 | ____ | ____ |
Uputstvo za korištenje telefona | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
Informativna mapa s informacijama prospektima, vodičima i priborom za pisanje u svakom apartmanu | o | o | | | | 1 | ____ | ____ |
Pribor za šivanje | o | o | | | | 1 | ____ | ____ |
Poklon za dobrodošlicu svakom gostu | o | o | o | o | o | 1 | ____ | ____ |
Poklon za dobrodošlicu veoma važnim gostima (»VIP tretman«) | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
Voštana sviječa i žigice | | | | | | - | ____ | ____ |
Biblija ili Novi zavjet | o | o | o | o | o | 1 | ____ | ____ |
Toaletni stol s odgovarajučom rasvjetom | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
Veliko garderobno ogledalo | o | o | | | | 1 | ____ | ____ |
Pepeljara, osim u sobama u kojima je vidljivo istaknuta zabrana pušenja | | | | | | - | ____ | ____ |
b) Kuhinja - kuhinjski prostor | ||||||||
Slivnik (sudoper) s hladnom i toplom vodom i odvodom | | | | | | - | ____ | ____ |
Kuhalo s najmanje dvije grijače ploče ili plamenika i osiguranom energijom za kuhanje | | | | | | - | ____ | ____ |
Ostava ili kuhinjski ormarič za čuvanje namirnica | | | | | | - | ____ | ____ |
Ormarič za suđe i pribor za jelo | | | | | | - | ____ | ____ |
Posude za pripremanje i konzumiranje namirnica i piča dovoljno prema broju osoba koje se mogu smjestiti u apartman (najmanje tri tanjura - tanjuri mali, plitki i duboki, dvije čaše, garnitura pribora za jelo - žlica, vilica, nož i mala žlica - za svaku osobu) | | | | | | - | ____ | ____ |
Pribor (noževi i drugo) za pripremanje namirnica | | | | | | - | ____ | ____ |
Stalno dovoljna količina čistih kuhinjskih krpa | o | o | | | | 1 | ____ | ____ |
Spužvica za pranje suđa | o | o | | | | 1 | ____ | ____ |
Pečnica ili roštilj | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
Hladnjak | o | o | | | | 1 | ____ | ____ |
Kuhinjska napa iznad kuhala | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
Stroj za pranje posuđa | o | o | o | o | | 1 | ____ | ____ |
c) Sobe - spavaonice | ||||||||
Postelja ležajne površine 200x90 cm za jednu osobu, a 200x160 cm za duplu (francusku) postelju, pristup duploj postelji s obje strane | | | | | | - | ____ | ____ |
Postelja ležajne površine 190x90 cm za jednu osobu, a 190x140 cm za duplu (francusku) postelju, pristup duploj postelji s obje strane - površine se odnose na ugostiteljske objekte koji posluju na dan stupanja na snagu ovog Pravilnika | | | | | | - | ____ | ____ |
Dječju postelju moguče postaviti na zahtjev gosta | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
Nočni ormarič ili lako dostupna polica za odlaganje za svaku postelju | | | | | | - | ____ | ____ |
Prostirač uz svaku postelju osim u sobama u kojima je pod prekriven tepisonom ili tepihom | o | | | | | 1 | ____ | ____ |
Madrac za svaku postelju | | | | | | - | ____ | ____ |
Najmanje dvije plahte po postelji koje ne smiju sadržavati sintetiku | | | | | | - | ____ | ____ |
Najmanje jedan pokrivač po postelji, a dodatni pokrivači na zahtjev gosta | | | | | | - | ____ | ____ |
Jedan jastuk po postelji, jastučnice ne smiju sadržavati sintetiku | | | | | | - | ____ | ____ |
Dodatni jastuk po postelji na zahtjev gosta | o | o | | | | 1 | ____ | ____ |
Prekrivač za svaku postelju | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
d) Boravak i blagovaonica | ||||||||
Prikladan namještaj prilagođen kapacitetu apartmana | | | | | | - | ____ | ____ |
e) Kupaonice | ||||||||
Dovoljne mogučnosti prirodnog ili umjetnog prozračivanja | | | | | | - | ____ | ____ |
Tuš s tekučom toplom i hladnom vodom i odvodom | | | | | | - | ____ | ____ |
Obvezna ležeča kada | - | - | - | | | - | ____ | ____ |
Obvezna polukada ili tuš kada | | | | - | - | - | ____ | ____ |
Zahod s visokom zahodskom školjkom na ispiranje tekučom vodom | | | | | | - | ____ | ____ |
Higijenska traka na zahodskoj školjki | | | | | | - | ____ | ____ |
Zavjesa uz kadu ili tuš | o | o | | | | 1 | ____ | ____ |
Umivaonik s tekučom hladnom i toplom vodom | | | | | | - | ____ | ____ |
Dva umivaonika | o | o | o | o | o | 2 | ____ | ____ |
Bide | o | o | o | o | o | 2 | ____ | ____ |
Ogledalo s policom za toaletni pribor ili toaletni ormarič | | | | | | - | ____ | ____ |
Toaletni ormarič | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
Električna rasvjeta iznad umivaonika | | | | | | - | ____ | ____ |
Imitacija dnevnog svjetla | o | o | o | o | o | 1 | ____ | ____ |
Utičnica za električne aparate s naznakom napona struje | | | | | | - | ____ | ____ |
Jedan veči ručnik za kupanje i jedan manji ručnik za ruke po postelji | | | | - | - | - | ____ | ____ |
Jedan veči ručnik za kupanje i dva manja ručnika po postelji | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
Kapa za tuširanje | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
Fen - sušilo za kosu | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
Ogrtač za kupaonicu -jedan po postelji | o | o | o | o | | 1 | ____ | ____ |
Držači ručnika | | | | | | - | ____ | ____ |
Vješalica za odječu | | | | | | - | ____ | ____ |
Sapun, jedan po postelji | o | | | | | - | ____ | ____ |
četka za čiščenje zahodske školjke | | | | | | - | ____ | ____ |
Toaletni papir | | | | | | - | ____ | ____ |
Brijači aparat za jednokratnu upotrebu | o | o | o | o | | 1 | ____ | ____ |
Pjena za kupanje i šampon za kosu | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
Prostirač za noge | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
Vreča ili košara za odlaganje prljavog rublja | o | o | o | o | | 1 | ____ | ____ |
Higijenska vrečica | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
čaša za vodu jedna po postelji | | | | | | - | ____ | ____ |
Posuda za otpatke | | | | | | - | ____ | ____ |
Stroj za pranje rublja | o | o | o | o | o | 2 | ____ | ____ |
Stroj za sušenje rublja | o | o | o | o | o | 2 | ____ | ____ |
16. Kvaliteta uređenja i opreme objekta (izbor razine kvalitete)
Dovoljna (udovoljava minimalnim utjetima) | | - | - | - | - | - | ____ | ____ |
Dobra | o | | - | - | - | 1 | ____ | ____ |
Vrlo dobra (prosječna razina kvalitete) | o | o | | - | - | 2 | ____ | ____ |
Odlična | o | o | o | | - | 3 | ____ | ____ |
Luksuzna (ekskluzivna) | o | o | o | o | | 4 | ____ | ____ |
17. Kvaliteta uređenja vanjskih prostora kojima raspolaže objekt u okruženju (nasadi i parkovni objekti: šetnice, staze, vodoskoci i sl.) mora biti na razini unutarnjeg uređenja i opreme
Dovoljna (udovoljava minimalnim uvjetima) | | - | - | - | - | - | ____ | ____ |
Dobra | o | | - | - | - | 1 | ____ | ____ |
Vrlo dobra (prosječna razina kvalitete) | o | o | | - | - | 2 | ____ | ____ |
Odlična | o | o | o | | - | 3 | ____ | ____ |
Luksuzna (ekskluzivna) | o | o | o | o | | 4 | ____ | ____ |
II. USLUGE
1. Usluge doručka - ako se pružaju
Sadržaj doručka: | ||||||||
Kontinentalni doručak (kruh crni i bijeli, jedna vrsta peciva, maslac, džem ili med, vočni sok, napitak - čaj, mlijeko ili kava) | | | - | - | - | - | ____ | ____ |
Kontinentalni doručak, toast, više vrsta peciva, žitarice, napitak (čaj, kava, kakao, mlijeko) u neograničenim količinama | o | o | | - | - | 1 | ____ | ____ |
Prošireni asortiman (vočni sok, mliječni proizvodi, izbor toplih i hladnih jela od mesnih proizvoda, jaja, svježe voče, kompoti, mogučnost dijetalnog doručka, izbor drugih jela) | o | o | o | | | 2 | ____ | ____ |
2. Izgled osoblja
Osoblje čisto i uredno (radna odječa, kosa, ruke, nokti i ostalo) | | | | | | - | ____ | ____ |
Radna odječa za pojedine sektore rada | | | | | | - | ____ | ____ |
Različita, odgovarajuče dizajnirana radna odječa za pojedine sektore rada | o | o | o | | | 2 | ____ | ____ |
Bedž s imenom za osoblje koje komunicira s gostima | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
3. Poznavanje stranih jezika iz područja struke - strane jezike tečno govore
Rukovoditelj objekta: | ||||||||
- jedan strani jezik | | | - | - | - | - | ____ | ____ |
- dva strana jezika | o | o | | - | - | 1 | ____ | ____ |
- tri strana jezika | o | o | o | | | 2 | ____ | ____ |
Osoblje koje komunicira s gostima: | ||||||||
- jedan strani jezik | | | - | - | - | - | ____ | ____ |
- dva strana jezika | o | o | | - | - | 1 | ____ | ____ |
- tri strana jezika | o | o | o | | - | 2 | ____ | ____ |
- četiri strana jezika | o | o | o | o | | 3 | ____ | ____ |
4. Mijenjanje rublja (posteljine) u sobama i kupaonicama
Zamjena posteljine i ručnika kod svake promjene gosta | | | | | | - | ____ | ____ |
Posteljina (plahte i jastučinice) jedanput, a ručnici dvaput tjedno | | | - | - | - | - | ____ | ____ |
Posteljina dva puta, a ručnici tri puta tjedno | o | o | | - | - | 1 | ____ | ____ |
Posteljina svaki drugi dan, a ručnici svaki dan | o | o | o | | - | 2 | ____ | ____ |
Posteljina i ručnici svaki dan | o | o | o | o | | 3 | ____ | ____ |
5. Mijenjanje stolnog rublja (stolnjaci, ubrusi)
Stalna zamjena prljavog rublja čistim | | | | | | - | ____ | ____ |
Stolnjak dva puta tjedno | o | o | | - | - | 1 | ____ | ____ |
Stolnjak i nadstolnjak svaki dan, papirnati ubrusi za svaki obrok | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
6. čiščenje i pospremanje apartmana
Iza svake promjene gosta | | | | | | - | ____ | ____ |
Ako je usluga uključena u cijenu: | ||||||||
- jedanput dnevno | | | | - | - | 1 | ____ | ____ |
- jedanput dnevno s popodnevnim popravljanjem | o | o | o | | | 1 | ____ | ____ |
7. Usluge u svezi provođenja slobodnog vremena gostiju i druge usluge
Bazena na otvorenom | o | o | o | o | o | 1 | ____ | ____ |
Saune | o | o | o | o | o | 1 | ____ | ____ |
III. KVALITETA ODRŽAVANJA
1. Kvatiteta održavanja objekta (unutrašnjosti i fasade) i pravovremena zamjena dotrajale opreme u prostorima namjenjenim gostima
Kvaliteta održavanja i pravovremena zamjena dotrajale opreme treba omogučiti trajno održavanje razine kvalitete propisane za određenu kategoriju objekta | | | | | | - | ____ | ____ |
2. Kvaliteta održavanja vanjskih prostora kojima raspolaže objekt u okruženju
Kvaliteta održavanja vanjskih prostora treba omogučiti trajno održavanje razine uređenja vanjskih prostora propisane za određenu kategoriju objekta | | | | | | - | ____ | ____ |
IV. POLOŽAJ I IZGLED OBJEKTA
1. Pogodnosti položaja (lokacije) u odnosu na vrstu objekta i pretežitost motiva boravka gostiju (pogled, u centru, park, blizina plaže i drugo)
Dobar | o | o | o | o | o | 1 | ____ | ____ |
Vrlo dobar | o | o | o | o | o | 2 | ____ | ____ |
Odličan | o | o | o | o | o | 3 | ____ | ____ |
2. Pristup i prometna povezanost
Javnim sredstvima prijevoza ili osobnim vozilima | ||||||||
Dobar | o | o | o | o | o | 1 | ____ | ____ |
Vrlo dobar | o | o | o | o | o | 2 | ____ | ____ |
Odličan | o | o | o | o | o | 3 | ____ | ____ |
3. Vanjski izaled objekta (zgrade)
Dobar | o | o | o | o | o | 1 | ____ | ____ |
Vrlo dobar | o | o | o | o | o | 2 | ____ | ____ |
Odličan | o | o | o | o | o | 3 | ____ | ____ |
4. Individualnost prepoznatljivost i ugođaj u objektu i pojedinim njegovim dijelovima
Dobar | o | o | o | o | o | 1 | ____ | ____ |
Vrlo dobar | o | o | o | o | o | 2 | ____ | ____ |
Odličan | o | o | o | o | o | 3 | ____ | ____ |
UKUPAN BROJ BODOVA: | ____ | ____ |
UPUTA ZA POPUNJAVANJE III. TOČKE OBRASCA | IV. OSTALI PODACI PO POTREBI: | |
1. Ako ugostiteljski objekt ispunjava uvjete za određeni obvezni element podnositelj zahtjeva upisuje u prazan kvadrat znak "X". | U _________________ | |
2. Ako ugostiteljski objekt ispunjava uvjete za određeni neobvezni element podnositelj zahtjeva zaokružuje određeni broj bodova u istom retku. | _______________________ (pečat i potpis podnositelja) | |
3. Ako se u stupcu broj sedam nalazi prazan krug podnositelj zahtjeva u njega upisuje broj bodova koji se izračuna sukladno uputi navedenoj u fusnoti. | Datum _____________ |
Znak »« = obvezatni element (ne boduje se).
Znak »o« = izborni element (boduje se) - Temeljem neobvezatnih elemenata utvrđuje se broj bodova kojim se vrednuju elementi ponude koji nisu propisani kao uvjet koji mora ispunjavati ugostiteljski objekt određene kategorije i time procjenjuje razina razvijenosti ukupne ponude. Neobvezatni elementi ukazuju na moguče pravce razvoja ugostiteljskog objekta i predstavljaju temelj za uvođenje novih obvezatnih elemenata radi unapređenja kvalitete usluga.